Gość 17.02.2004 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 ...a brugman owi nawet strona WWW nie działa o ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Snoopy 17.02.2004 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Mogę się z wami podzielić moimi niemiłymi doświadczeniami. W 1999 roku zakupiłem mieszkanie w Warszawie gdzie zostały zainstalowane grzejniki Brugman. W tym oto miszkaniu zostały zainstalowane grzejniki Brugman(3 z 4 już zostały wymienione). W pierwszym roku wymieniono mi po długich przepychankach jeden grzejnik, bo zaczął się lać i uszkodził mi do tego parkiet(mało naszczęście). Potem wymieniono jeszcze dwa grzejniki. Niestety boję się pomyśleć kiedy strzeli następny grzejnik. Podobno jest na nie 5 lat więc gwarancja na ostatni upływa jakoś latem i co potem? Jak by tego wszystkiego było mało to te grzejniki bardzo żółkną. Widziałem u znajomego grzejniki Purmo i on ma je już 8 lat i nic się z nimi nie stało i są bielsze od moich. Jeżeli macie prawo wyboru nie kupujcie grzejników Brugman. Wszystkiego dobrego w zakupach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.02.2004 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Jeżeli macie prawo wyboru nie kupujcie grzejników Brugman. tylko jakie? te, które ty sprzedajesz?...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 17.02.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Witam Ja mam zamiar kupić grzejniki firmy Kermi bo tak fachowiec zachwalał że są super ale czy mu wierzyć ?? Odradzał grzejniki PURMO bo kiedyś one były dobre do puki ich w polsce nie produkowano a terza są nie ciekawe. Czytając te posty jedna mysl mi przysła do głowy bo pisaliście o mocy grzejników, czy ktos wie jak to sie przelicza, że jaki grzejnik musi być w danym pomieszczeniu bo mój fachowiec co mi robił instalacje jak go poprosiłem o wymiary grzejników jakie bede musiał kupic odrazu mi powiedział na podstawie okien tak mi sie zdaje i na podstawie pomieszczenia od wielkości. Czy on miał komputer w głowie, czy bardziej z doświadczenia z praktyki. Chciałbym sam sobie przeliczyć grzejniki dla pewności bo to napewno można. Czy bieże sie grubośc sciany i ocieplenie wielkość okna, rozmiary pokoju? Czekam na jakieś propozycje jak to sie przelicza żeby grzejnik nie był za mały i nie za duży chodzi o jego moc noi z tym zwiazane jego wymiary. Wymiary dobiore znając moc Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 17.02.2004 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Ja też kupuję właśnie Brugmany. Dla mnie liczy się ta większa moc. Jeśli chodzi o cenę to są trochę tańsze od Purmo, a różnicy na niekorzyść nie widzę. Pozdrawiam Co do mocy to nie tak. Brugman podaje moc dla niskich parametrów przy temp. 75/65 a pozostali dla 70/55. Stąd różnica w mocy - ok. 20%. A ceny wszystkich są porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 17.02.2004 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Ja cały czas powtarzam i można to sprawdzić na forum że wszystkie grzejniki stalowe oprócz (IDMARA i kupowanych w super marketach )są tej samej jakości ,mocy tylko w, nie tej samej cenie.Pozostałe parametry to tylko bajer reklamowy. Kto nie wierzy to niech sprawdza z tym tylko że nie bedzie miał porównania i zawsze bedzie chwalił co ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 17.02.2004 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Na temat rabatów nie mogę pisać na forum bo nie jest to miejsce służące tym celom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Snoopy Warszawa 18.02.2004 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 tylko jakie? te, które ty sprzedajesz?...pzdr W woli wyjaśnienia ja nie sprzedaje żadych. Poprostu tego badziewia zwanego Brugman nie chcę znać (dlaczego już opisałem) i staram się przestrzec wszystkich kto miałby je kupić. Następnym razem czytaj co jest napisane Pozdrawiam Snoopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.02.2004 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 A co sądzicie o grzejnikach Buderusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariowu 20.02.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 A ja polecam DeLonghi 27 % rabatuNiedrogie niezawodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts