Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Elewacje stropu

Recommended Posts

Jestem młody, niezbyt doświadczony, mam nadzieję, że zostanę zrozumiany. Ile może kosztować robocizna (wełna dość ciężkie kawałki 0,6 m2 jeden+siatka, klej x 2+tynk ) warunki kosmiczne, nie wylana posadzka, pozostałości po ekipie zajmującej się kanalizacją, poodkrywane studzienki deszczowe. Ile można zaoferować młodym chłopakom za 1m2, lub inaczej ile się oferuje i za jakie stawki pracują? Proszę o wyrozumiałość.

Pozdrawiam.

Edit:

Dodam jeszcze, że chodzi o tereny północno wschodniej polski.

Edytowane przez czop86

Nie, chodzi o ocieplenia stropu w garażu otwartym, nad którym znajdują się mieszkania. Mogła zmylić Cię moja wzmianka o studzienkach, napisałem o tym ponieważ zasłyszałam gdzie że to też ma duże znaczenia. Powoduje to wiele komplikacji np. podczas rozstawiania rusztowania itp.

OKI :) teraz juz lapie, ale tu pomocny nie bede....

Stawki na domkach sa rozmaite.... bardzo rozmaite

Podobnie robi sie p.poz w garazach podziemnych: strop / klej / welna frezowana / grunt / natrysk tynku

Robocizna za takie prace - okolo 32.00 netto/m2 ale tu sie leci metry metry metry .... i to jezeli wchodzi sie przed instalatorami, bo po nich to za duzo jest oklejania.

A w Twoim przypadku - kwestia mocno umowna, nie pozostaje nic innego jak popytac kilku firm lokalnych od elewacji.

Wielkie dzięki za zainteresowanie, tu ocieplanie jest przed instalacja elektryczną, lecz rury odpływowe kanalizacyjne jak i dopływowe są już zamocowane przy stropie to też ogranicza pewne ruchy. Jeżeli ktoś będzie miał pojęcie na temat stawki proszę o odpowiedz a tym czasem poszukam po okolicznych firmach, pozdrawiam.