Andrex 16.08.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Proszę o informację jaką firmę polecacie z okolic Bydgoszczy i Torunia, która jest solidna, robi dobre okna, nie oszukuje klientów, nie ma problemów z ewentualnymi reklamacjami.Mam wycenę okien na profilu: Drutex, Aluplast, Veka,Z firmy Oknoplast a za Jezierskim jeszcze czekam. Na początku chciałem okna z Oknoplastu ale jak się przyjrzałem im bliżej to nie rozumiem dlaczego ludzie je tak polecają.Te co widziałem miały tragiczne zgrzewy.Jak te z Oknoplastu tak źle wyglądały to jak będą wyglądać na profilu Drutex (niestety nie miałem ich okazji obejrzeć) ? Wyceny które dostałem różnią się między sobą nawet o 8 tys zł. Proszę o podanie dobrej firmy z okolic Bydgoszczy, Torunia która zrobi porządne okna.Profil jest już dla mnie mniej istotny. Okna w kolorze dwustronny orzech.Ilość okien 21 w tym 3 łukowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.08.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Na początku chciałem okna z Oknoplastu ale jak się przyjrzałem im bliżej to nie rozumiem dlaczego ludzie je tak polecają. Te co widziałem miały tragiczne zgrzewy. Jak te z Oknoplastu tak źle wyglądały to jak będą wyglądać na profilu Drutex (niestety nie miałem ich okazji obejrzeć) ? Wyceny które dostałem różnią się między sobą nawet o 8 tys zł. Obie wymienione tu firmy mają wartościowo podobną skalę produkcji. Drutex na sztuki zapewne robi znacznie więcej (bo ma tańszy produkt). Nie sądzę by Drutex odbiegał znacznie od Oknoplastu obróką zgrzewu. Pewnie ten drugi będzie miał cienki zgrzew (na "nitkę") ale czy to jest ładne? Ja się tym nie zachwycam, chociaż temat jest chwytliwy - bo widzę na co patrzą klienci przychodzący do mnie wprost z Oknoplastu:) Zawsze podziwiam Oknoplast jak potrafi wypromować zwykłe rozwiązanie i nadać mu rangę najważniejszej rzeczy na świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edytaa33 02.01.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Niezłe okna oferuje i montuje firma Arkana w Toruniu. Znajomi u nich się zaopatrzyli. Nie narzekają ani na jakość samych okiem, ani na ich montaż. Oferują okna typowe i nietypowe (tzn. również w różnych kształtach - owalne, okrągłe - znajomi takie mają), drzwi, bramy rolety. Warto przynajmniej zapoznać sie z ich ofertą. Arkana okna Toruń (Kaszczorek), ul. Turystyczna (droga na Złotorię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 02.01.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Pod Inowrocławiem w LAtkowie jest firma produkująca okna Ferrum Okna, ja mam na razie wycenę okien od nich i chyba się zdecyduję, wycena niższa o 10 tys wraz z roletami od wyceny Oknoplastu. Moi znajomi mają od nich okna i sa zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.01.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 Edytaa33, nie reklamuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilex 19.07.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Proszę o informację jaką firmę polecacie z okolic Bydgoszczy i Torunia, która jest solidna, robi dobre okna, nie oszukuje klientów, nie ma problemów z ewentualnymi reklamacjami. Mam wycenę okien na profilu: Drutex, Aluplast, Veka, Z firmy Oknoplast a za Jezierskim jeszcze czekam. Na początku chciałem okna z Oknoplastu ale jak się przyjrzałem im bliżej to nie rozumiem dlaczego ludzie je tak polecają. Te co widziałem miały tragiczne zgrzewy. Jak te z Oknoplastu tak źle wyglądały to jak będą wyglądać na profilu Drutex (niestety nie miałem ich okazji obejrzeć) ? Wyceny które dostałem różnią się między sobą nawet o 8 tys zł. Proszę o podanie dobrej firmy z okolic Bydgoszczy, Torunia która zrobi porządne okna. Profil jest już dla mnie mniej istotny. Okna w kolorze dwustronny orzech. Ilość okien 21 w tym 3 łukowe. Przez ostatnie lata budowałem 2 domy, najpierw wziąłem droższe okna MS, później tańsze z Drutexu kolor złoty dąb, antywłamaniowe, klamki Hoppe 3 szybowe. Jedne i drugie kupiłem w firmie z sąsiedztwa z polecenia znajomego tj. w firmie Arkana w Kaszczorku w Toruniu. Różniece w cenie duże na korzyść profilu IGlo by Drutex, natomiast w użytkowaniu chyba żadnej. Zdecydowałem się na tę firmę ze względu na cena/jakość montażu/ czas realizacji, tj. ok. tygodnia, co było miłym zaskoczeniem w porównaniu do 4-5 tyg. innych firm. \ Co ważne obyło się bez problemów nawet przy reklamacji porysowanej szyby, kilka dni i z głowy problem. Wcześniej przeglądałem ok. 5 innych ofert to lekka porażka, drożej o ok. 15-20% i 4 razy dłużej, przekręty w szczegółach ofert. Za drugim razem oprócz rabatu dodatkowego dostałem jeszcze certyfikat energet. za 90zł i duży rabat na drzwi wewnętrzne polskiego producenta everhouse Minęło ok. 2 lat i żadnych problemów, znajomi również. Można polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 20.07.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) Ja natomiast dzięki oknom z Drutexu zyskałam kilku klientów na najdroższy produkt z mojej oferty . Trzy lata temu jesienią przyjechali klienci po wycenę . Usłyszeli cenę, powiedzieli,że przemyślą i zniknęli . Wiosną pojawili się ponownie . Zamówili 4 okna . Zdziwiłam się,bo jak byli poprzednim razem to okien mieli 12 . Pomyślałam,że będą wymieniać etapami . Wrócili chłopaki z montażu i zaczęli opowiadać . Dowiedziałam się, że klient pozostałe 8 okien wymienił jesienią . Przez zimę owe okna dały mu się we znaki . Kilka razy wzywał serwis,,ale regulacje nic nie dały . Serwisant z fabryki stwierdził, że winny jest wadliwy montaż . Monterzy dealera natomiast powiedzieli,że z tymi oknami to się nic nie da zrobić i że jak jest taki wymagający to mógł sobie kupić okna drogie . Kupił tanie to niech nie narzeka . No, ale zaoszczędził . Za 8 okien zapłacił niewiele więcej niż za te 4 , które kupił u nas . Wiosną tego roku zamawiał u nas wymianę drzwi zewnętrznych i bramy garażowej . Z okien jest bardzo zadowolony i podesłani przez niego klienci również . Edytowane 20 Lipca 2011 przez Samar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 20.07.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Ja natomiast dzięki oknom z Drutexu zyskałam kilku klientów na najdroższy produkt z mojej oferty . Trzy lata temu jesienią przyjechali klienci po wycenę . Usłyszeli cenę, powiedzieli,że przemyślą i zniknęli . Wiosną pojawili się ponownie . Zamówili 4 okna . Zdziwiłam się,bo jak byli poprzednim razem to okien mieli 12 . Pomyślałam,że będą wymieniać etapami . Wrócili chłopaki z montażu i zaczęli opowiadać . Dowiedziałam się, że klient pozostałe 8 okien wymienił jesienią . Przez zimę owe okna dały mu się we znaki . Kilka razy wzywał serwis,,ale regulacje nic nie dały . Serwisant z fabryki stwierdził, że winny jest wadliwy montaż . Monterzy dealera natomiast powiedzieli,że z tymi oknami to się nic nie da zrobić i że jak jest taki wymagający to mógł sobie kupić okna drogie . Kupił tanie to niech nie narzeka . No, ale zaoszczędził . Za 8 okien zapłacił niewiele więcej niż za te 4 , które kupił u nas . Wiosną tego roku zamawiał u nas wymianę drzwi zewnętrznych i bramy garażowej . Z okien jest bardzo zadowolony i podesłani przez niego klienci również . ha ha ha też masz takie doświadczenia? Cóż, kolejny klient wyedukowany na własnych błędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 31.08.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 anna mucha powinna polecac cos z tvn-u:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 01.09.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Jareko, bo Kamilex to kolejna osoba z firmy Arkana, która loguje się na jeden post zachwalając produkty Drutexu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monykar 20.12.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Nie polecam firmy Ferrum z Torunia. Podpisałam umowę w marcu. Jest grudzień, a ja mam jeszcze całą robotę nie skończoną. Prośby nie pomagają. Firma nie odbiera ode mnie telefonów. Jak się umawiają że przyjdą i dokończą to nie przyjeżdżają i jeszcze oszukują, że nikogo nie było w domu. Wszystko trzeba jechać i załatwiać osobiście. Przez firmę Ferrum straciłam w tym roku trzy dni urlopu bo poszłam im na rękę. W podzięce za cierpliwość usłyszałam tylko że to moja wina bo zapłaciłam większą cześć pieniędzy montażyście i oni się już z nim rozliczyli(bez protokołu zakończenia). Zakończy się chyba procesem cywilnym bo już mam dość proszenia i przypominania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monykar 20.12.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Załączam zdjęcia jak wyglądało moje mieszkanie po wstawieniu nowych drzwi przez firmę ferrum https://picasaweb.google.com/107343062258156138360/Ferrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimej 08.06.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Osobiście polecałbym okna Dobroplastu, które mają chyba najlepsze wyniki jesli chodzi o trzymanieciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 08.06.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Witam Osobiście polecałbym okna Dobroplastu, które mają chyba najlepsze wyniki jesli chodzi o trzymanie ciepła. to się ubawiłem może jakieś WYNIKI TESTY DANE dla potwierdzenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 08.06.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Temu panu tyle ciepła zatrzymały w domu, ze źle to wpłynęło na jego wpisy na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.06.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Taak...tym bardziej, że większość postów mimej na forum to zachwalanie Dobroplastu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 10.06.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Osobiście polecałbym okna Dobroplastu, które mają chyba najlepsze wyniki jesli chodzi o trzymanie ciepła. słyszałem, słyszałem - od serwisantów zewnętrznych - to ich ulubiona firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OliOli 02.10.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Witam,Polecamy okna Winergetic Premium z firmy Oknoplast. Po długich poszukiwaniach zdecydowaliśmy się na tą stolarkę wraz z montażem.Zakupu dokonaliśmy w firmie Sampre z Bydgoszczy. Handlowiec nam świetnie doradził w kilku kwestiach, szczególnie odnośnie drzwi balkonowych, które wg projektanta miały się otwierać a my w końcu zdecydowaliśmy się na drzwi HST. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 02.10.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Witam, Polecamy okna Winergetic Premium z firmy Oknoplast. Po długich poszukiwaniach zdecydowaliśmy się na tą stolarkę wraz z montażem.Zakupu dokonaliśmy w firmie Sampre z Bydgoszczy. Handlowiec nam świetnie doradził w kilku kwestiach, szczególnie odnośnie drzwi balkonowych, które wg projektanta miały się otwierać a my w końcu zdecydowaliśmy się na drzwi HST. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Pozdrawiamy Poszedłbyś do KONSPO i za to samo zapłaciłbyś "parę" zeta mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OliOli 02.10.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 Poszedłbyś do KONSPO i za to samo zapłaciłbyś "parę" zeta mniej. Witaj Charlie Myślę,że za parę złote to wolę spać spokojnie mając dodatkowo 2 lata gwarancji, bo wg Waszej ofert dostałem 5 a wg spisanej Umowy z firmą Sampre Oknoplast mam 7 lat. Przy zleceniu na 57.000 zł naprawdę nie chodziło nam o parę złotych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts