Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna Bydgoszcz, Toruń i okolice, gdzie kupić i jakie?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj ..., bo wg Waszej ...

OliOli, nie traktuj wszystkich jedną miarą - nie każdy tu poleca wyłącznie swoją firmę.

A wcześniej na budowie - murarz Was nie zachwycił? Cieśla? Dekarz?

Ps. Oli nie tylko na tym forum chwali tą jedną firmę. WYjątkowo zadowolony klient. Aż go energia rozpiera :D

Edytowane przez finlandia

OliOli, nie traktuj wszystkich jedną miarą - nie każdy tu poleca wyłącznie swoją firmę.

A wcześniej na budowie - murarz Was nie zachwycił? Cieśla? Dekarz?

Ps. Oli nie tylko na tym forum chwali tą jedną firmę. WYjątkowo zadowolony klient. Aż go energia rozpiera :D

Witaj finlandia,

W sumie do tej pory bałem się tylko o tą stolarkę, gdyż szwagier budował mi dom a jego kuzyn wykonał dach.

Tak więc do wiosny mogę spać już spokojnie, bo wszytko jest wykonane wg założonego planu, bez zbędnych kosztów :)

I zawsze będę polecał dobrych fachowców, tak jak mnie inni polecają.

Pozdrawiam

Też chętnie usłyszałbym, gdzie znajdę fachowców od okien w Bydgoszczy.

Parę firm już obszedlem, mam wyceny wstępne (na podstawie projektu, a nie z natury). Budomex, Budrop, Darro, Carpenter, Techbud, Faktor, Urzędowski - gdzie się naprawdę znają i mają rozsądne ceny ?

Zależy mi na oknach szczelnych (wentylacja mechaniczna), dobrze zamontowanych. Pakiet raczej trójszybowy.

• 3 months później...
Witajcie! Przestrzegam przed firmą pana Jacka Szumiło. Obecnie firma nazywa się "Majasz" i jest prowadzona na żonę, jednak pracę wykonuje Jacek Szumiło, posiadający tytuł mistrza montażu. Od nas wziął zaliczkę (kilkanaście tysięcy!!!) i po 8 tygodniach, jak miał zacząć montować, okazało się że żadnych okien dla nas nie zamówił, a pieniędzy nie odda. Sprawa jest u komornika, ale pan Jacek na papierze nic nie zarabia, a nie jesteśmy jedynymi, którym jest winny pieniądze.

Też chętnie usłyszałbym, gdzie znajdę fachowców od okien w Bydgoszczy.

Parę firm już obszedlem, mam wyceny wstępne (na podstawie projektu, a nie z natury). Budomex, Budrop, Darro, Carpenter, Techbud, Faktor, Urzędowski - gdzie się naprawdę znają i mają rozsądne ceny ?

Zależy mi na oknach szczelnych (wentylacja mechaniczna), dobrze zamontowanych. Pakiet raczej trójszybowy.

My wybraliśmy MAT-MAR z Grunwaldzkiej, mieliśmy wyceny z Carpentera, Twojego Domu, MS, ...i jeszcze kilka, ale wybraliśmy profil SCHUCO CAVA, pakiet trzyszybowy. Przy montażu był mały "zgrzyt" ale wynikał bardziej z niedoinformowania niż z braku kompetencji/wiedzy montażystów.

wszystko zostało poprawione bez żadnych problemów tak jak chciałem. Tak że mogę teraz uczciwie polecić. Co do okien to mamy 7 lat gwarancji, okucia winkhaus, klamki secustik, a czy to był dobry wybór.... hmm... czas pokaże.

pozdr

Artur

Ja natomiast zamówiłem okna w firmie MARKA Bydgoszcz na fordońskiej okna Vetrex Alphaline 3 szyby U szyby 0,5 w standardzie, U okna od 0,77 do 0,9 w zależności od wymiarów + veka slide 4,5 m szerokości pakiet 3 szyby 0,6 w standardzie, U okna 1,02. Będą wstawiać w czerwcu tego roku. Kolega brał u nich w zeszłym roku perfectline i jest zadowolony stad decyzja.Cenowo konkurencyjnie.Zobaczymy jak montaż i eksploatacja...

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
OLIOLI na wszystkich forach reklamuje firme SAMPRE REKLAMA JEST ZAKAZANA !!!

A twoje działania są dopuszczalne? Masz odwagę zaśmiecać wszystkie fora budowlane to miej odwagę się podpisać ! Nie popieram zarówno partactwa jak i anonimów, więc takie posty powinny być usuwane z automatu!

O forum Muratora czy konkurencyjnych usłyszałeś dopiero teraz, gdy wszystkim ogłaszasz swoje nieszczęście czy może nie masz odwagi wrzucać postów pod starym nickiem? :rolleyes:

raczej nie można :) nie w Polsce (ale to już pewnie kolega Andrzej rozwieje )

co do akcji opisania problemu to mogę zrozumieć poszkodowanego jest akcja i jest reakcja

jedni duszą wszystko w sobie inni nie .

oczywiście nie można mieć pewności że tak jest ale ...

Taka firma jak O zazwyczaj bardzo szybko wyłapuje takie sprawy i dochodzi gdzie tkwił problem

Tylko jeśli to montaż jest spie.... to jak w przypadku głośnego wątki Kasi nic producentowi do tego .... sorry ale tak jest

REKLAMA JEST ZAKAZANA !!!

Człowieku, na gorze, na czerwonym pasku jest taki odnośnik: "dobre obyczaje forum". Przeczytaj -zajmie Ci to 3 minuty.

Reklama jest zakazana i moze być usuwana, ale także wypowiedzi negatywne, naruszają dobre obyczaje, normy moralne itp.

Nikt tu z nas nie miał zamiaru specjalnie bronić Wykonawcy, ale swoim zaśmiecaniem wszystkich możliwych miejsc tak bardzo zniechęcasz do siebie ludzi, że faktycznie komuś mogły puścić nerwy i mogłeś usłyszałeś "że będą podjęte kroki prawne", ale jak myślę nie za upublicznienie, a takie stronnicze i być może nieprawdziwe przedstawianie sprawy.

Ty nie szukasz rozwiązania sprawy a ewidentnie DĄŻYSZ DO KONFLIKTU i powinno się Ciebie usunąć z forum.

I jak powiedział MMichał - oskarżasz niewinnych ludzi (jak już się uspokoisz to popatrz na daty przy nikach - niby montażyści tej firmy zalogowali się tu parę miesięcy/lat wcześniej i tylko czekali by stawić Ci opór?). To są śmieszne zarzuty.

Panowie, mam wrażenie ,że się zagalopowaliście. Wpis dealera wystarczająco uwiarygadnia tego człowieka. Forum służy do wymiany poglądów, zasięgania informacji zarówno o produktach jak i wykonawcach. Poszkodowany pisze,że walczy z wykonawcą już 11 miesiąc. Dziwicie się mu,że w końcu wziął się na taki, a nie inny sposób? W końcu nie kupił okien za grosze od garażowca, które zamontowała brygada spod budki z piwem tylko zainwestował w uznany na rynku produkt .

Witam

Panowie, mam wrażenie ,że się zagalopowaliście. Wpis dealera wystarczająco uwiarygadnia tego człowieka. Forum służy do wymiany poglądów, zasięgania informacji zarówno o produktach jak i wykonawcach. Poszkodowany pisze,że walczy z wykonawcą już 11 miesiąc. Dziwicie się mu,że w końcu wziął się na taki, a nie inny sposób? W końcu nie kupił okien za grosze od garażowca, które zamontowała brygada spod budki z piwem tylko zainwestował w uznany na rynku produkt .

Pełna zgoda ale to jeszcze nie upoważnia poszkodowanego do obrażania wszystkich, którzy się w temacie wypowiadają i traktowania ich jak swoich wrogów a sprzymierzeńców niesolidnego wykonawcy.

Pozdrawiam

Tylko jeśli to montaż jest spie.... to jak w przypadku głośnego wątki Kasi nic producentowi do tego .... sorry ale tak jest

Odpowiedzialność producenta za montaż, to bardzo ciekawy temat. Warto by go kontynuować w innym miejscu, bo niewątpliwie "tak jest", ale czy tak być powinno?

Odpowiedzialność producenta za montaż, to bardzo ciekawy temat. Warto by go kontynuować w innym miejscu, bo niewątpliwie "tak jest", ale czy tak być powinno?

Ciekawy jestem jak sobie wyobrażasz inną sytuację? Heniek kupił okno w ciastoramie, Gienek zamontował a odpowiedzialność ma brać producent?

Ciekawy jestem jak sobie wyobrażasz inną sytuację? Heniek kupił okno w ciastoramie, Gienek zamontował a odpowiedzialność ma brać producent?
Bwojtek - a jakże by inaczej ?:mad:

Nie widzisz w jaką stronę to wszystko idzie?

Przecież teraz każdy chce być bohaterem w swoim własnym domu i robi w nim co tylko może a nie koniecznie to, do czego się nadaje.

I kogo będzie obarczał winą ? Siebie ? No co Ty, każdy jest winny tylko nie on

Sytuacja jest nieco bardziej złożona niż by to się mogło wydawać. Mam pewne wyobrażenie zmian zachowań producentów. co by im na złe nie wyszło ale to nie ten wątek i nie to forum.