Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna Bydgoszcz, Toruń i okolice, gdzie kupić i jakie?

Recommended Posts

Witam

Sytuacja jest nieco bardziej złożona niż by to się mogło wydawać. Mam pewne wyobrażenie zmian zachowań producentów. co by im na złe nie wyszło ale to nie ten wątek i nie to forum.

wiesz Andrzeju, że Twoje "wyobrażenia" powoli ale jednak zaczną wchodzić w życie i przynajmniej część producentów już niedługo będzie brała w pewnym stopniu odpowiedzialność za montaż własnych produktów. Ale faktycznie to bardzo szeroki temat :)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

po pierwsze - skasuj ostatnie dwa swoje posty bo się dublują

po drugie - jaką masz mieć grubość ocieplenia i jak ona się ma do ścianki i ościeżnicy w tym Twoim wykuszu ?

po trzecie - to nie jest ciepły montaż hmmm.. inaczej, bo kłamią tu zawsze - to nie jest szczelny montaż i długo by pisać co jest w nim schrzanione

po czwarte - współczuję nie przemyślenia posadowienia całości, będzie zimno i będzie kłopot z parapetem zewnętrznym jak i wewnętrznym

po piąte.... znalazłoby się i więcej :) ale...ale mimo wszystko to nie powód byś tak szalał w każdym temacie na Forum

po ostatnie i najważniejsze.

Gdzie był Architekt i gdzie KierBud? Jak cudownie jest montować okna gdzie na rysunkach są ukazane szczegóły montażu.

Edytowane przez nikt ważny

wiesz co. Zaczynasz być wkurzający. Wiele można zrozumiec ale to co ostatnio wyprawiasz to już nie przestrzeganie przed kimkolwiek. Trzy identyczne posty by pojawił się nagłówek Tak montuje okna firma SAMPRE przedstawiciel OKNOPLASTSkasuj to bo doprawdy sam siebie przedstawiasz w takim świetle,że zaczynam się zastanawiać, czy ten "montaż" nie jest w dużej mierze Twoją zasługą. Czy poza "wykuszem" masz inne zdjęcia ?

Zdjęcia pokazujące niby nierówne wysunięcie okien w wykuszu nie jest jednoznaczne. Nie zawsze takie "przyłożenie" miarki jest dobre - wg mnie bardziej trafione byłoby mierzenie od ocieplenia.

Styropian z boku świadczy o jakimś nieporozumieniu w tym miejscu - może błąd w pomiarze, a może ktoś w ostatniej chwili postanowił wysunąć okno. Zbyt wiele tu może być interpretacji by wypowiadać się na ten temat.

Panowie - a ja już dawno pisałem o prawdziwej autoryzacji:

http://finlandia.blokno.net/?month=4&year=2011

• 3 months później...

Oknoplus.pl = pomorska fabryka okien . zamowienie serwis jakosc wszystko profesjonalnie i szybko, ja zamawialem w salonie na inowroclawskiej Pan Slawek mily i kompetentny. Aha do wszystkich foromowiczow .... Tak reklamuje TU firme w pelni swiadomie bo MAM powody tutaj link do realizacji

http://www.archipelag.pl/dzienniki-budowy/newmodelarmy/

.... prosze zerknac na to a zwlaszcza okna "wole oko"

• 2 years później...
Ja mam okna z spam

I z tą radosną nowiną Pani Zofia przemierza fora internetowe wzdłuż i wszerz dzieląc się nią z kim tylko się da. A poszła Ty! Reklama to nie fszystko, ale fszystko z taką reklamą to... :-).

Edytowane przez Elfir

• 2 months później...

Witam,

Z racji nieznajomości tematu okien chciałbym zapytać o polecane firmy w okolicach Bydgoszczy

P.S. można gdzieś znaleźć kompendium wiedzy odnośnie okien (dla laika) ? Podstawowe informacje, podsumowania, porównania itp. Szukam już trzeci dzień i efekt zerowy (tematy nieaktywne albo zaśmiecone).

• 4 weeks później...