myhouse 17.08.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam Wszystkich,tak więc decyzja zapadła - chcemy wybudować dom.Mamy upatrzoną działkę - działka rolna. Właściciel wystąpił o warunki zabudowy do gminy, w tej chwili oczekujemy na wynik.W międzyczasie sprawdziliśmy księgę wieczystą, mamy kopię mapy zasadniczej. Pierwsze pytanie do forumowiczów - jak sobie "poradzić" z kwestią mediów?Jeżeli działka otrzyma warunki zabudowy, w których będzie mowa o tym, że jest dostep do mediów tzn że ich dostawcy zadeklarowali się, że jest możliwość ich dostarczenia? Ale ogólny fakt, że można mieć np prąd nie mówi nic na temat ewentualnych kosztów - nie wiem przecież skąd go mają zamiar ciągnąć do "mojej" działki. A po warunki techniczne, w których będzie m.in. wycena, mogę się starać dopiero jako właściciel.Jak Wy robiliście - braliście działkę "w ciemno", z wiedzą, że będzie prąd i to wystarczy? Chcemy się uchronić przed sytuacją, że podłączenie mediów będzie kosztować fortunę - albo inaczej: chcielibyśmy wiedzieć, jakiego rzedu kosztów się spodziewać. Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez myhouse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts