Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć! Zastanawiam się nad sprzedażą działki budowlanej. Nie wiem, ile wziąć za metr2, ponieważ nie jest to zwykła działka. Leży ona na obrzeżach wsi, do miasta jakieś 10 minut drogi samochodem. Powierzchnia to 75 arów, czyli 7500 metrów2, droga do działki to asfalt, rzadko uczęszczana przez samochody. Za tą drogą znajduje się las. Działka graniczy również z rzeką. Dosłownie! Granicę działki wyznacza rzeka szeroka na jakieś 3-5 metrów. Za rzeką jest las. Ponieważ jest to dość nietypowa działka, według mnie bardzo atrakcyjna, z dala od miejskiego zgiełku i szumu, a jednocześnie bardzo blisko miasta (10 minut drogi samochodem! do centrum wsi, która również jest większą wsią jakieś 2-3 minuty!), nie mam pojęcia jaką cenę mogę za nią zaproponować potencjalnemu nabywcy? Czy macie może jakieś pomysły? :) P.S To nie jest ogłoszenie o sprzedaży! ;) Zapomniałam dodać, że znajduje się tam źródło - nie żadna żyła wodna, tylko źródełko, które można odkopać i stworzyć sobie własną studnię lub coś podobnego. Edytowane przez demixar
Zapomniałam dodać coś.

Media są, ogólnie wszystko co potrzebne pod budowę domu jest, bo pierwotnie rodzice mieli się tam budować. Ceny za metr od około 50 zł - 75 zł. A ta rzeczka to bardzo cichy, mały strumyczek, płytki, jeszcze nigdy nie wylała, a działkę mamy już kilka ładnych lat. Jak myślicie, jeżeli wzięłabym 400 tys - 450 tys za tą działkę, to czy cena byłaby okej? Czy może wyższa cena?

• 5 months później...
  • 4 weeks później...