ane3ka1 17.02.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Martuś, u mnie w kuchni koło płyty nie ma kafelek. Kiedyś ktoś (winnych brak) machnął zupą na ścianę. A ściany mam pomalowane cudowną farbą Luxens, która zachowuje się jak kredowa. Wszystko wsiąka i obawiam się, że nawet jak pomaluję, to wylezie. Schody malujemy, bo tam było tylko zamalowane, żeby tynk na łeb się nam nie sypał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 17.02.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Marta świetne Ci te kurki wyszły Na święta jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 21.02.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 u mnie na szarych w przedpokoju też zmywalna farba i nawet tłuste plamy zmywam albo domestosem, albo płynem do naczyń.za to w kuchni katastrofa-ściany bez płytek, biała farba nie pamiętam już jakiej firmy, beznadziejna, zmywa się do poprzedniej warstwy;/Mam nadzieję, ze jak uporamy się z tymi pokojami, to mężul mi ją odświeży. Przy picach kaflowych biały nie był najrozsądniejszym kolorem. mea culpa. A widzę, że Stańczykowo już wiosenno-wielkanocne:))) piekne kurki.buziaki zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 24.02.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) Martuś, dawno u Ciebie nie byłam:oops: Pięknie Ci te kurki wyszły:) A co to za magiczna ściereczka? Edytuję, bo zobaczyłam roletki:jawdrop: Ktoś tu kiedyś pisał, że nie ma zdolności manualnych - kłamczucha! Edytowane 24 Lutego 2012 przez mada1412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 24.02.2012 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 pysiaczek, asiulka, mada dziękuję! kurki szyje się w minutkę więc bierzcie się dziewczyny do roboty A ta magiczna ściereczka, a dokładniej gąbeczka to cosik takiego http://img269.imageshack.us/img269/1039/janniezbednymagicznagab.jpg w stańczkowie dekoratorska stagnacja, coś tam uszyłam, coś przestawiłam, ale ogólnie intensywnie myślę o wiośnie i terenie zielonym wokół domu; robię listę zakupów nasion, bylin i krzewów i oglądam inspiracje ogrodowo-tarasowe jednocześnie zastanawiając się skąd wziąć kasę na realizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 25.02.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 tadaaaam przeczytałam twój cały wątek powiem ci że pięknie u Ciebie jest troszkę teraz żałuję że nie wziełam białych mebli ale niestety ale przy takich jasnych chyba też można różne dodatki takie własnie ja u ciebie stworzyć co do szarej ściany to własnie zostają tłuste plamy i nie chcą się one domyć ucałowania dla dzieci i trzymaj ciuszki dziewczęce dla mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.02.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 wiesz Martuś, moja zmywalna farba wcale nie jest zmywalna . Pytanie Ani czym wypychasz drób oderwało mnie na moment od komputera, bo go zaplułam ze śmiechu . Te kokoszki są boskie! Przepraszam, że rzadko się odzywam, obiecuję poprawę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 25.02.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Martuś ja też myśle nad ogrodem ,też zrobiłam listę taką na początek sezonu ,chcę dokończyć obsadzenia tego co zaczełam przy ogrodzeniu z jednej strony na liście mam Kalinę ,Migdałka ,Modrzew na patyku ,Jarzębinę ,Tamaryszek,Pęcherznicę .Na liście też są bylinki a na jesień cebulowe szczególnie moje ulubione tulipany mam ich sporo takich zwykłych a choruję na papuzie .NO i też myślę nad kaską ,to chyba odwieczny problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 27.02.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 a co u Ciebie tak cicho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 28.02.2012 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 A pokaż jak zaplanowałaś nasadzenia? i jakie? Buziaki pozdrawiaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 28.02.2012 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 a co u Ciebie tak cicho? nic się nie dzieje to i cicho Asiulkowo mam w planach kilka rabatek bylinowych, kilka krzewów... niestety wszystko kosztuje i dlatego nie wiem ile z tych moich planów uda nam się zrealizować... Kupiliśmy już kafle na tarasy, zamówiliśmy barierki/płotki i pergole; jako, że przed domem jeszcze po budowlany piach to przy takiej pogodzie toniemy w błocie w związku z tym powinniśmy położyć choć trochę kostki brukowej, a na to już kompletnie nie mamy kasy... marzy mi się komplet drewnianych mebli tarasowych, drewniane donice, grill z starej cegły... no ale cóż tylko pomarzyć mi zostaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.02.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Martusia, marzą Ci się meble tarasowe? Kochana! Mi się marzy taras . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 28.02.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Martuś! Dzisiaj jakoś sentymentalnie zaczęłam przeglądać Twój wątek od początku. Poza tym wysłałam Ci prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 28.02.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Martuś a jakie krzewy planujesz ?Też tak po cicho liczę ,że chodź tą część tarasu co ma być z kostki to zrobimy bo gruz już jest a drewniana część pewnie poczeka już się na to nastawiam .Też przeglądam kafle na balkony niby nie dużo potrzeba bo z 8 metrów ale jednak stówki lecą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 28.02.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 O, ja też mam taras częściowo z kostki, częściowo z drewna. To znaczy drewna jeszcze nie mam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 28.02.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Marta, w kwestii bylin to warto rozejrzeć się wśród sąsiadów - zwłaszcza 'na wiosce' - pewnie co druga właścicielka ogrodu ma do oddania sadzonki z podziału (choć moze ja naiwna jestem i to przysłowiowe nie te czasy, kiedy to gospodynie nałogowo w grządkach grzebały...)pozdrawiam D:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 01.03.2012 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 U nas tarasy będą wyłożone gresem- wklejanym wcześniej: Cersanit Amonit Cotto. Gres już jest i czeka, zamawialiśmy go przez internet bez wcześniejszego obejrzenia na żywo no i mój brąz okazał się ceglaną żółcią nie wiem do czego niby ten kolor będzie pasował... wrrr nigdy więcej tak poważnych zakupów przez internet :( zła jestem na siebie jak cholera!!! jedno mnie tylko podtrzymuje na duchu, że ja się to coś położy doda ciemniejszą fugę i mi się opatrzy to może nawet spodoba? Marzyłam o drewnianym tarasie i ganku, ale mamy za wysoko wylane wlewki i nie ma już możliwości położenia dech :/ dorben trochę bylin już mam, ale te większe okazałe byliny i krzewy muszę kupić... nie chcę sadzić popierdułek ledwo wystających z ziemi które będą widoczne za kilka lat chciałabym mieć namiastkę wymarzonego wiejskiego ogrodu już teraz a z nasion zamówiłam: szałwia błyszcząca wiśniowa i sangria mak letni pełny maciejka i groszek pachnący- to podstawa co roku kilka odmian astrów i goździków bo uwielbiam cynie klarkia nadobna kocanka złocień ogrodowy mix diaskia dmuszek jajowaty przypołudnik aksamitka kremowa dynie ozdobne majeranek i lubczyk a z bylin planuję na wiosennych targach ogrodniczych zakupić: lawendę szałwię omszoną malwy krwawnik perłowy (kwiaty cięte bardzo długo utrzymują się w wazonie) jeżówkę purpurową jeszcze jeden krzew budleji żurawki, bo uwielbiam każdą ich odmianę w domku po staremu... brak czasu na intensywne tworzenie... z mini nowości -lampka z kloszem z doniczki http://img15.imageshack.us/img15/8571/sam2407q.jpg http://img684.imageshack.us/img684/5484/sam2422g.jpg podstawa lampy z allegro 14.99 półeczka się zapełnia... http://img406.imageshack.us/img406/2552/sam2402.jpg i odrobina wiosny... http://img705.imageshack.us/img705/3885/sam2410s.jpg http://img513.imageshack.us/img513/9215/sam2414b.jpg Wczoraj odbyliśmy wiosenny rekonesans po naszych włościach Tosiulka po raz pierwszy w spacerówce z otwartą buzią podziwiała okolice, Jasiek biegał po błotku, a ja robiłam przegląd cebulowych które wystawiają główki do słońca... było pięknie...i te wiosenne rześkie powietrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 01.03.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 ślicznie U nas wczoraj też się jakoś wiosennie zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 01.03.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 oo i fajne te zdjęcia pytałam sie u siebie w wątku ale napisze tu czemu byś tym razem nie kupiła sofy z pokrowcami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 01.03.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 marta półeczka się ślicznie zapełnia, a co Ty tam masz za szafeczkę? półeczkę ? na drufiej fotce ??? Poprosze wiekszy kadr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts