Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Codzienny C 117 czyli- STAŃCZYKOWO!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Marto!

Zaglądam do Ciebie czasem, ale siedzę cichutko. Nie miałam okazji się odezwać, a jest u Ciebie bardzo ładnie, tak po mojemu :) Teraz jest okazja żeby się odezwać i z całego serduszka pogratulować przyszłym rodzicom. To wielki cud i wielkie szczęście. Jeśli to 14 tydzień to będziemy się rozwiązywać w podobnym terminie :) Życzę dużo zdrowia i siły!

Dzięki dziewczyny! bardzo miło czytać wszystko co piszecie :)

A z spraw budowlanych:

dziś malowanie klatki schodowej i gruntowanie podłogi w salonie;

we wtorek montaż drzwi na piętrze;

środa-piątek malowanie dołu, panele dół;

sobota montaż schodów

następny tydzień wielkie sprzątnie!!!!!

a do naszej sypialni zamówiliśmy takie proste, sosnowe łóżko

http://img29.imageshack.us/img29/5613/73449845.jpg

Edytowane przez martaibartek

Hejka Martunia :hug:

Tylko nie szalej z tym sprzataniem ....... pamietaj o dzidzi :D......

Milego tygodnia Kochana i fajnie tak u Ciebie domowo :hug:... fotki mozesz wstawic przed sprzataniem jak juz zainstalujesz drzwi , schodki i panele polozysz ......

Buziaki :yes:

Martunia drzwi superanckie :yes: takie masywne jak ja lubie ......... Jejku jak fajnie juz u Ciebie na gorze .... materacyk mozna polozyc i spac :D ......

Koza ( nie patrzec na kurz !!! ) sorrencja popatrzylam , ale nic nie widzialam ...:lol2: , a pod koza masz fajne plytki ... w takim kolorze ( drewnopodobne ) chce dac kiedys na taras .... Zastanawiam sie tez nad polozeniem plytek drewnopodobnych u siebie w domku w gabinecie i salonie ...... w pierwotnej wersji chcialam dac tam drewno , ale teraz nie wiem :( ..... Jak wiesz planuje " siersciaka /ki " w domu czytaj psa/ki ...... niby maja przebywac na zewnatrz domku , no ale ....... jak tu takiego przytulaska nie zabrac " pod kolderke " ........

http://img573.imageshack.us/img573/9500/piesio3.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Buziaki przesylam i jeszcze raz mowie , ze PIEKNISCIE u CIEBIE MARTUNIA :hug:

Martunia drzwi superanckie :yes: takie masywne jak ja lubie ......... Jejku jak fajnie juz u Ciebie na gorze .... materacyk mozna polozyc i spac :D ......

Koza ( nie patrzec na kurz !!! ) sorrencja popatrzylam , ale nic nie widzialam ...:lol2: , a pod koza masz fajne plytki ... w takim kolorze ( drewnopodobne ) chce dac kiedys na taras .... Zastanawiam sie tez nad polozeniem plytek drewnopodobnych u siebie w domku w gabinecie i salonie ...... w pierwotnej wersji chcialam dac tam drewno , ale teraz nie wiem :( ..... Jak wiesz planuje " siersciaka /ki " w domu czytaj psa/ki ...... niby maja przebywac na zewnatrz domku , no ale ....... jak tu takiego przytulaska nie zabrac " pod kolderke " ........

http://img573.imageshack.us/img573/9500/piesio3.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Buziaki przesylam i jeszcze raz mowie , ze PIEKNISCIE u CIEBIE MARTUNIA :hug:

Edytko u mnie właśnie przez sierściuchy cały dół oprócz gabinetu będą płytki ,nie ma mocy ,żeby nie weszy latem czy wiosną otworzysz okno i sierściuch wlezie ,pazury wbite brudne i naszą śliczną podłoge sz...k .

Oj i nasz "pupil" to istny niszczyciel... tym bardziej teraz kiedy na dworze błota po kolana... jak tak przebiegnie się po domu to sprzątania na pół dnia :/ wrrrr

Edytko płytki spod kozę to woodentic (ten co mamy w kuchni i na holu), jako, że została nam znaczna ilość postanowiliśmy je wykorzystać.

Na tarasie na pewno pięknie by wyglądały, ale jednak co drewno to drewno... sama marzę o tarasie z dech.

Renata ceglana ściana kiedyś powstanie :)

Zaliczyłam już wizytę na budowie i ku mojemu zdziwieniu ujrzałam sławnego pana Mirka :) wczoraj wieczorem przywiózł drzwi na górę, a dziś od rana wstawia :)

Czyli plan na ten tydzień na razie jest realizowany.

MARTA co za nowina!!!!!!!!!! Bardzo bardzo garutuluję!!!! (i prawdę mówiąć strasznie zazdroszczę :) ) Zyczę Ci mnostwo zdrówka na ten piękny czas! CO do domkowych spraw - jak zwykle siedzę z wywalonym jęzorem i wzdycham... tym razem do Twoich drzwi!! Pan Mirek juz jest moim idolem - szkoda ze wy tak daleko.. Jeśli mogę jeszcze podpytać.. zdradzisz mi jaki to wydatek takie drzwi na zamowienie?

pozdr i ściskam D

Dla pana Mirka wielkie brawa! drzwi na górze są jeszcze ładniejsze niż te na dole :)

dorben: drzwi+ościeżnica 350zł/szt; co do dzidziusia to nie ma co zazdrościć tylko działać ;)

AJA witam i dziękuję :)

Mam problem natury salonowej:

po wielokrotnych pomiarach nie jesteśmy w stanie w naszym salonie upchnąć sof 3+2 oraz stołu z krzesłami; pomysły/propozycje są więc dwie:

stół+krzesła, oraz jedna sofa trzyosobowa (dokładnie taka jak na foto)

http://img690.imageshack.us/img690/4972/viktor1.jpg

http://img222.imageshack.us/img222/2020/viktor2.jpg

stół+krzesła oraz narożnik (w innym obiciu!)

http://img202.imageshack.us/img202/5972/majak.jpg

Mi bardziej podoba się sofa, tylko czy z jedną sofą nie będzie za pusto?

Mąż jest za narożnikiem ale on wydaje mi się za nowoczesny do naszego wnętrza...

a wy co radzicie?

Ja przekonałam męża na narożnik Ektorp jak u pokazałam w necie to Nie ale jak pojechaliśmy do Ikea ,to mówie usiądź zobacz jak się miękko się siedzi ,po prostu się w niego wpada i to go przekonało .Te ze skóry są twarde moja mama ma siedzi się tak mało domowo ,sztywno no i jakoś do tej kózki nie pasują może nie taki kanciasty tylko z pufami jak już . Edytowane przez Renatamama3