Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Codzienny C 117 czyli- STAŃCZYKOWO!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dorben niestety to króliki hodowlane do zjedzenia....

Już zaczynamy ich intensywne rozmnażanie, a więc na wiosnę będzie ich z setka.

Mąż dziś zamontował toaletę na górze i przykręca listwy przypodłogowe.

Pan Mirek nadal pracuje nad schodami, a w między czasie zamontował klamki na dole.

A rano kupiliśmy pralkę- Bosch family line.

Dzięki Martuś

Rany julek, ta górna łazienka to pokój kąpielowy normalnie jest. I macie racje, zostawiając wykończenie jej/jego na potem. Będzie pięknie , a teraz też jest ładnie, czysto i schludnie. Lepiej poczekać na przypływ finansów i zrobić tak jak chcecie, a nie tak jak budżet pozwala.

Marta czy tam jest ogrzewanie podłogowe? Bo jeśli tak , to chyba nie powinien leżeć gołyleon ;)

w takim razie ja rezerwuję dwie rudziutkie laski dla mojego ogierka, hehe (na razie jest do głaskania, bo się upaść nie chce-nie ma co jesc :) )

http://img248.imageshack.us/img248/6018/p1010040mc.jpg

Marta podobno kurki też macie - dojeżdzacie codziennie karmić ten zwierzyniec? Jeszcze raz gratuluję Maluszka, niech zdrowo rośnie!

No właśnie ja się nie znam, bo to pierwszy dzidziuś. To jeszcze muszę poczekać jakieś 3,5 tygodnia ;)

Aniu to bardzo krótko doczekasz się doczekasz wiem jak to jest jak się czeka na dzidzie ,też czekała (teraz mam 3) jak się doczekałam to lekarz powiedział ,że po 16 t może mi powiedzieć czy będzie dobrze córa ważyła bardzo mało jak na czas ciąży ale przy następnej wizycie po 3 tygodniach waga jej wzrosła 2 razy .Też trasznie czekałam na pierwsze ruchy bo wiedziałam ,że wtedy to już będzie Dobrze .Udało się .

No to tak jak ja USG robiłam co mc bo musiałam być pewna ,że ok miałam świetnego lekarza co zawsze poświęcił mi czasu ile potrzebowałam .W 2 i 3 ciąży było już lepiej .Dobrze ,że jest duże bo się rozwija .Ja byłam załamana jak mi powiedział ,że za małe sam nie wiedział jak mi to powiedzieć bo wcześniej miałam to samo dzidzia była za mała ale była nadzieja bo 7 tydzień serduszko biło, tydzień po pierwszej wizycie krwotok i straszny scenerusz jak dla mnie skończył się na rozmowie z psychologiem w szpitalu po interwencji mojeg lekarza jak zobaczył w jakim jestem stanie .

Ane3ka w pierwszej ciąży czułam pierwsze ruchy tak około 18 t.c, a teraz 15 t.c i maleństwo już fika. Na razie tylko wieczorem jak sobie spokojnie leże, albo taj jak wczoraj gdy z godzinę siedziałam i patrzyłam w ogień w naszej kózce.

Jeszcze troszkę i ty się doczekasz, a potem jak daje popalić po żebrach i pęcherzu to się marzy, aby było spokojniejsze:)

Pierwszą ciążę przeżywa się bardziej, bo wszystko jest takie nowe. W tej ciąży po pierwsze nie mam czasu na celebrowanie tego stanu, bo drugie jestem spokojniejsza, bo wiem co z czym się je, choć nie zmienia to faktu, że czekam na każde USG i tak samo mam łzy w oczach jak widzę moje kolejne maleństwo. To takie cudowne uczucie czuć, że jest w tobie życie.

Renata schody zostają takie jasne, będą tylko polakierowane. A w korytarzach na dole mamy płytki woodentic (jako o to ci chodzi), a na górze panele (takie same jak w pokojach).

Dziś niestety do 15 nie mieliśmy prądu więc pan Mirek nie pracował, a szkoda, bo już dziś by skończył... :(

Dorben zapraszam, bo odbiór rudzielców za 2-3 tygodnie jak już będzie można je oddzielić od matki :)

My mieszkamy za miastem (z teściami) i w tej samej miejscowości budujemy dom. Zwierzyniec jest więc na wyciągnięcie ręki.

Edytowane przez martaibartek

O jejeuniu! Marta, gratulacje! Cieszę się ogromniaście! Ale fajowsko!

Drzwi piękne, schody też, a króliki też mieliśmy - w zamyśle pasztetowe miały być, w praktyce... chowałam aż wielkie były i wymieniałam się ze znajomymi na małe. Mąż mówi, że ze mną to tylko interesy robić ;) Ale dzieci miały króliki, a o to chodziło głownie :)