Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Codzienny C 117 czyli- STAŃCZYKOWO!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo dziękuję za tak miłe komentarze :) prace w domku nadal trwają.

Dokupiłam parę turkusowych akcentów do łazienki,aby ją trochę ożywić.

I intensywnie myślę o terenie wokół naszego Stańczykowa.

Oficjalnie się chwalę, że po wielu próbach wreszcie nasze szczęście nr 2 ujawniło się... będziemy mieli córcię :) :) :)

Nasza Tosia jest zdrowiutka i bardzo ruchliwa.

Dzisiejsze USG było dla mnie cudownym prezentem.

Dziękujemy za gratulacje :)

A u nas piękna wiosna zawitała i choć sikorki nadal zajadają się słoninką to żurawie już przyleciały i krokusy wyszły i słońce mocno świeci!!!

CUDOWNIE!!!!

gdyby tylko ktoś jeszcze przed domem polbruk położył, bo tak to toniemy w błotku :/

i gdyby ktoś tak mojego małża zmotywował, abyśmy już zaczęli wiosenne porządki przed domem to już w ogóle było by bosko:)

a teraz odrobina turkusu w łazience:

http://img15.imageshack.us/img15/8109/img1794hf.jpg

http://img822.imageshack.us/img822/1054/img1793eh.jpg

http://img849.imageshack.us/img849/1982/img1790.jpg

brakuje turkusowych ręczników

docelowe lustro ma być prostokątne w białej, lub czarnej prostej ramie

Witam, macie piękny domek urządzony ze smakiem i gustem, przyznam, że Wasz dziennik podczytuję już od jakiegoś czasu. Oczywiście gratuluję córuni synka:) my z mężem będziemy budować też codziennego tylko w wersji C117a, mam nadzieję że uda się go wykończyć bez większych problemów. Tak po cichu marzę że za rok będzie się można wprowadzić, ale głośno nie mówię żeby nie zapeszyć:):)

Pozdrawiam

Hej hej Marta, jak się czujecie, mam nadzieję, ze zdrówko dopisuje całej czwórce:) Turkusowe dodatki baaardzo gustowne:) Ja jak zwykle po prosbie.. czy kiedyś w wolnej chwili (nic pilnego) mogłabys napisac co nieco o swoich kanapach z kalisza? Gdzieś czytałam, ze nie jesteś zadowolona... Gratuluję Tosi-slliczne imię to bedzie Antonia czy Antonina?

Cześć dziewczyny :)

kimklb dziękujemy za miłe słowa trzymamy kciuki,aby i wasz codzienny powstał równie szybko :)

dorben dzięki za troskę, czujemy się w miarę dobrze (choć ciąży stanem błogosławionym raczej bym nie nazwała...), nasza Tosia będzie Antoniną.

Co do kanap to faktycznie jesteśmy średnio zadowoleni... pozwolisz, że skopiuję to co napisałam w innym wątku:

Kanapy są wygodne.

Wizualnie ładne.

Nie jestem zadowolona z pokrowców, ponieważ moim zdaniem nie są dokładnie uszyte, materiał zasłaniający nóżki- dół sof jest przy krótki przez co cały czas go naciągam, bo denerwuje mnie widok wystających nóżek.

Bawełna z której są uszyte pokrowce jest dosyć gruba, ale kolor który ja wybrałam TRAGEDIA!!!! widać na nim każdą plamkę, okruszek, ten delikatny meszek układa się tak,że materiał nie jest jednolity-wydaje się jakby był jaśniejszy-ciemniejszy i ogólnie jakbym użytkowała go z 10 lat...

Podsumowując- nie zamówiłabym tego kompletu w tym kolorze (grafit) po raz drugi, ponieważ przy małych dzieciach mam pranie okryć raz w tygodniu- murowane

A cóż poza tym???

Mamcia zakupiła mi ozdobne poszewki na poduszki (zieleń/ szarość) do salonu- mam zamiar wprowadzić (na jakiś czas) trochę wiosny do domu, do tego zielone postarzane doniczki, jakiś lniany obrus na nasz długo oczekiwany stół, poduszki na drewniane krzesła i mam nadzieję, że wreszcie zrobi się trochę przytulniej :)

Aby nie zwariować od tego siedzenia w domu i "wypoczywania" trochę "tworzę"... w wolej chwili z Jaśkiem u nogi zrobiłam (już z myślą o wiośnie i Wielkanocy) ptaszki i kurki z masy solnej, oraz uszyłam lniane ptaszki do wianka (jeden zawiśnie na drzwiach wejściowych, drugi na drzwiach od spiżarki).

Jak tylko będą na ukończeniu pochwalę się co stworzyłam :)

Pozdrawiam!