Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Codzienny C 117 czyli- STAŃCZYKOWO!!!

Recommended Posts

Regalik już złożony stoi w kącie salonu :)

Asiulku widać, że dużo pracy (i serca!) włożyliście w działkę. Już jest piękna, a z roku na rok będzie jeszcze piękniejsza :)

Masz zamiar w tym roku coś dosadzać? Daleko macie na nią ze swojego domku?

Co do kory to i ja muszę wiosną wybrać się do lasu i poszukać takiej "chodzącej" ;)

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szukaj, szukaj:) zabierz ze sobą coś ostrego do jej usuwania z martwych drzew.

Niekoniecznie leśnych:)

Tak dosadzę, bo nie byłabym sobą, gdybym czegoś nowego nie kupiła:)

Te typy tak mają-lepszy iglak niż nowa bluzka:)

A serio-na tyłach przez jesień-zimę wykarczowaliśmy bzy i leszczyny. Kupimy pergole,bo tam mamy na widoku sąsiadów. Potem stopniowo tuje szmaragdy, przed nie derenia białego sobie wymarzyłam(bo ma śliczne czerwone gałęzie zimą), krzewy jakieś ozdobne-berberysa żółtego. Chciałabym, żeby te plecy działki były kolorowe, ciekawe o różnych porach roku. W jakimś działkowcu widziałam fajną fotkę, która mnie zainspirowała. Jak znajdę po remoncie wkleję:)

Teraz pojawiła nam się inna opcja.... dobiega końca sprawa sądowa spadkowa mojego teścia. No i ma już prawie uprawomocniony wyrok na ziemię rolną. Ponad 5500m. No i w planach zagospodarowania przestrzennego jest ona przeznaczona pod zabudowę.

No i :1.nie wiemy czy nam coś się skapnie, tzn.czy teść na męża mego i brata jego coś przepisze

2. nie mam pojecia o kosztach takich działań

3. w razie wypalenia tego planu sprzedamy działkę ogrodową i chociaż na fundamenty będzie:) to taka optymistyczna opcja.

A na działkę ogrodową mamy 8km.

Asiu ładnie u Ciebie lubię róże ,lawendę oraz kosodrzewnię.Ja dziś poczyniłam pierwsze zakupy w Auchanie kupiłam róże czerwoną pnącą ,słonecznik ozdobny,astry i aksamitki .Na allegro kupiłam pergole metalową wsadze z jenej i drugiej strony róże ,zamówiłam treż floksy ,przetaczniki ,askry i bergenie do doniczek na parapety których jeszcze nie mam .Nas czeka jeszcze równanie terenu i zamówienie ziemi jakiegoś dobrego gatunku .

Asiu ładnie u Ciebie lubię róże ,lawendę oraz kosodrzewnię.Ja dziś poczyniłam pierwsze zakupy w Auchanie kupiłam róże czerwoną pnącą ,słonecznik ozdobny,astry i aksamitki .Na allegro kupiłam pergole metalową wsadze z jenej i drugiej strony róże ,zamówiłam treż floksy ,przetaczniki ,askry i bergenie do doniczek na parapety których jeszcze nie mam .Nas czeka jeszcze równanie terenu i zamówienie ziemi jakiegoś dobrego gatunku .

Renatamama, ja gościnnie u Marty:)

Zapraszam do siebie:)

Pergola metalowa cudo :)

Będzie kolorowo u Ciebie:)

Renatamama, ja gościnnie u Marty:)

Zapraszam do siebie:)

Pergola metalowa cudo :)

Będzie kolorowo u Ciebie:)

Asiu wiem ,że gościnnie.Byłam u Ciebie chyba 2-3 razy coś napisałąm .Musi być kolorowo bo tak troszkę wiejsko z kolorowymi ,krzewami i kwiatami ,a róże pnącą po pergoli chcę zaraz za furtką bedzie nas i gości miło witać .

witam,

zaglądam do ciebie od kilku dni, ślicznie u ciebie . Z mężem mamy działkę i zastanawiamy się nad wyborem projektu, podoba nam się Codzienny, tylko miałabym prośbę: czy mogłabyś mi przesłać informacje dotyczące wymiaru (szerokości i długości) poszczególnych pomieszczeń? mój mail: [email protected]

dziękuję i pozdrawiam

Wczorajszy wieczór spędziłam na czytaniu i oglądaniu pięknych fotek z tej budowy a raczej juz z zakończenia :D

Ja na razie daleko z budową, tylko działka stoi i czeka.

Mam pytanie co do domku a mianowicie o koszt tej budowy - ile wynosi?

Na projekcie wynosi ponad 2000000 tyś. Nie wiem jakie są realia, czy tyle starczy, czy Wasz był budowany metodą gospodarczą? Pytań mnóstwo, obaw jeszcze więcej.

Jestem zauroczona tym domkiem jak równiez wykończeniem. Bardzo podoba mi się Ikea.

Pozdrawiam i z niecierpliwością będę czekać na odpowiedż.