Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Codzienny C 117 czyli- STAŃCZYKOWO!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu znam blog magdaleni :) jej ogród i dom za każdym razem mnie zachwyca...

Ja mam w planach (raczej na rok przyszły) kupić na skrzynki i inne doniczki osłonki wiklinowe, oraz wielkie drewniane donice i korytka.

A dziś kupiłam w netto lampę/lampion solarny i zawiesiłam na tarasie. Mała rzecz a już cieszy :) choć mąż się śmieje, że brakuje napisu: świeć Panie nad jej duszą... bo dla niego lampion wygląda jak znicz :)

Martusia, ja też mam w planach takie doniczki. Bardzo bardzo chciałabym takie wiklinowe. ALe też dopiero na przyszły rok, bo nawet nie dam rady obsadzić (wystarczająco dużo roboty jest w ziemi) no i kaska, kaska...

A u nas dzisiaj mąż niespodziewanie skończył wcześniej pracę, przyjechała mama i zrobiliśmy dużą część tarasu. I to już cieszy, bo jest jakiś postęp. Powoli chyba się kiedyś wyrobimy ;)

Marta, obejrzałam trzy ostatnie strony wątku,

jak bardzo zmieniło się otoczenie domu, jak wypiękniało i udomowiło.

Tak jak i Drop_Inn spodobało mi się to zdjęcie z kotem i roślinami w donicach.

Tyle w tym ciepła i takiego domowego spokoju.

Kwitnące irysy w cynowym dzbanie prześliczne.

Drewniane barierki na obu tarasach są wielką ozdobą domu.

I wnętrza domu są spójne z tym, co na zewnątrz. Gratuluję Wam bardzo.

Jesteście młodzi, tak dużo już osiągnęliście. Nie zapominaj o tym w tych gorszych dniach,

kiedy dołek na horyzoncie.

A kiedy dopadnie zmęczenie, zostaw wszystko, co niezrobione.

Przykryj czapką niewidką,

przytul się do Antosi ( prześliczna ta Twoja mała) i jej szarego misia i powiedz sobie: - jestem okrutnie zmęczona,

ale bardzo szczęśliwa. I tak będzie, to działa :)

Cześć dziewczyny!!!!!

Aniu, Asiu, anulko, Tolu, Edytko miło że zaglądacie :)

Tolu dziękuję za twój wpis. Po pewnym ciężkim dniu bardzo mi pomógł. Był jak plaster na ranę. Dziękuję raz jeszcze :)

A w stańczykowie czas biegnie tak szybko, że aż żal że maj już za nami... a i czerwcowe dni uciekają jeden za drugim....

Z domowo/ogrodowych nowości:

dzieciaki rosną

ogród pięknieje

kafle na tarasach położone -czekają na fugę

a ja czekam na drewniane schody- zejście od strony tarasu

i ławeczkę na ganek... :)

W wolnej chwili wkleję parę fotek, na razie lecę pielić ogórki :)

Witamy Codzienniaków,

My już mamy stan 0 za sobą. Finanse nas wstrzymały ale co i raz zastanawiamy nad różnymi rzeczami. tj.

1. Problem okien - wiadomo nie wszystkie są standardowe. Czy warto się zastanowić zmienić wymiary okiem podczas stawiania ścian?

2. Pytanie do okien w łazience i garażu. Rozumiem że są wyższe o jedną cegłę niż w projekcie tak aby ładnie się wkomponował stelaż oraz było widniej. Bardzo Fajnie to wygląda.

3. Gdzie umieściliście skrzynkę z bezpiecznikami i Czy murarze zostawili jakąś specjalną wnękę? (gdzieś na forum widziałem ale mam już mętlik od tych wszystkich zdjęć.

Pozdrawiamy.

Asiulku faktycznie czasu mam ostatnio za mało.... zakończenie roku= mnóstwo papierkowej pracy+ przygotowanie dzieciaków do wakacji....

oprócz tego ogród zajmuje każdą moją wolną chwilkę :)

ostatnie ulewne deszcze poczyniły u mnie wielkie szkody, że aż płakać się chce tak mam połamane kwiaty i te rabatowe i te w donicach... :/

z weselszych wieści weszcie zakończyliśmy akcję ganki i tarasy :)

w wolnej chwli pstryknę jakieś fotki

Felus witaj! gratuluję stanu O :)

Co do pytań:

1. W pomieszczeniach na górze mamy po jednym oknie dachowym, a okna szczytowe zostały oddalone od ścianki działowej

2.Faktycznie w łazience, garażu i kuchni okna są wyżej niż w projekcie i moim zdaniem tak jest lepiej

3. Skrzynkę z bezpiecznikami mamy w garaży

Aha mamy też okno nad klatką schodową i gdy tylko skapną nam jakieś wolne środki wstawimy małe okienko dachowe do garderoby, oraz pomyślimy nad wentylacją w spiżarce.

Powodzenia! Pozdrawiamy!

Edytowane przez martaibartek

Martuś...kwiatki dojdą do siebie...

u nas w dzień garówa, w nocy ogromne burze. W sumie dzis od 1 w nocy padaaaa

Wsadziłam wczoraj przed ogrodzenie działkowe malutkie lawendy(rozdzieliłam 1 wielki krzak), mam nadzieję, że nie dostaną nóg i się przyjmą.

Na dziś też zaplanowałam kilka rzeczy, ale jak tak dalej bedzie to zostaniemy w domu..

Odpocznij sobie trochę:)

miłego tygodnia