ane3ka1 17.07.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Powodzenia Martuś. Mówię Ci, że dobry zakup zrobiłaś. Jak się przemeblujecie, to koniecznie się pochwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 19.07.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Martuśka kurcze ciagle zapominam do Ciebie zaglądać, bo praktycznie wchodzę tylko do działu z galeriami:p a u Ciebie tak pięknie Taras przepiękny i tak słonecznie jest na nim kwiaty jak z bajki a do tego ta ławeczka pięknie !!!!! Jak znajdę to Ci podeślę przepis na przepyszną sałatkę z ogórków na ostro, którą robi mój kolega....jest rewelacyjna, pracochłonna ale warta tej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 19.07.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Martunia ja nie wiem dlaczego jeszcze tej cudnej laweczki nie pochwalilam ..... po prostu sliczna .... a pomysl ze zmywarka trafiony w 10 !!! nie wiem tylko na ile w Polsce jest to oplacalne ( chodzi mi o koszt pradu i wody oraz kanalizacji ) .... jak wyjezdzalam to o zmywarkach nie bylo mowy jeszcze , a teraz wlasciwie na dziennym porzadku w kazdym domku czy tez mieszkanku .... buziole dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 20.07.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Martuś jak to robisz, że przy dwójce dzieciaczków masz tak piękne kwiaty w donicach. Ja w tym roku pokusiłam się o posadzenie bratków, przy moim kawalerze był w ogóle problem z posadzeniem. Potem był problem z podlaniem. Także bratki nie były w za dobrej kondycji i marnie skończyły. W czerwcu miałam sadzić begonie i sobie darowałam, a raczej kwiatkom oszczędziłam smutnego losu. Może u siebie się lepiej zorganizuję. Ogród piękny:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 20.07.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Obiecany przepis na sałetkę ogórkową Jest przepyszna - 2 kg ogórków umyć i pokroić w drubsze plasterki (mają być ze skórką). Po pokrojeniu zasypać je 3 płaskimi łyżkami soli i zostawić na noc w misce/garnku; - rano zlać wodę z ogórków; - obrać 5 ząbków czosnku (można więcej jak kto woli) - posiekać i wrzucić do ogórków; - ogórki posypać 3 łyżeczkami zmielonej papryki chilli i wszystko wymieszać; - zagotować 12 łyżek oleju i zalać ogórki (ostrożnie bo pryska ); - zagotować ok. 350 ml octu i wymieszać z 0,5 kg cukru i jeszcze na ciepło zalać ogórki (ostrożnie bo pryska ); - wymieszać i wkładać do słoików - bez pasteryzacji. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 20.07.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Martuś, piękna ławeczka i tarasik:)))wakacjujemy się, jak się ogarnę ze wszystkim to pokażę nowości-starocie u mnie. Tyle miałam zrobić w tym urlopie męża, a nic praktycznie nie ruszyłam... buuu..jak ten czas leci...za szybko.. i ta pogoda..u nas non stop pada i wieje buziaki dla dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 20.07.2012 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Kasiu dziękuję za przepis- na pewno skorzystam Na ogrodzie jest bardzo mokro, ale ogórki obrodziły więc mam w planach wybróbować parę nowości. Dla zainteresowanych przepis na cukinię konserwową (wychodzi chrupiąca) 4 kg cukinii (po oczyszczeniu 3300) 2 litry wody 3 szklanki octu 2 łyżki soli kamiennej 1 szklanka cukru chrzan ziele angielskie pieprz w ziarenkach sucha lub świeża papryczka chili czosnek baldachimy kopru Cukinie oczyścić z miękkiego miąższu i pokroić w paski - poukładać ciasno w słoiku. Następnie zagotować wodę z cukrem,solą i octem, wystudzić. W międzyczasie włożyć do każdego słoiczka po dwa kawałki chrzanu, po dwa ząbki czosnku, po kawałku papryczki chili, kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu i koper. Zalać zimną zalewą, zakręcić słoiki i pasteryzować w wodzie od zagotowania 20 minut. Po tym czasie wyjąc słoiki odwrócić do góry dnem i przykryć ręcznikiem. Tak zostawić do całkowitego wystygnięcia. Edytko zużycie prądu na pewno wzrośnie, ale coś za coś... Dzięki temu wynalazakowi zyskam więcej czasu na inne prace domowe.... tfu tfu więcej czasu dla dzieciakó i siebie Ławeczka już stoi i cieszy. Na ganeczek pasuje idealnie. Teraz jeszcze tylko trzebą ją zabezpieczyć vidaronem i uszyć miękką poduszkę janiseya im więcej mam na głowie tym lepiej jestem zorganizowana mam bzika na punkcie ogrodu i domu, dbanie o jego wygląd to "moje hobby" i choć wracam z pracy po 22.00 lecę podlewać i obrywać przekwitnięte kwiaty wczoraj np korzystając z chwil gdy dzieciaki spały uszyłam nową poszewkę na poduszkę do salonu, bo brakowało mi w nim czegoś nowego asiulku i nam lipiec leci jak szalony... my mamy urlop dopiero w sierpniu i liczymy że pogoda będzie lepsza niż jest teraz (u nas też non stop deszcze, wiatry, burze) ze względów finansowych nigdzie nie wyjeżdzamy, urlopujemy się w stańczykowie... namawiałam męża na 4-5dniowy wyjazd do Kazimierza (była super oferta na gruponie) ale gdzie tam! jak on twierdzi: nie ma piękniejszego miejsca niż Nowa Wieś, oraz co on by tam robił jak zwiedzać nie lubi :/ Kuchnia przebudowana, zmywarka działa!!! Jeszcze trudno jest mi się przestawić na nie mycie ręczne i jak tylko mam coś pod ręką to zamiast do zmywarki myję w zlewie W związku z pogodą raczej jesienną niż letnią znowu zasiadłam do maszyny... pracuję nad nowymi roletkami, zasłonami do salonu, dotychczasowe mi się opatrzyły... i groszki w kuchni zaczynają mnie denerwować...chyba czas na zmianę dodatków :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janiseya 20.07.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 janiseya im więcej mam na głowie tym lepiej jestem zorganizowana mam bzika na punkcie ogrodu i domu, dbanie o jego wygląd to "moje hobby" i choć wracam z pracy po 22.00 lecę podlewać i obrywać przekwitnięte kwiaty To ja na razie każdą wolną chwilę przeznaczam na dokształcanie. Zobaczymy jak będzie w przyszłym roku jak przeniesiemy się do siebie:D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 20.07.2012 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 janiseya o to ci szczerze zazdroszczę ja z wielką chęcią podjełabym studia podyplomowe, ale... kasa, kasa, kasa no i czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 25.07.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Martus. Zapodaj jakies fotki. Tak lubie ogladac Twoje prace, ogrod i dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 25.07.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Uszyłaś coś Martuniu?Pokazuj pokazuj:)I ogród...plisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 25.07.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Oooo i Asiulkowa mnie popiera. Jutro Martus jedziesz z aparatem po swoich włosciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 25.07.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Aga, jasne:)Marta, wstajesz przed dziećmi i focisz póki słonko jest:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 25.07.2012 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Dziewczyny nie ma czym się chwalić więc fotek nie pstrykam... Po tych ulewach ogród wygląda tak marnie, że jak na niego patrzę to mam nerwa!!!!! Jutro wybieram się do szkółki chcę dokupić co nie co, bo wolne przestrzenie mnie drażnią. Mam nadzieję, że na pobliskim ryneczku dostanę jeszcze jakieś kwiatki jednoroczne, bo werbeny i część petunii kończy swój żywot. Pomalowałam ławkę bezbarwnym drewnochronem. Mąż nie chciał się zgodzić na białą wersję ale pracuję nad tym A dla zainteresowanych w netto są bardzo fajne białe ramy/półki (forumowa betib kiedyś takie pokazywała), oraz poszarzałe kosze wiklinowe z pałąkiem z napisem witamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkowo 27.07.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Marta...jak zakupy roślinne?Mężowie, temat rzeka..Nieugięci, czasem realnie i trzeźwiej niż patrzący na to, co nam świta w główkach.Rozebrałam w drobny mak szafkę wiszącą i faktycznie niezbyt ładnie pod moim skosem wyglądałyby takie...więc odpuściłam..nie będę juz mu truła..powieszę je na działce, jak tam zrobimy remont na nast.sezon w ramach ubolewań and moja kuchnią, malnęłam ścianę nad szafkami na szaro, zmieniłam wystrój półki całkowiciei powiedzmy, że w jakimś tam stopniu sobie ulżyłam:) miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 27.07.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2012 Martuś, przychodzę przytulić Ja mam dziś zły dzionek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 29.07.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Kochana Maleńka Tosiu! W Dniu Twoich 1 Urodzin przyjmij bukiet najsłodszych życzeń,aby na Twej ślicznej buzi gościł zawsze uśmiech,żebyś zdrowo rosła i była zawsze pociechą dla rodziców,oraz dumą dla Jasiahttp://2.bp.blogspot.com/_ci8fe8rRpLw/TBPNPuQ2gGI/AAAAAAAACXs/gjXggWpj2s0/s640/birthday_cake[1].jpg Moc uścisków przesyła forumowa ciocia Ania ze Stasiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 29.07.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Wszystkiego najlepszego dla Tosieńki!!! http://i2.pinger.pl/pgr478/5f11c4b00016c2ed4a9a81fa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 30.07.2012 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Martuniu wszystkiego naj naj dla Tosi az trudno uwierzyc , ze to juz ROK !!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.07.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 jejku, dawno mnie na forum nie było, ominęło mnie takie cudo - śliczny masz dom, a jeszcze ładniejsze dzieciaki też mam rocznego lipciaka kiedy ten rok zleciał wszystkiego naj naj naj dla Tosi pozwolisz, że będę wpadać w odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts