martaibartek 04.08.2012 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Martusia nie bylam .... bo jakos do wody mnie " nie ciagnie " ..... uwazam , ze to totalna monotonia .... woda i horyzont .... ( nic ciekawego ) dla mnie tylko GORY !!!!!!!!! i aktywny wypoczynek jak nie lubisz to trudno.... a już chciałam cię zabrać i pokazać urokliwe bałtyckie plaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 04.08.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Martusia jesli przy okazji mozemy poogladac jakies historyczne obiekty to jade ............. .......... planuje wyjazd do Malborka ( naogladalam sie " Pana Samochodzika " ) ..... i chce zobaczyc te krzyzackie skarby .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 04.08.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Marta dawno mnie nie było...spóznione najlepsze życzenia urodzinowe:wiggle:, matko jak ten czas leci.... roslinki Masz cudne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 04.08.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Martuś, a powiedz mi kochana czy może próbowałaś przepisu na ogórki wg Kasi_SW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 04.08.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Piękna solenizantka Spóźnione życzenia urodzinowe dla niej Piękny masz taras cały w kwiatach Martuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.08.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Renata jak ja znam takie nagłe wydatki! jak tylko uda się coś odłożyć to najczęściej psuje się samochód... Jak znajdziesz chwilkę wklej zdjęcia swoich hortensji. Jak duże kupiłaś limelight? miały/mają już kwiaty? Martuś ma kwiatostany będzie kwitnąć ,kupiłam z 4 łodygami dałam 19 zł .Kupiłam też u tego samego pana budleję różową .My z autkiem robiliśmy w marcu coś w zawieszeniu poszło i ponad tysiaczek wyfrunął a autko z 2009 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 05.08.2012 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Edytko a więc niech będzie Malbork! Byłam na zamku kilkakrotnie jako dziecko, ale dopiero niedawno podczas zwiedzania z przewodnikiem to miejsce mnie zauroczyło. anetko, pysiaczku dziękuję :* aniu przepisu kasi jeszcze nie próbowałam; do tej pory robiłam tylko cukinię marynowaną i ogórki kiszone Renatko jak hortensja zakwitnie wstaw fotki Ja miałam budleję w tamtym roku- była piękna!!!! ale niestety na wiosnę nie odbiła. Kupiłam nową i przez te lipcowe deszcze zgniła szkoda bo widok budlei całej w motylach jest nietuzinkowy!!! Dziewczyny tak jak pisałam wyżej wyjeżdżam na kilka dni. Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze. Jak wrócę mam zamiar zacząć przekształcać swój ogród... Kilka wątków na ogrodowisku tak mnie oczarowało, że jestem chora z wrażenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 05.08.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Edytko a więc niech będzie Malbork! Byłam na zamku kilkakrotnie jako dziecko, ale dopiero niedawno podczas zwiedzania z przewodnikiem to miejsce mnie zauroczyło. Dziewczyny tak jak pisałam wyżej wyjeżdżam na kilka dni. No to jedziemy ....... Milego wypoczynku Martus i czekam na fotki ( moze uda sie Tobie Jaska wreszcie ufocic ) Buzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 05.08.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 To udanego wyjazdu i pięknej pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 05.08.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 no to czekamy na Twój powrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 05.08.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 (edytowane) Martuś, nie pojechałaś jeszcze? Podeślij linki do wątków na ogrodowisku.... Wiesz, dla mnie ogród Dominiki, to nie jest to, co tygryski lubią najbardziej. Nigdy jakoś nie lubiłam strzyżonych krzewów. Wolę naturę. Jednak to wszystko co Ona tam ma jakoś mnie oczarowało. Chyba chodzi o kompozycję roślin i o to, że jest dużo zimozielonych. Jednak sama dla siebie wolę trochę bardziej "dzikie", wiejskie ogrody. To tak jak z domami, lubię mocno nowoczesne wnętrza, ale sama bym w takim nie umiała mieszkać. Mieszkać lubię w takim bardziej klasycznym. Z ogrodem Dominiki to jest też tak, że nie bardzo wiem co mi się bardziej podoba, czy ogród czy zdjęcia Ale, że jest mały, to nie mogę powiedzieć. Ja mam działkę trochę ponad 600m. To jest mała działka! Martuś, a Wasza ile ma? O ogórki pytałam, bo się przymierzam. Ale nie wiem jak to bez tego pasteryzowania... Edytowane 5 Sierpnia 2012 przez ane3ka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.08.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Edytko a więc niech będzie Malbork! Byłam na zamku kilkakrotnie jako dziecko, ale dopiero niedawno podczas zwiedzania z przewodnikiem to miejsce mnie zauroczyło. anetko, pysiaczku dziękuję :* aniu przepisu kasi jeszcze nie próbowałam; do tej pory robiłam tylko cukinię marynowaną i ogórki kiszone Renatko jak hortensja zakwitnie wstaw fotki Ja miałam budleję w tamtym roku- była piękna!!!! ale niestety na wiosnę nie odbiła. Kupiłam nową i przez te lipcowe deszcze zgniła szkoda bo widok budlei całej w motylach jest nietuzinkowy!!! Dziewczyny tak jak pisałam wyżej wyjeżdżam na kilka dni. Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze. Jak wrócę mam zamiar zacząć przekształcać swój ogród... Kilka wątków na ogrodowisku tak mnie oczarowało, że jestem chora z wrażenia.... Martuś wstawię też doczekać się nie mogę .A budleję mam 2 jedną przy tarasie różową ,drugą ciemy fiolet ,też jedna mi nie odbiła którą kupiłam na allegro na wiosnę . Edytko też kiedyś morza nie lubiłam ale na staroś jakoś się zmieniło i jak robimy sobie w jeden rok odbój to mi brakuje szumu fal i spacerów brzegiem dla mnie nad morzem to max 10 dni potem jestem już chora ,Na plaży wylegujemy się na 14 dni może 4-5 i to nie cały dzień ,zwiedzamy okolice ,oglądamy zachody słońca które mad morzem są piękne jak i w górach . Ja od jutra w Pieninach ,Czortyn ,Niedzica ,rejs statkiem ,wąwóz Homole i jak pogoda dopisze to jeden dzień nad Rożnowem . Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Renatamama3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.08.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Martuś, nie pojechałaś jeszcze? Podeślij linki do wątków na ogrodowisku.... Wiesz, dla mnie ogród Dominiki, to nie jest to, co tygryski lubią najbardziej. Nigdy jakoś nie lubiłam strzyżonych krzewów. Wolę naturę. Jednak to wszystko co Ona tam ma jakoś mnie oczarowało. Chyba chodzi o kompozycję roślin i o to, że jest dużo zimozielonych. Jednak sama dla siebie wolę trochę bardziej "dzikie", wiejskie ogrody. To tak jak z domami, lubię mocno nowoczesne wnętrza, ale sama bym w takim nie umiała mieszkać. Mieszkać lubię w takim bardziej klasycznym. Z ogrodem Dominiki to jest też tak, że nie bardzo wiem co mi się bardziej podoba, czy ogród czy zdjęcia Ale, że jest mały, to nie mogę powiedzieć. Ja mam działkę trochę ponad 600m. To jest mała działka! Martuś, a Wasza ile ma? O ogórki pytałam, bo się przymierzam. Ale nie wiem jak to bez tego pasteryzowania... Aniu widziałam też ten wątek kilka kompozycji fajnych np .z brzuskami.Też wole w ogródku taki, ala misz masz ,ala wiejskie . Moja działka ma koło 7 ara . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felus1719508338 09.08.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Witam, Szukamy porady na temat okien. Nasz codzienny już rośnie lada dzień zaczną się prace nad zbrojeniem stropu.Na ta chwilę mamy jedną wycenę dachu, w sobotę będą kolejne. Cena na woj. mazowieckei: Materiał (balcho-dachówka + 4 okna dachowe i orynnowanie (plastik)) + robocizna = 22000 zł. w tym robocizna 8 tyś. Mam nadzieję że uda się coś taniej znaleźć. Zabieram się na szukanie okien. Czy możecie doradzić jakiej firmy szukać. Chcemy okna dwu kolorowe (z zewnątrz złoty brąz, od środka zwykłe białe) Oczywiście okna powinny być ciepłe ale też aby kieszenie nie przedziurawiły. Pozdrawiam. Ps. Śliczne fotki i super pomysły na dekoracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 11.08.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 (edytowane) martaibartek cudowny dom, bardzo klimatyczny! jesli można, kilka pytanek mam: jestes posiadaczka woodentica? jakie zdanie masz na temat tych plytek? planuje je w łazience i w całej dolnej komunikacji. Co macie w salonie położone?drewno? PIĘKNE!!!! I jak sie sprawuje Wasza''koza''? jaka ma moc? czy ona stanowi glowne zrodlo ciepla? pewnie nie:) jest tylko na drzewo? Rany, tysiac pytan:). Pozdrawiam sobotnio! ps. wiatrołap przecudowny! Edytowane 11 Sierpnia 2012 przez patysiaSasasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 12.08.2012 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Jesteśmy z powrotem tzn w domku już od czwartku tylko jakoś nie było czasu napisać Wyjazd udany. Jasiek bardzo zadowolony!!!! czy słońce czy deszcz dla niego zawsze była dobra pora na zabawę w jeziorze... a jezioro piękne, przeźroczyste, woda ciepła... tylko mnie dopadła grypa żołądkowa i tym co mieli nie muszę opisywać jak się czułam... dopiero w piątek doszłam do siebie... Aniu ogrodowisko faktycznie mnie pochłonęło i skaczę z wątku do wątku... jestem zachwycona tyloma ogrodami, że teraz już chyba sama nie wiem w jakim kierunku mam iść... Mam kilka pomysłów między innymi na przebudowę ala skalniaka. To duże przedsięwzięcie i kosztowne więc w tym roku zostanie tylko rozpoczęte i w sumie dopiero na wiosnę będzie można zobaczyć co z tego wyjdzie A nasza działka liczy sobie 2600m2 Renata zazdroszczę urlopu w górach... Ja swego czasu dużo podróżowałam, bo uwielbiam zwiedzać nowe miejsca (Marylko buziaki), ale odkąd jestem matką i żoną brakuje mi czasu i funduszy oby wyruszyć gdzieś dalej nad czym bardzo, bardzo ubolewam Felus witam ponownie. Cieszę się że wasz codzienny rośnie. Pochwal się jakąś fotką Co do okien to my po wycenach kilku lokalnych firm zdecydowaliśmy się na ekookna barwione w masie (obustronny orzech) koszt całkowity około 8 tyś. Dach (z pięcioma oknami dachowymi) to koszt 14500. patysiaSasasa witam serdecznie i już spieszę z odpowiedziami: woodentica moim zdaniem jest bardzo praktyczny w użytkowaniu; my mamy odcień brown i pasuje on idealnie do okien i drzwi w kolorze orzech w salonie są panele, dwustronnie fugowane co do kozy to miłość do niej jest nadal gorąca moim zdaniem oprócz funkcji użytkowej jest niezwykle klimatyczna; my palimy w niej drewnem, nie mamy rozprowadzenia ciepła na górę, ale dół spokojnie ogrzewa w kilkanaście minut Jak masz jeszcze jakieś pytania-pytaj Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 12.08.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Renata zazdroszczę urlopu w górach... Ja swego czasu dużo podróżowałam, bo uwielbiam zwiedzać nowe miejsca (Marylko buziaki), ale odkąd jestem matką i żoną brakuje mi czasu i funduszy oby wyruszyć gdzieś dalej nad czym bardzo, bardzo ubolewam Martuś ja i M lubimy zwiedzać ja jak siedzę w domu dłużej to mnie nosi ,wczoraj wróciliśmy ,mieliśmy dziś ,bo pogoda się popsuła ale wykonaliśmy to co chcieliśmy tylko na trzech koronach nie byliśmy ,fajnie wrócić w te same miejsca po latach ,zmiamy ogromne .My z malutkimi dziećmi jeździliśmy ,nasz Michał miał 11 mc a starsza córa 2,5 roku jak byliśmy na Łomnicy na Słowacji w Smokowcach i wielu miejscach ,Synuś często ma pretensje ,że ciągle coś wymyślamy a od niego z klasy koledzy nigdzie nie jeżdżą ,pani psycholog (miał robione badania na dysleksję )powiedziała ,że jak na 3 klasę ma ogromną wiedzę geograficzną i historyczną .U nas fundusze też ograniczone no bo wiadomo jeszcze sporo przed nami w wykończenówcze ale stwierdzam nie zając nie ucieknie a moja duża ....... http://images45.fotosik.pl/1498/4895948bc8234d93med.jpg widoczek z wysokiego na Słowackie góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felus1719508338 13.08.2012 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Dziękujemy za odpowiedz, Zdjęcia jakieś dodamy ale pod koniec sierpnia to teraz zbyt mało czasu aby usiąść na spokojnie przed komputerem. Po przejrzeniu waszego dziennika stwierdzamy iż jeszcze masę pracy trzeba będzie poświęcić i oczywiście pieniędzy. No ale jak już się uda skończyć wtedy będzie cieszyć oczy. Oczywiście będzie można spokojnie odpocząć na łonie natury po pracy a nie w blokowisku jak do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 14.08.2012 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Hej, hej - wracam niczym córka marnotrawna! Nie wiem czy najpierw dać Ci buziaka czy wrzepić klapa za to, że chciałaś mnie bić za długa nieobecność... Zastanowię się jeszcze, a póki co to wielki buziak dla Tosieńki, bo przecież niedawno miała swoje święto - śliczna dziewczynka! Martuś, jak patrzę na zdjęcia Twojej werandy z ławeczką i kwiatami na schodach, to najchętniej posiedziałabym tam w ciepły letni wieczór - sielsko, czarodziejsko - udało Ci się zaczarować Wasz kawałek świata - PIĘKNIE! Zostawiam buziaki i lecę jeszcze innym kąty poprzeglądać po dwóch miechach lenistwa forumowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 16.08.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Na szybko foto nowych firanek i zasłonek- okno tarasowe. http://img534.imageshack.us/img534/8471/sam2029z.jpg http://img69.imageshack.us/img69/5919/sam2017e.jpg Marta, odgrzebałam Twoją starą fotkę ze stycznia - czy pamiętasz może, gdzie kupowałaś ten materiał na firanki (chodzi mi o tę cieńszą warstwę)? Baaaardzo ładny - właśnie czegoś takiego szukam, a wszędzie tylko jakieś straszne sztuczydła, zgrzytające w palcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts