Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Codzienny C 117 czyli- STAŃCZYKOWO!!!

Recommended Posts

Oh, aj ja chcę do Trójmiasta :roll: Ostatnio byłam tam razem z moim Słowakiem, krótko po tym jak sie poznaliśmy. Jemu się tam tak podobało, że jak kiedyś będzie nam dane pojechać na normalne wczasy, to na pewno tam.

No ale zakupy w dużym mieście to nie wycieczka turystyczna, tylko zadanie do wykonania.

Ja się też wybieram do IKEI, ale do Bratysławy (tym razem bez M. to sobie na spokojnie wszystko pooglądam :p )

Martuś, nie bój, lustro nie zając, nie ucieknie, a może za jakiś czas będzie w przecenie :rolleyes:

Ja na allegro znalazłam piekne lustro, i to w całkiem dobrej cenie:

http://allegro.pl/lustro-vintage-58-x-89-cm-i2957486289.html

Tu też pikne lustro z potencjałem, tylko zdjęcie straszne

http://allegro.pl/wielkie-masywne-lustro-szlifowane-zobacz-i2957724143.html

Edytowane przez ZojaART

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aniu szyłam, tutek stąd

http://alizee-domalizee.blogspot.com/2010/01/lawendowa-podusia-siatka-torba-woreczki.html

Zoja o właśnie! ten spokój podczas oglądania...

Jak jestem z m to przeważnie przebiegam przez magazyn...

Wczoraj wyjątkowo długo łaziłam między półkami, ale nie na tyle żeby kupić i zobaczyć wszystko ;)

Co do lustra to mam nadzieję, że jak nie to co widziałam to inne równie piękne będzie na mnie czekało :)

Marta -widze kolory łazienki planujesz podobne jak mojej dolnej :) i do tego klimat wiejsko-sielski zachowany ;) podrzucam Ci moje fragmenty - ciągle wszystko " w lesie" jest - usunę jutro :) cegiełki castoramowe mam we wnęce prysznicowej. Na ścianach mam kolor błękit w turkus wpadający - gotowiec z Beckersa

p.s. dopiero na zdjęciu widze, ze nawet naklejka na WC nie usunięta !

acha - w górnej łazience mam baterię z LM - na razie nie narzekam, ale to dopiero miesiąc uzytkowania ;)

lazienkadol1a.jpg

lazienkadol.jpg

Satin Blue Beckersa

Dzięki!!!!

Bardzo ładny kolor. Tylko czytam, że ta emalia to nie jest typowa do kuchni i łazienek... nie obawiasz się, że będzie ciężko utrzymać ją w czystości?

A kafle na podłodze to ceramika końskie?

I jeszcze mam pytania o baterie- to jest ta z LM? bardzo ładna :)

Marta - wiem, ze to farba nie dedykowana, zaryzykowałam ;) w górnej łazience dałam Fluggera z mieszalnika dedykowana do łazienek, a wkuchni białą z nobilesa podajrze - tez dedykowana ( masakrycznie się maluje ) - zobaczymy jak wyjdzie w uzytkowaniu ;) trzeba było nieco koszty przyciąć niestety. Na razie jak się pochlapało woda to widac było po wyschnięciu kropelik, ale przetarcie wilgotną szmatka pomogło-śladu nie ma. Za to w kolorze jestem zakochana, ale ja mało obiektywna - mam fioła na turkus od jakiegoś czasu ;)

Bateria była kupiona razem z umywalka na allegro -Omnires art deco - cena nieco powyżej 200 zł. te z LM mam w górnej łazience - póki co tylko wannowa, ale do umyalki tez ją dam. A z omnires do kompletu jest świetny ( moim zdaniem ) zestaw prysznicowy - cena w granicach 800 zł z wysyłka ( nieco poniżej ) - więc na razie mam wnękę bez baterii ;)

kafle na podłodze to ja nie wiem nawet co to - w Obi chyba kupilismy jakies w dość niskiej cenie - podobno niezbyt komfortowo się kładły, ale cos za cos. miały byc tak jak w reszcie domu oktagony białe z czarnymi, ale się wyłamałam - w sumie nie wiem, czy słusznie. Na razie nie moge ich po budowie doczyścić :/

jak bede już miała usunąc fotki daj znać :)

Kamila jak możesz zostaw fotki :)

Tak pytam o tę farbę, bo sama mam w kuchni dekoral (niby zmywalna) którą przeklinam za każdym razem jak patrzę na ścianę... przy następnym malowaniu zainwestuję w typową do kuchni.

Twój kolor jest śliczny o coś takiego (no może ciut jaśniejszego) mi właśnie chodzi. Znalazłam Dekoral z serii Łazienka & Kuchnia, kolor lodowy błękit, mam nadzieję, że kolor na ścianie będzie wyglądał jak ten na palecie :)

Jak znajdziesz gdzieś foto tej baterii z LM to poproszę :)

Kamilcia piękna łązienka! Dokładnie taki sam ukłam planuje w mojej łazience - ścianka prysznica i obok muszla (a propo nie jest ona u Ciebie troche za bardzo przytulona do ściany?). Czarna podłoga podoba mi się szczególnie, stworzył się w ten sposób piękny czysty kolorystyczny podział. Biała oktagonowa też mi się podoba, ale w tym wypadku myślę że to był lepszy wybór. Bardzo mi się całą łazienka podoba, chętnie zobaczyłabym więcej zdjęć, ale gdzie?

Ja mam też upatrzoną baterie w LM, ciekawa jestem czy to ta sama :rolleyes:

wrzucam fotkę baterii z górnej łazienki

Zoja - na pewno to ta sama bateria - emmy się nazywa ;) kibelek za blisko-wiem - ale teraz to sobie mogę... ta ścianke sami dobudowywaliśmy, w projekcie nie było - nie pomyśleliśmy, zeby przesunąc nieco rurę od WC - teraz juz za póxno-trzeba by chyba sztukować jakimiś bocznymi kolankami... Użytkowo nie ma tragedii - umyć z boku płytki też się da, a wszyscy w domu ( chłopaki sztuk 3 ) nauczeni, zeby na siedzaco potrzeby załatwiać ;)

jeśli chodzi o resztę zdjęc - czasem cos wrzucam na watki tematyczne - nie mam swojego wątku na forum, ale mozliwe, że blog drugi-wnętrzarski powstanie ;)

bateria1.jpg

mugatko miło mi - nie krepuj się :) mnie osobiście takie kabiny podobają się bardzo. Fajnie błoby miec drzwi szkalne, ale poki co - bedzie zasłonka - tania, można wymieniać dość częśto ( ze względów higienicznych ) a do tego w klimat wpasuje się. Na przeciwko kabiny jest od razu piec gazowy, więc musi być osłona.

Kamilcia a ja planuje zasłonić zwijaną roletą prysznicową (nawannową) miałam to kiedyś i sprawdza się ustrojstwo ... obsycha w jakieś 2 godziny i można zwinąć ... i nie ma śladu... jest u dołu obciążona więc nie faluje ...

w zasłonkach wkurza mnie że się pcha do kabiny :)

Kamilcia

w zasłonkach wkurza mnie że się pcha do kabiny :)

doskonale to ujęłaś :) i ja zawsze gdzie korzystałam z prysznica z zasłonką to miałam ją przylepiona do d (za przeproszeniem)

Kamila czekam na twojego nowego bloga! masz co pokazać więc do dzieła!

Ja szyję właśnie zasłonkę do pokoju dzieciaków, oraz tworzę ozdobne proporczyki.

Po niedzieli mąż pomalujemy pokój (na biało-bez szału) i zawiesimy półki.

Do czasu aż Tośka trochę nie podrośnie nie będziemy kładli tapet, ani innych cudów.

Pomimo tego myślę, że będzie ładnie i funkcjonalnie.