ZojaART 24.01.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Oh, aj ja chcę do Trójmiasta Ostatnio byłam tam razem z moim Słowakiem, krótko po tym jak sie poznaliśmy. Jemu się tam tak podobało, że jak kiedyś będzie nam dane pojechać na normalne wczasy, to na pewno tam. No ale zakupy w dużym mieście to nie wycieczka turystyczna, tylko zadanie do wykonania. Ja się też wybieram do IKEI, ale do Bratysławy (tym razem bez M. to sobie na spokojnie wszystko pooglądam ) Martuś, nie bój, lustro nie zając, nie ucieknie, a może za jakiś czas będzie w przecenie Ja na allegro znalazłam piekne lustro, i to w całkiem dobrej cenie: http://allegro.pl/lustro-vintage-58-x-89-cm-i2957486289.html Tu też pikne lustro z potencjałem, tylko zdjęcie straszne http://allegro.pl/wielkie-masywne-lustro-szlifowane-zobacz-i2957724143.html Edytowane 24 Stycznia 2013 przez ZojaART Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 24.01.2013 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Martula, szyłaś kiedyś taki pojemniczek - torebkę z materiału na pierdółki. Masz może gdzieś "tutka" na nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 24.01.2013 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Aniu szyłam, tutek stąd http://alizee-domalizee.blogspot.com/2010/01/lawendowa-podusia-siatka-torba-woreczki.html Zoja o właśnie! ten spokój podczas oglądania... Jak jestem z m to przeważnie przebiegam przez magazyn... Wczoraj wyjątkowo długo łaziłam między półkami, ale nie na tyle żeby kupić i zobaczyć wszystko Co do lustra to mam nadzieję, że jak nie to co widziałam to inne równie piękne będzie na mnie czekało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 24.01.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Marta -widze kolory łazienki planujesz podobne jak mojej dolnej i do tego klimat wiejsko-sielski zachowany podrzucam Ci moje fragmenty - ciągle wszystko " w lesie" jest - usunę jutro cegiełki castoramowe mam we wnęce prysznicowej. Na ścianach mam kolor błękit w turkus wpadający - gotowiec z Beckersa p.s. dopiero na zdjęciu widze, ze nawet naklejka na WC nie usunięta ! acha - w górnej łazience mam baterię z LM - na razie nie narzekam, ale to dopiero miesiąc uzytkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 24.01.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Marta a Ty nie pokażesz troszkę swoich cudeniek na DIY ? mam Cię prosić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 24.01.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Marta a Ty nie pokażesz troszkę swoich cudeniek na DIY ? mam Cię prosić ? koniecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 24.01.2013 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Kamilcia piękna łazieneczka!!!!! pamiętasz jaki to kolor farby? Mugatko coś tam pokażę jak zdjęcia w całość ogarnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 24.01.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Satin Blue Beckersa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 25.01.2013 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Satin Blue Beckersa Dzięki!!!! Bardzo ładny kolor. Tylko czytam, że ta emalia to nie jest typowa do kuchni i łazienek... nie obawiasz się, że będzie ciężko utrzymać ją w czystości? A kafle na podłodze to ceramika końskie? I jeszcze mam pytania o baterie- to jest ta z LM? bardzo ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 25.01.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Marta - wiem, ze to farba nie dedykowana, zaryzykowałam w górnej łazience dałam Fluggera z mieszalnika dedykowana do łazienek, a wkuchni białą z nobilesa podajrze - tez dedykowana ( masakrycznie się maluje ) - zobaczymy jak wyjdzie w uzytkowaniu trzeba było nieco koszty przyciąć niestety. Na razie jak się pochlapało woda to widac było po wyschnięciu kropelik, ale przetarcie wilgotną szmatka pomogło-śladu nie ma. Za to w kolorze jestem zakochana, ale ja mało obiektywna - mam fioła na turkus od jakiegoś czasu Bateria była kupiona razem z umywalka na allegro -Omnires art deco - cena nieco powyżej 200 zł. te z LM mam w górnej łazience - póki co tylko wannowa, ale do umyalki tez ją dam. A z omnires do kompletu jest świetny ( moim zdaniem ) zestaw prysznicowy - cena w granicach 800 zł z wysyłka ( nieco poniżej ) - więc na razie mam wnękę bez baterii kafle na podłodze to ja nie wiem nawet co to - w Obi chyba kupilismy jakies w dość niskiej cenie - podobno niezbyt komfortowo się kładły, ale cos za cos. miały byc tak jak w reszcie domu oktagony białe z czarnymi, ale się wyłamałam - w sumie nie wiem, czy słusznie. Na razie nie moge ich po budowie doczyścić :/ jak bede już miała usunąc fotki daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 25.01.2013 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Kamila jak możesz zostaw fotki Tak pytam o tę farbę, bo sama mam w kuchni dekoral (niby zmywalna) którą przeklinam za każdym razem jak patrzę na ścianę... przy następnym malowaniu zainwestuję w typową do kuchni. Twój kolor jest śliczny o coś takiego (no może ciut jaśniejszego) mi właśnie chodzi. Znalazłam Dekoral z serii Łazienka & Kuchnia, kolor lodowy błękit, mam nadzieję, że kolor na ścianie będzie wyglądał jak ten na palecie Jak znajdziesz gdzieś foto tej baterii z LM to poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 25.01.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Marta mogę zostawić fotke baterii z LM cyknę ci jutro i podrzuce p.s. jeszcze raz dzięki za rady kozowe - własnie cudnie się ogień pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZojaART 26.01.2013 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Kamilcia piękna łązienka! Dokładnie taki sam ukłam planuje w mojej łazience - ścianka prysznica i obok muszla (a propo nie jest ona u Ciebie troche za bardzo przytulona do ściany?). Czarna podłoga podoba mi się szczególnie, stworzył się w ten sposób piękny czysty kolorystyczny podział. Biała oktagonowa też mi się podoba, ale w tym wypadku myślę że to był lepszy wybór. Bardzo mi się całą łazienka podoba, chętnie zobaczyłabym więcej zdjęć, ale gdzie? Ja mam też upatrzoną baterie w LM, ciekawa jestem czy to ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 26.01.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 wrzucam fotkę baterii z górnej łazienki Zoja - na pewno to ta sama bateria - emmy się nazywa kibelek za blisko-wiem - ale teraz to sobie mogę... ta ścianke sami dobudowywaliśmy, w projekcie nie było - nie pomyśleliśmy, zeby przesunąc nieco rurę od WC - teraz juz za póxno-trzeba by chyba sztukować jakimiś bocznymi kolankami... Użytkowo nie ma tragedii - umyć z boku płytki też się da, a wszyscy w domu ( chłopaki sztuk 3 ) nauczeni, zeby na siedzaco potrzeby załatwiać jeśli chodzi o resztę zdjęc - czasem cos wrzucam na watki tematyczne - nie mam swojego wątku na forum, ale mozliwe, że blog drugi-wnętrzarski powstanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 26.01.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Kamilcia też skubnęłam Twoją łazienkę do inspiracji chyba w dolnej łazience będziemy robić (za 100 lat) od nowa kabinę i chodzi za mną taka ścianka oddzielająca jak u Ciebie koniecznie załóż drugi blog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 26.01.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 mugatko miło mi - nie krepuj się mnie osobiście takie kabiny podobają się bardzo. Fajnie błoby miec drzwi szkalne, ale poki co - bedzie zasłonka - tania, można wymieniać dość częśto ( ze względów higienicznych ) a do tego w klimat wpasuje się. Na przeciwko kabiny jest od razu piec gazowy, więc musi być osłona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 26.01.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Kamilcia a ja planuje zasłonić zwijaną roletą prysznicową (nawannową) miałam to kiedyś i sprawdza się ustrojstwo ... obsycha w jakieś 2 godziny i można zwinąć ... i nie ma śladu... jest u dołu obciążona więc nie faluje ... w zasłonkach wkurza mnie że się pcha do kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 26.01.2013 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Kamilcia w zasłonkach wkurza mnie że się pcha do kabiny doskonale to ujęłaś i ja zawsze gdzie korzystałam z prysznica z zasłonką to miałam ją przylepiona do d (za przeproszeniem) Kamila czekam na twojego nowego bloga! masz co pokazać więc do dzieła! Ja szyję właśnie zasłonkę do pokoju dzieciaków, oraz tworzę ozdobne proporczyki. Po niedzieli mąż pomalujemy pokój (na biało-bez szału) i zawiesimy półki. Do czasu aż Tośka trochę nie podrośnie nie będziemy kładli tapet, ani innych cudów. Pomimo tego myślę, że będzie ładnie i funkcjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 26.01.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Hehehehe... Ja mam ten sam problem z klejącą się do zadu zasłonką prysznicową. Ja nie wiem co to jest. Jakieś podciśnienie się wytwarza? Ja również chcę Kamilcię namówić do założenia wątku/bloga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 26.01.2013 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Aniu dobrze, że zajrzałaś, bo miałam do ciebie pisać o drzwi lamelowe. Gdzie swoje kupowałaś?Chcę zrobić w łazience takie ala okiennice wewnętrzne i stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts