Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Codzienny C 117 czyli- STAŃCZYKOWO!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Renata dzięki za linki. Domek już obejrzałam. Bardzo ładnie i ciepło u ciebie, czuć rodzinne klimaty. I widzę, że narożnik kupiliście :)

Co do ogrodowiska to ja tam mało się udzielam, zazwyczaj podziwiam, ale też nie zauważyłam nie miłych komentarzy, czasami nawet tam za słodko ;)

Byłam rano w netto. Bratków nie kupiłam, bo były bardzo małe i wymęczone transportem.

Edytowane przez martaibartek

Ja też już kupiłam róże i zastanawiam się kiedy je posadzić, żeby przypadkiem nie zmarzły. Teraz siedzę w pracy, za oknem piękna pogoda, a przez weekend znowu się ma ochłodzić. Kurcze!

Martuś, przydarzyła mi się taka sama lustrowa historia jak tobie.

W miniony weekend byłam w Polsce na krótkim urlopie, a w niedziele w drodze powrotnej wpadłam do TK (jak zawsze nacieszyć oczy) no i zobaczyłam lustro z białej ramie z zaokrąglonymi górnymi rogami z wąską półeczką na dole w obniżce za 65 zł i go nie kupiłam!!!! A teraz ciągle mi chodzi po głowie i strasznie żałuję że z niego zrezygnowałam. Już nawet dzwoniłam do znajomej zeby jutro poszła zobaczyć czy tam jeszcze jest, ale myślę że szanse są bardzo małe.

Lustro jest szersze ma okolo 90 cm szer i 70 cm wys. dlatego w pierwszej chwili wydało mi się, że nigdzie by mi nie pasowało, no a teraz wiem sobie go wyobrazić przynajmniej na trzech miejscach. Hmm. No zobaczymy.

Byłam też w castoramie pooglądać białe kafelki cegiełki, które planujesz mieć w łazience i bardzo zaskoczyła mnie ich niska cena. Zapewne te kafelki będziemy mieć w prysznicu no a jak sie uda to reszta scian bedzie w kebel colli.

A u Ciebie widzę ze szyciowo świąteczna atmosfera. Zmiany w salonie bardzo w moim stylu - pięknie.

Aniu kto Cię tak tam wkurzył? Mnie się coraz częściej wydaje,że tam jest bardziej przyjaźniej niż tu.

Renatko, jakaś tam Pani Tereska, której jak napisałam ile się nakopałam na ogródku żeby pozbyć się perzu i żeby trawnik był ładny, to mi uprzejmie doradziła zamienić wszystko na trawnik, wtedy może będę zadowolona z ogrodu :(

Witam,

ane3ka1 nie przejmuj się komentarzami i pracuj nad ogrodem.Zapewne i z trawnika będziesz zadowolona, a jak już coś kwitnie to już euforia, szczególnie bardzo wczesną wiosną.Niewątpliwie ogród to ciężka praca. Ja nieśmiało myślę o posadzeniu jakiś krzaczorków w tym roku. Jakieś tujki pewnie bo mąż się na nie uparł. Kompromisem jest koncepcja wielokolorowych tujek a nie tylko te smutne ciemnozielone. A potem to już trzeba będzie myśleć dalej. Ale to już może mieszkając u siebie:D.

Renatamama3 fajny domek, i tak zielono macie dookoła.

Pozdrawiam:)

Aniu,ale nie ma co się przejmować jedną panią Tereska ,trzeba robić swoje i korzystać z rad innych ,ja akurat robię według swojego gustu ,podglądam ,roślinki ,spostrzeżeń co do warunków dla danej roślinki .Wydaje mi się ,że dasz radę stworzyć sama swój azyl ,tylko po troszku nie wszystko na raz .

janiseya dzięki śliczne ,w tym roku ruszam do dalszych prac ogrodowych a roboty ho ho ho .

Dziewczyny witam się z wami i z kalendarzową wiosną!

Na dworze -5 i śniegu dobre 30-40cm :)

Zoja mam nadzieję, że uda ci się jeszcze trafić na TO lustro.

My remont łazienki przełożyliśmy na kiedyś tam... pieniążki przeznaczyliśmy na inwestycję w siebie ;)

A ja Wy się czujecie? jesteście zdrowi? mdłości dolegają?

Martyna witaj! półeczka to ribba z ikea :)

Aniu tak jak Renata pisze, nie ma co się jakąś Panią Teresą przejmować.

Ja z ogrodowiska dużo się dowiedziałam i podpatrzyłam.

Nie wszystkie ogrody są tam wypasione za kilkaset tysięcy złotych, dużo jest takich osób jak my tworzących zieleń wokół siebie latami za małe pieniążki :)

Renata moja budleja w zeszłym roku nie odbiła i ją wykopałam.

janiseya cześć! fajnie, że zajrzałaś :) życzę powodzenia w tworzeniu ogrodu! co do tj to mogą być fajnym tłem dla innych iglaków, krzewów czy bylin.

A ja wpadłam w szał patchworkowych jajek!

W sobotę choćby nie wiem jaka była by pogoda myję okna, wieszam nowe zasłonki i wyjmuje wszystkie dekoracje wielkanocne!

Wiosno czekamy na ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam serdecznie

Mam do Ciebie pytanie odnośnie orjętacyjnych kosztów jakie ponieśliście przy budowie swojego domku.

Przymierzamy się z mężem do budowy domu o podobnym metrażu również z poddaszem mieszkalnym.

Przeglądam różne strony z wyliczeniami kosztów, ale wiadomo teoria sobie a życie sobie:)

Czy byłabyś w stanie podać przybliżoną kwotę jaką trzeba poświęcić na taki domek do stanu "pod klucz".

Mamy do dyspozycji 300 000 /320 000 tyś. dalibyśmy radę za tyle się wprowadzić?

Z góry dziękuję za odpowiedz

Pozdrawiam serdecznie

Sylwia

Renatko, ja już taka jestem. Czasem jak się trafi na czuły punkt, to bardzo sobie to biorę do siebie. Pamiętam jak strzeliłam focha jak mi coś tam Martuś powiedziała i zamknęłam poprzedni wątek paprotkowy ;)

Martuś, wątek do którego dałaś linka przejrzałam cały. Zachwyciłam się i zapisałam sobie zdjęcia. Nawiązałam już w zeszłym roku kontakt z panią, która ma mi pomóc w zaplanowaniu ogródka. Ale tak jak piszę,jest to proces długoterminowy. Po pierwsze z uwagi na dzieci. Druga sprawa to średnia ilość pieniążków, a trzecia to notoryczny brak czasu mojego ślubnego. Ale wierzę, że kiedyś damy radę i będę się cieszyć swoim własnym rajem na ziemi!

A tak na marginesie jestem przerażona, bo na noc w piątek i sobotę u nas zapowiedzieli ok. -10 do -15 st. Krokusy nieśmiało wyglądają spod ziemi i już odkryłam różę, ale może się to dla niej źle skończyć :( Gdzie ta wiosna?

Przesyłam troszkę wiosennego słonka...

http://thumb10.shutterstock.com/thumb_small/683470/128465288/stock-photo-meadow-with-assorted-flowers-in-green-grass-spring-landscape-with-butterflies-and-sunny-blue-sky-128465288.jpg

Marta, trafiłam do Ciebie od Dropka i Mugatki i chciałam tylko napisać, że masz super urządzone cztery kąty! Domek i jego okolice - po prostu zachwycają :jawdrop: Jakbym budowała dom, to chyba ściągnęłabym projekt od Ciebie ;)

A kozy strasznie Ci zazdroszczę. Ja mam mieszkanie w bloku, więc takie cudo nie wchodzi w grę :cry:

W każdym bądź razie gratuluję! I pomysłu na wnętrze i oczywiście ślicznych dzieciaków.

Śnieg nam wszystkim popsuł szyki,

przykrył jajka i koszyki

a kurczaczkom zmarzły nóżki,

więc się tulą do rzeżuszki,

lecz choć śnieg nam pada w święta

i pogoda taka wstrętna

my święconym się dzielimy

i radości wszem życzymy.

http://img713.imageshack.us/img713/1277/krolikwielkanocny.jpg

WESOŁYCH , SPOKOJNYCH I ZDROWYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ:)