ulkap 17.08.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witajcie. Jeśli szukacie inspiracji na kostkę brukową to polecam tą stronę: http://www.bruk.waw.pl (nie mylić z poleceniem tej firmy - żeby było jasne nie znam jej). Jest tam masa zdjęć i, co fajne, podane są nazwy kostki. Ciekawe zwłaszcza jeśli ktoś chce kupić kostkę Libetu, bo tam jest najwięcej takich przykładów. Jeśli znacie fajne stronki z realizacjami kostki to wklejajcie. Jestem na etapie projektowania swojej kostki i szukam fajnych pomysłów. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 17.08.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 ulkap dzięki, przyda się na pewno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 18.08.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 świetna stronka, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 20.08.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Jesteśmy właśnie chwilę przed rozpoczęciem kładzenia kostki.Mam do Was pytanie-czy robić opaskę żwirową czy niekoniecznie.Szkoły są rózne.Mój wykonawca twierdzi,że można nie robić opaski,ze to nawet lepiej.Natomiast moi znajomi,którzy mają już położoną kostkę mowią zeby jednak zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maslak 20.08.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2010 Jeśli już jesteśmy w temacie kostek i inspiracji to czy ktoś ma u siebie położoną kostkę Farmerską z Libet-u???? Jeśli tak to bardzo bym prosił o opinie i jeśli mozna zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 21.08.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 super strona. dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blert 21.08.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Witam,Zwykle inwestorzy po 2 latach od zakończenia budowy zlecają mi wyrzucenie bruku betonowego i każą zakładać granit. Dlatego polecam wyłozyć trochę grosza i od razu zrobić obejście domu w granicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 23.08.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Tu też można coś obejrzeć:http://www.pater.pl/galeria/produkty-kostka-brukowa.html a tu dodatkowo poczytać:http://www.dobrakostka.pl/kostka_brukowa_realizacje.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 24.08.2010 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Tu też można coś obejrzeć: http://www.pater.pl/galeria/produkty-kostka-brukowa.html a tu dodatkowo poczytać: http://www.dobrakostka.pl/kostka_brukowa_realizacje.html Wielkie dzięki Marek. Będę miała co robić dzisiaj wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 24.08.2010 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witam, Zwykle inwestorzy po 2 latach od zakończenia budowy zlecają mi wyrzucenie bruku betonowego i każą zakładać granit. Dlatego polecam wyłozyć trochę grosza i od razu zrobić obejście domu w granicie. Też tak myślałam dopóki nie dostałam dwóch alternatywnych wycen: kostka i granit. Niestety, różnica OGROMNA (i to nawet nie w cenie materiału ale w cenie ułożenia). Poza tym nie przesadzaj, nie znam nikogo kto po 2 latach wyrzucałby kostkę... Twoja opinia brzmi jak lobbying. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.08.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 a cóż miałby innego pisać jeśli z granitu żyje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 24.08.2010 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 a cóż miałby innego pisać jeśli z granitu żyje... No tak, to rozumiem, ale tak prosto z mostu? Można subtelniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.trybulec 31.08.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Bardzo dużo zdjęć aranżacyjnych z użyciem kostki i płyt tarasowych Libet znajduje się w ich katalogu. Można przeglądać go w pdf na ich stronie w dziale: katalog do pobrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kindyk 31.08.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Dzięki, fajna stronka:) Ma ktoś może coś takiego u siebie w domu? http://www.bruk.waw.pl/images/T/060.jpg My planujemy zrobić takie patio na grilla w najbliższej przyszłości, ale może macie jakieś inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 01.09.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Jesteśmy właśnie chwilę przed rozpoczęciem kładzenia kostki. Mam do Was pytanie-czy robić opaskę żwirową czy niekoniecznie.Szkoły są rózne.Mój wykonawca twierdzi,że można nie robić opaski,ze to nawet lepiej.Natomiast moi znajomi,którzy mają już położoną kostkę mowią zeby jednak zrobić . Jeśli kładziesz kostkę bezpośrednio przy ścianie budynku, to to już jest opaska. Więc po co jeszcze opaska żwirowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 01.09.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Na mój rozum to własnie tak jest:) ale jak pisałam wykonawcy robią różnie. U nas będzie kostka od ściany budynku:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulkap 01.09.2010 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Na mój rozum to własnie tak jest:) ale jak pisałam wykonawcy robią różnie. U nas będzie kostka od ściany budynku:) Pozdrawiam U nas będzie tak samo. Żadnego żwirku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 01.09.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Żwirek, bo kostka bezpośrednio przy elewacji w połączeniu z deszczem to tylko brudna elewacja - odbijające się krople deszczu od kostki zabierają kurz i brud na ściany domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 01.09.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Eeee myślę,że z tym brudem to przesada:) Teraz mam większy syf wokół domu i elewacja nie wygląda źle:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 02.09.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Żwirek, bo kostka bezpośrednio przy elewacji w połączeniu z deszczem to tylko brudna elewacja - odbijające się krople deszczu od kostki zabierają kurz i brud na ściany domu. Z tym żwirkiem są same kłopoty ponieważ deszcz to wymywa zwłaszcza tam gdzie kapie z dachu lub woda płynie strumieniami. Chwasty w tym uwielbiają rosnąć, no i ciągle jest piach na placu. Moim zdaniem żwirek jest dobry dla osób, które nie mają co robić z czasem:) Żwirek oznacza ciągłe podsypywanie, szczotkowanie i polewanie tego randapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts