Endriuszka 02.09.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 dokładnie dzieki za stroneki super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.09.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Z tym żwirkiem są same kłopoty ponieważ deszcz to wymywa zwłaszcza tam gdzie kapie z dachu lub woda płynie strumieniami. Chwasty w tym uwielbiają rosnąć, no i ciągle jest piach na placu. Moim zdaniem żwirek jest dobry dla osób, które nie mają co robić z czasem:) Żwirek oznacza ciągłe podsypywanie, szczotkowanie i polewanie tego randapem. Można pod żwirek położyć agrowłókninę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 07.04.2014 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 @brukarzzmazowsza wyrastanie chwastów to nie wina kostki tylko Twoja. Jako wykonawca, a nie iinwestor tego nie wiesz? Wykwity na graficie są od kilku lat niemal normą na nowej kostce. Weź wodę z octem i popsikaj sobie po niej, abo czekaj, żeby same znikły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 07.04.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Przecież on się już więcej tutaj nie pojawi. Z niego taki brukarz jak z koziej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minia111 17.04.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 ja sie zastanawiam nad kostka chce polozyc z pozbruku i dodac do tego ich palisady grandeo czy jakos tak, ma ktos jakies doswiadczenia z ta firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 25.04.2014 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Wiekszość producentów posiada ta kostkę w swojej ofercie. Różna się tylko nazwą i czasem minimalnie rozmiarem.Jakościowo to bywa różnie. Zależnie od rodzaju kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominika969 26.04.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Wiekszość producentów posiada ta kostkę w swojej ofercie. Różna się tylko nazwą i czasem minimalnie rozmiarem. Jakościowo to bywa różnie. Zależnie od rodzaju kostki. Możesz mi powiedzieć, jacy według Ciebie są najlepsi producenci? A druga rzecz to co sądzisz właśnie o: pozbruku, semmelrocku, libecie i brukbecie? A może żaden z nich nie jest dobry... Jestem bardzo ciekawa Twojej opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 26.04.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Najlepsze kostki produkuje od kilku bruk bet. Głównie mam tu na myśli najwolniejsze blaknięie i jakość wykonania. Materiały takich firm jak: bruk bet, libet, semmerlock, polbruk, jadar, ckbuk, drewbruk mają porównywalną wytrzymałość. Kostki wysezonowane kruszą się niemal w takim samym procencie. Ostatnio dostałem 6palet palinei jeszcze mokrych i pękło mi tylko 5 sztuk, co jest bardzo dobrym wynikiem. Drewbruk ma obecnie sporo wykwitów wapiennych na swoich kostkach, czego nie sptkałem jeszcze w tym sezonie na kostkach brukbetowskich. Z pozbrukiem się nie spotkałem z uwagi na region w jakim układam. Jest jedna firma oferująca ich produkty, a ja głównie zaopatruję się bezpośrenio u producenta. Po co mam płacić pośrednikowi Chyba, że klient sobie życzy inaczej, albo jak pracuję z materiałem powierzonym. Często jest tak, że do jednego zlecenia korzystam z ofert kilku producentów. Są producenci, których obrzeży nigdy nie zamawiam, u innych unikam krawężników, itd. Przez kilka lat wypracowałem sobie najwygodniejszy dla mnie system, którego staram się trzymać i póki co działa dość dobrze. Ważne jest, żeby wiedzieć czego się oczekuje przed wydaniem pieniędzy. Czasem bywają sytuacje, że inwestor zamawia kostkę, która przyjeżdża mi w wyznaczonym terminie. Klienta nie ma w domu, a ja układam z projektu. Po czym przyjeżdża i mówi, że takiej paskudnej kostki sobie nie życzy, bo są wykwity, albo sucha wygląda gorzej od mokrej, itd. No i kasa wywalona w błoto, bo mnie musi zapłacić za ułozenie, rozebranie i ponowne układanie. Dodatkowo musi wymienić tą kostkę, co zazwyczaj załatwiam ja, bo klient jednorazowy jest głównie olewany w takim przypadku. Ewentualnie jak uznają reklamację inwestora to procedury trwają, a posesja rozgrzebana czeka. Ogólnie nie jest fajnie dla żadnej ze stron. A jak szukacje inspiracji, to nie firmach przedających kostkę, bo wcisną Wam to co im zalega czasem po kilka lat, np. bordiry, które zadko kiedy do czegoś da się dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwuska1719512235 27.04.2014 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Dobre rady zawsze w cenie Przydatna wypowiedź.... i dobre spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 03.05.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Ja zrobilem Carmino Polbruku w kolorze jasne Latte i w dupe troche zaluje bo chodz kostka jest ladna i super wyglada to jednak franca sie brudzi. Np jak sie wjedzie autem na kostke i sie skreca kierownica to zostaja slady opon i to mocno widac. Oleju z silnika ni chu chu nie moge doczyscic :( Zatem jesli kolor latte to proponuje tylko na chodniki i tarasy ale z dala od samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 03.05.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Ja kładłem tą kostkę jakieś 2 lata temu i nie byłem zadowolony podobnie jak klient który ją kupił. W ogóle nie jestem fanem libetu. Jakość spadla u nich w ostatnich 5 latach bardzo mocno i nie jest to tylko moja opinia. To może się zdecyduj w ostatnich 3, 4 czy 5 latach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 03.05.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 a ja jestem z mazowieckiego i spodobała mi się kostka kost-bet rossano macie może jakieś opinie na jej temat oraz pytanie podstawowe czy uda się ją nabyć na moim terenie bo producent ze śląska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malder 05.05.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 (edytowane) To może się zdecyduj w ostatnich 3, 4 czy 5 latach? Potwierdziło się to, co pisałem wcześniej. Ktoś kto pracuje najprawdopodobniej dla Pozbruku (tak wynika z wpisów), najpierw pisze posty dyskredytujące Libet, a następnie chwali Pozbruk. Dodatkowo, co ciekawe występuje w 3 osobach! Zobaczcie sami wszystkie ich posty. Każda osoba pisze dokładnie to samo o Libecie - "jakość mocno spadła" i poleca Pozbruk. Wypowiedzi użytkownika burakzmazowsza: http://forum.muratordom.pl/member.php?200391-brukarzzmazowsza& stasiek007 http://forum.muratordom.pl/member.php?201365-stasiek007& Komiłaj http://forum.muratordom.pl/member.php?201013-Komi%C5%82aj Edytowane 13 Maja 2014 przez malder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 05.05.2014 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 @fantomek24 wejdź na stronę innych producentów (brukbet jadar pobruk pozbruk drewbruk libet itd) i szukaj w katalogach, bo tą kostkę oferuje większość z nich tylko pod innymi nazwami. Sorry, ale nie chce mi się grzebać w pamięci kto jak to nazywał. Jest to kostka dość mało popularna i kładzie się ją średnio 2 razy w sezonie (w moim przypadku). Mnie się zazwyczaj trafia tegula, linea, granito i urbani idea. Kostki często wykorzystywane na tarasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 05.05.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Przecież on się już więcej tutaj nie pojawi. Z niego taki brukarz jak z koziej .... dupy jajo :rotfl::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 05.05.2014 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 jasne ze forum jest pelne osob dyskredytujacych inne firmy ale ci co maja po raptem kika postow to przeciez sa SLUPY, kazdy to wie Libet akurat robi dobre kostki i sam chcialem ich kupic ale na Polbruka (nie mylic z Pozbrukiem) dostalem lepsza cene i cena wziela gore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HadesBD 06.05.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Dobre kostki które polecam - (sprzedawałem je - znam je) -JADAR-LIBET-POLBRUK-DREWBETCo do reszty nie mogę się obiektywnie wypowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 06.05.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Hades widzę, że jesteś z moich rejonów (prawie). Uważaj na drewbetowskie kostki. W tym sezonie kładłem je 3 razy i zawsze był duży problem z wykwitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Impress 21.05.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Dobrą firmą jest też KOST-BET - w zależności od dostępności w danym regionie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agt 29.05.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Mam takie pytanie, czy Wy fugowaliście swoją kostkę brukową? Bo ostatnio czytałem na ten temat i jestem ciekaw opinii. Ja moją z bruk betu fugowałem i uważam, że to była dobra decyzja, bo mam przynajmniej pewność, że kostka się nie rozejdzie. A Wy jakie macie zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts