DrBUD 22.08.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 możesz rozwinąć temat AquaSystem. Popoieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.08.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Popoieram http://www.paradigma.pl/ ale żadnego cennika na szybko nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 23.08.2011 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Co was interesuje odnośnie AquaSystemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBUD 25.08.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 przede wszystkim opłacalność inwestycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2katarzyna 30.08.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 U mnie firma wyceniła całość na 13,5 tys. z montażem. Zakładając, że gmina dokłada 9 tys. myślę, że gra jest warta świeczki. Interesuje mnie tylko jakość solarów Polska Ekologia PIG 2.51/300. Nie znam się na tym, a mam zamiar założyć tę instalację i spokojnie spać, nie myśląc, że coś się zepsuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 31.08.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o ekonomię o proszę TU (de->pl) oraz TU (str.4). Co do Polskiej Ekologii to tak naprawdę są kolektory firmy Sunex Sp. z o.o.Niestety nie udało mi się znaleźć żadnych badań konkretnie tych kolektorów, inne model mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrBUD 12.09.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Tłumacz google nawet się sprawdza z tym tłumaczeniem:P co do ekonomii to i tak niewiele to pomaga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bronus 18.09.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 To jak czytam ten wątek, to nie natrafiłem na wypowiedź zadowolonej osoby z otrzymanej dotacji. WYdaje się, że najbardziej zadowoleni z tego są tylko sprzedawcy Właściwie odczytuje wcześniejsze wypowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.09.2011 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 To jak czytam ten wątek, to nie natrafiłem na wypowiedź zadowolonej osoby z otrzymanej dotacji. WYdaje się, że najbardziej zadowoleni z tego są tylko sprzedawcy Właściwie odczytuje wcześniejsze wypowiedzi? Nie. Oprócz sprzedawców, jeszcze producenci, banki oraz budżet państwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.09.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Nie. Oprócz sprzedawców, jeszcze producenci, banki oraz budżet państwa. witaj liwko. Tak przypatruje się dyskusji w ,której RAPczyn daje sobie znakomicie radę i nie widzę związku osoby która ma solary z dotacją lub bez, z osoba która ma PC i takowej nigdy mieć nie będzie. Wytłumacz mi publicznie dlaczego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.09.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Dlatego, że umiem liczyć Odradzanie komuś złego rozwiązania, nie musi oznaczać że samemu takie rozwiązanie trzeba posiadać. Nigdy nie kupię sobie koparki by dojeżdżać nią do pracy, to jest też złe rozwiązanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.09.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Nigdy nie kupię sobie koparki by dojeżdżać nią do pracy, to jest też złe rozwiązanie;) nigdy nie mów nigdy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.09.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 nigdy nie mów nigdy;) No dobra, raczej nigdy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.09.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Odradzanie komuś złego rozwiązania, nie musi oznaczać że samemu takie rozwiązanie trzeba posiadać. aha czyli jak odradzę komuś kupno PC motywując to odpowiednio,że jest to złe rozwiązanie nie będzie błędem nawet gdy PC nie posiadam?Dobrze cię kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.09.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Inaczej. Ani PC, ani solary nie są złym rozwiązaniem. Wszystko tylko zależy co się chce tym osiągnąć i za jaką cenę. Nie neguję każdego rozwiązania z solarami, bo będą przypadki gdzie będą uzasadnione. Niestety, w zdecydowanej większości przypadków tak nie jest. W szczególności odnosi się to, do nowo budowanych domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.09.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Inaczej............. Niestety, w zdecydowanej większości przypadków tak nie jest............... Rozwiń myśl toć w solarach jezdeś i to tu gdzie ludziska mogą dostać od państwa darmowy ekwiwalent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.09.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 i to tu gdzie ludziska mogą dostać od państwa darmowy ekwiwalent. jaki darmowy ekwiwalent masz na mysli? chyba, ze promienie słoneczne:rolleyes:, ale co państwo ma do słońca:confused:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 19.09.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 jaki darmowy ekwiwalent masz na mysli? chyba, ze promienie słoneczne:rolleyes:, ale co państwo ma do słońca:confused:? amen....................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Z ekonomicznego punku widzenia "darmowy ekwiwalent" jak to sobie żartobliwie nazwałem, dla przyszłego nabywcy solarów jest niczym innym jak tylko dotacją -darowaną kasą by ich opłacalność wzrosła.Niestety inwestor powinien być zadowolony z najmniejszej nawet kasy od państwa. Przecież to on wybiera takie nie tradycyjne źródło pozyskiwania energii.;) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.09.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 jesli masz już jeden kredyt to Twoja zdolność kredytowa często nie pozwala na skorzystanie z tej oferty.bo to nie jest tak, że dotacje dostajesz automatycznie po przedstawieniu faktur, tylko najpierw musisz przejść procedure kredytową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts