Piotr1410 17.08.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam Mam prośbę do osób zorientowanych w temacie piecy akumulacyjnych; jestem właśnie w trakcie wybierania piecy akumulacyjnych z dynamicznym rozładowaniem. Ze względu na ilość i różnorodność na rynku zaczynam głupiec Czy jest na forum ktoś kto używa takich piecy i mógłby polecić jakiś produkt? Jak naprawdę wygląda ogrzewanie nimi, ładowanie w nocnej taryfie i "prawdziwe ciepło" w dzień. Trzeba dogrzewać czy wystarcza to co pobiorą nocą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kurt76 18.08.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Generalnie urzadzenia te realizuja swoje zadania, czy wystarcza energia zakumulowana to zalezy od tego czy grzejnik jest wystarczajaco duzy To wszystko trzeba wyliczyc.... Natomiast jest pare wad: - monstrualne wymiary, wlasciwie nienadajace sie do typowego domu - halas generowany przez wentylatorki, mniejszy lub wiekszy, ale w sypialni uciazliwy. Generalnie prawidlowa droga rozumowania przy ogrzewaniu elektrycznym, nie jest fetyszowanie sie II taryfa, tylko w pierwszym rzedzie zminimalizowanie zapotrzebowania na energie ciepla w budynku, dzieki czemu bedziemy mogli zastosowac, kompaktowe grzejniki statyczne, badz DuoHeat, wiem, ze jest to czesto niemozliwe w przypadku starych budynkow, poddawanych modernizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr1410 18.08.2010 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Dziękuje za odpowiedź Widziałem na pewnej stronie przeliczniki, więc myślę, że sprzedawcom też zależy na sprzedaży tych większych, więc raczej nie zaniżają a podwyższają zapotrzebowanie dla większego obrotu Wymienione wady jakoś mnie nie przerażają, oglądałem ofertę stiebel i wymiary niewiele różnią się od tradycjnych grzejników c.o. Hałas też mi nie przeszkadza bo zamierzam je zainstalować w lokalu usługowym. Czy są jeszcze jakieś wady ukryte;) oprócz oczywiście ceny i kosztów energii? Niestety termomodernizacja budynku nie wchodzi w grę, budynek pod opieką konserwatora, jedyną rzeczą którą mogę robić i robię w dziedzinie termomodernizacji to obniżenie sufitów o 50 cm i rozłożenie na stelażu izolacji z wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts