Jerrys 17.08.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 WitamPo wykafelkowaniu łazienki okazało się, że nie pasują podłączenia - ze ściany do grzejnika drabinki w łazience. Robiący instalację fachman podłożył pod tulejki dystansowe grzejnika przykręcone do ściany kawałki styro grubości 1 cm, tylko nie zauważył, że tulejki te wlazły do połowy grubości tego styropianu. Teraz mam problem, bo nie pasuje przyłącze o około 5 mm, myślałem aby przyciąć te plastikowe tulejki, ale są w nich śruby blokujące grzejnik akurat w miejscu cięcia, przedłużki przy zaworkach grzejnika też nie zastosuję, bo najkrótsze są długości 1 cm. Może ktoś ma pomysł jak to sensownie (bez zbijania glazury) rozwiązać...Nie ukrywam, że sprawa jest dosyć pilna... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 17.08.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Zawołać fachmana który to robił, niech myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 18.08.2010 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) Fachman myśli - gdzieś w Irlandii... wiec muszę sam coś wymyślićCzyżby nikt nie wiedział jak ten problem rozwiązać, może nie zaglądają tu Fachowcy przez duże "F"Pozdrawiam Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez Jerrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.08.2010 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Kup przedłużki do zaworów -są i "brzydkie" czyli zwykłe podtynkowe i "ładne" czyli np chromowane. Różne długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 19.08.2010 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Już na to wpadłem, tylko mały problem - najkrótsze przedłużki mają 1 cm a ja potrzebuję 0,5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 19.08.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 A nie lepiej zamontować 1cm i pod stopki mocujące coś podłożyć? Część grzejników ma też mozliwość regulacju tych dystansów (się je po prostu wyciąga). Może daj znać jaki to typ grzejnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 19.08.2010 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Grzejnik to Therma Line 50/100 i regulacji raczej w tulejkach dystansowych nie ma - jest z boku wkręt do dociśnięcia grzejnika, chyba żeby nie wsuwać grzejnika do oporu w te tulejki, ale wtedy to mocowanie trochę jakby na słowo honoru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerrys 29.08.2010 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Dałem jednak przedłużki chromowane 1 cm, wkręciłem na maxa i u dołu na tulejkach nie dosunął się grzejnik o jakiś 1 mm (zupełnie tego nie widać) a u góry doszedł do końca. Wygląda to super, dzięki za pomoc i porady. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts