Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile dla murarza??

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów!! Od jakiegoś czasu przyglądam się pilnie forum i ogromnie mi sie tu podoba!!!

Jestem na etapie raczkowania, albo jeszcze niżej - zdobywam pozwolenie na budowę... ale jazda... ale skoro tysiace przez to przechodzą i mieszkają wewłasnym domku, to i mi się uda..

Przymierzam się też do murarza. Nasz dom ma nyc duży - piwnica, parter i poddasze (prawie po 100 m2 na kazdym poziomie). Ile powinnam zapłacić murarzowi??? nie mam zielonego pojęcia. Proszę o radę.

pozdr :roll:

Witam wszystkich forumowiczów!! Od jakiegoś czasu przyglądam się pilnie forum i ogromnie mi sie tu podoba!!!

Jestem na etapie raczkowania, albo jeszcze niżej - zdobywam pozwolenie na budowę... ale jazda... ale skoro tysiace przez to przechodzą i mieszkają wewłasnym domku, to i mi się uda..

Przymierzam się też do murarza. Nasz dom ma nyc duży - piwnica, parter i poddasze (prawie po 100 m2 na kazdym poziomie). Ile powinnam zapłacić murarzowi??? nie mam zielonego pojęcia. Proszę o radę.

pozdr :roll:

Ja podobny zaczynam budować mam ekipę, ale lepszej szukam; za mały domek d53 ceny za surowy otwarty ok. 15'000pln, ceny razcej podobne mają wszyscy kwestia tylko doboru.... :wink:

Przy okazji pytanie : jak płacicie murarzowi jeśli robi różne inne roboty przy prawie wybudowanym domu? Chodzi mi o pracę np. na dniówki, gdyż trudno z góry przyjąć ile czasu zajmie jakaś robota.

Ja się umawiałem na kondygnację 60 zł za metr kwadratowy po obrysie. Za każdą kondygnację. Na poddaszu użytkowym35 zł za metr kwadratowy po obrysie( kominy sciany szczytowe, kolankowe ,wieniec). Dach osobno 30zł za metr kwadratowy dachu(więźba, folie , łaty, kontrłaty, krycie blachą, obróbki.