ania matuszczak 12.02.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Witam wszystkich forumowiczów!! Od jakiegoś czasu przyglądam się pilnie forum i ogromnie mi sie tu podoba!!! Jestem na etapie raczkowania, albo jeszcze niżej - zdobywam pozwolenie na budowę... ale jazda... ale skoro tysiace przez to przechodzą i mieszkają wewłasnym domku, to i mi się uda.. Przymierzam się też do murarza. Nasz dom ma nyc duży - piwnica, parter i poddasze (prawie po 100 m2 na kazdym poziomie). Ile powinnam zapłacić murarzowi??? nie mam zielonego pojęcia. Proszę o radę. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 12.02.2004 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Z której strony Poznania zamierzasz budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozena11 12.02.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 JA ZA SWOJ DOM O POWIERZCHNI 150M2 ZAPLACE MURARZOM DO STANU SUROWEGO OTWARTEGO 16000ZL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 12.02.2004 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 U mnie murarz chce za m2 ściany 24cm z BK - 18 złociszy a za m2 ściany działowej 12 cm- 15 złociszy.To były jego wstępne ceny, przed ewentualnymi negocjacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania matuszczak 13.02.2004 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 witam! nasz dom ma stac w Borówcu. Sciana trójwarstwowa-porotherm, welna, cegla (wiec troche roboty bedzie...), pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania matuszczak 13.02.2004 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 pyrka! rozumiem, ze i Ty z okolicy? proszę o radę. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 13.02.2004 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Witam wszystkich forumowiczów!! Od jakiegoś czasu przyglądam się pilnie forum i ogromnie mi sie tu podoba!!! Jestem na etapie raczkowania, albo jeszcze niżej - zdobywam pozwolenie na budowę... ale jazda... ale skoro tysiace przez to przechodzą i mieszkają wewłasnym domku, to i mi się uda.. Przymierzam się też do murarza. Nasz dom ma nyc duży - piwnica, parter i poddasze (prawie po 100 m2 na kazdym poziomie). Ile powinnam zapłacić murarzowi??? nie mam zielonego pojęcia. Proszę o radę. pozdr Ja podobny zaczynam budować mam ekipę, ale lepszej szukam; za mały domek d53 ceny za surowy otwarty ok. 15'000pln, ceny razcej podobne mają wszyscy kwestia tylko doboru.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.02.2004 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Ale po co Ci taki duzy dom?Jesli mozna wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania matuszczak 14.02.2004 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 Taki duży, ponieważ zamieszka w nim docelowo ok. 7-8 osób (tzn. rodzice i nasza rozwojowa rodzinka). Wiem, ze jest duzy, ale kiedy mieszkalo sie przez cale zycie w m3, a teraz jest mozliwosc zaszalec wspolnymi silami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.02.2004 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 Przy okazji pytanie : jak płacicie murarzowi jeśli robi różne inne roboty przy prawie wybudowanym domu? Chodzi mi o pracę np. na dniówki, gdyż trudno z góry przyjąć ile czasu zajmie jakaś robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Ja się umawiałem na kondygnację 60 zł za metr kwadratowy po obrysie. Za każdą kondygnację. Na poddaszu użytkowym35 zł za metr kwadratowy po obrysie( kominy sciany szczytowe, kolankowe ,wieniec). Dach osobno 30zł za metr kwadratowy dachu(więźba, folie , łaty, kontrłaty, krycie blachą, obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts