Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zdjecja wklejasz bardzo prosto

1 .klikasz odpowiedz,2nastepnie wybierasz zaawansowana edycja,3 wchodzisz w dodatkowe opcje ,klikasz zarzadzaj załącznikami,4 klikasz na mały plusik dodaj pliki wybierasz select files,5 klikasz na upload files i klikasz dodaj zalacznik i juz ....pamietac musisz zeby wielkosc pliku nieprzekroczyla

• Odpowiedzi 176
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zdjecja wklejasz bardzo prosto

1 .klikasz odpowiedz,2nastepnie wybierasz zaawansowana edycja,3 wchodzisz w dodatkowe opcje ,klikasz zarzadzaj załącznikami,4 klikasz na mały plusik dodaj pliki wybierasz select files,5 klikasz na upload files i klikasz dodaj zalacznik i juz ....pamietac musisz zeby wielkosc pliku była odpowiednia czyli kolo 100kb ...czyli przerabiasz sobie zdjecie na odpowiedni rozmiar i wklejasz

mataka1 mam pytanie do ciebie.. ile zapłacilas za wszystkie materiały do stanu surowego zamknietego?...wiem ze stan surowy zamkniety wyniosl ciebie 120 130 tys,ale za same materialy ile wydalas do tego stanu?...i czy mozna odliczy sobie wat przy zakupie materialow bo roznie ludzie mowia..raz ze mozna raz ze nie?..pozdrawiam

Mataka 1 jak myslisz... cena za robicizne murarzy 40 tysiecy to duzo???bo tyle nam zaproponował murarz (w tej cenie jest juz caly stan surowy otwarty wraz z cala wierzba i dachowka z wykonczeniami blacharskimi)oczywiscie caly material musimy sami zakupic...... ...mam jeszcze jedna opcje mianowicie kolejna firma wyceniłą cały stan surowy zamkniety na 165tysiecy w tym nic nas juz nie interesuje wszystko w cenie czyli cały stan surowy zamkniety z oknami z drzwiami wejsciowymi, z piwnica 1/3 domu....co byscie wybrali ...niewiem czy niebrac tej firmy co w swoim zakresie wszystko zrobi...czekam na wasze opinie ..pozdrawiam

Hmm... Powiem Ci, że ciężko podjąć decyzję.. z tym, żę chyba jednak jednak wybrałabym pierwszą opcję... Chyba raczej na pewno!

Po pierwsze:

40.000 - nie wiem.. u nas wziął 26.000 za mury, fundamenty i wszytsko co się z tym wiąże. Nie robili nam dachu, a cały dach (mówię tu o robociźnie i dachówce i drewnie) wyszedł nas ok. 30.000. Tej drugiej opcji bym nie brała, dlatego, że jak sama się później zorientujesz, mozesz dużo przepłacić...

Kiedy przychodzi do wyboru drzwi, okien... itp to... ceny są PRZERÓŻNE!!!! Więc... to chyba trochę dziwne, że ta firma tak uogalnia...

Decyzja należy do Was... A co do cen murarzy np. to bardzo dużą rolę gra tutaj region, w którym budujecie dom :)

A gdzie budujecie? (bo przyznam się, że juz się gubię kto gdzie buduje:P)

U nas 10 października wchodzą z meblami kuchennymi, tak więc do tego czsu musi być położona podłoga :) Mamy zrobioną jedną ścianę w elewacji - zła pogoda :/ Kładą nam już płytki w kotłowni, a ściany w pokojach przygotowane są pod malowanie :)

W łazienkach na podłogach będziemy mieć maty grzewcze - poczytajcie sobie o tym! Zajebista sprawa i bardzo! tania :)

Kostka brukowa zamówiona, ogrodzenie również... Kurcze... Nie wyobrażacie sobie nawet ile wykończeniówka Was zje... :(

Pozdrawiam serdecznie :)

Mam pytanko odnośnie projektu

Mianowicie, nie mieliście z nim żadnych problemów ? tz . nie brakowało w nim czegoś lub coć specjalnie do niego musieliście domawiać np jakieś zestawienia czy coś podobnego ?? czy wszystko potrzebne projektantowi do adaptacji w nim się zawierało?

dziekuje ci bardzo za odpisanie..no wlasnie zastanawiamy sie nad ta firma z tego powodu ze u nas niema nikogo kto by mogl nadzorowac ta budowe kazdy jest zajety praca , a tak juz by mnie nic nieinteresowalo....najpierw musze czekac na architekta ktory adoptuje nasz dom i wprowadza zmiany..jak bede miala projekt zpowrotem juz przerobiony to podjade do firmy omowic szczegoly ..by budujemy na slasku pozdrawiam

dziekuje ci bardzo za odpisanie..no wlasnie zastanawiamy sie nad ta firma z tego powodu ze u nas niema nikogo kto by mogl nadzorowac ta budowe kazdy jest zajety praca , a tak juz by mnie nic nieinteresowalo....najpierw musze czekac na architekta ktory adoptuje nasz dom i wprowadza zmiany..jak bede miala projekt zpowrotem juz przerobiony to podjade do firmy omowic szczegoly ..by budujemy na slasku pozdrawiam

gaba04 mogłabys dać jakies namiary na tą firmę bo cena jest dość atrakcyjna a ja tez mam zamiar budować na śląsku (tychy) tylko ze dopiero gdzies za rok moze dwa:) ale każdy kontakt jest na wage złota:)

mój e-mail [email protected]

Dzieki

No właśnie u nas też jest tak samo. Nie mamy czasu na nadzór budowy. Wzięliśmy więc sprawdzoną ekipę, ale DROGĄ niestety... :/ ... coś za coś...

Powiem Wam szczerze, że są rewelacyjni... Czasem jednak lepiej zapłacić więcej za robociznę, ale być pewnym, że wsyztsko będzie zrobione tak jak należy! U nas majster czepia się swoich ludzi nawet o 1 mm różnicy ;)

• 3 weeks później...