Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeśli chodzi o skosy to bez przesady - pozatym z tego co pamiętam to w przypadku Martyny, pomieszczenia na piętrze są "wyższe" niż w projekcie, tzn budynek został troche podniesiony i wydłużony.A jeśli chodzi o kuchnie to wydaje mi się że jest w sam raz, wszystko pod ręką :)

• Odpowiedzi 176
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam :)

Tak magdala, podnieśliśmy dom o jedną cegłę i wydłużyliśmy cały dom o 1 metr. Skosy są super - wcale nie są niskie... powiedziałabym nawet, że są nieodczuwalne :) Zdjęcia może tego nie oddają. Co do kuchni wcale nie jest mała!!! Byłaby mała gdybyśmy zrobili tą ściankę, która jest w projekcie - tak mi się przynajmniej wydaje. Zrobilismy tam mały barek - naprawdę jest OK :) Nie ma się czym przejmować :) W salonie też jest bardzo dużo miejsca. Owszem nie jest to WIEEEEEEELKI salon, ale duuuuużo większy niż duzy pokój w bloku :)

Pozdrawiam :)

Witam :)

właśnie przed kilkoma minutami zakupiliśmy z mężem projekt :D budowa na wiosnę :) wersja szkieletowa... domek super, dla nas idealny, ma wszystko czego nam trzeba :) chcemy tylko dobudować do niego garaż, dzięki czemu troszkę się bryła unowocześni. Mam nadzieję wszystko pójdzie jak z płatka ;)

PS. MATAKA -między innymi Twoje zdjęcia przyczyniły się do ostatecznej decyzji co do wyboru domku, wnętrze wydaje się być super fajne, też chyba wywalimy tą ściankę i zastąpimy ją barkiem -tylko od strony spiżarki

Pozdrawiam wszystkich :)

AgaKuj ja też jeszcze szukam, trochę na prędce ale wszyscy piszą że zdążą... póki co otrzymałam trzy wyceny i wszyscy oscylują w granicach 90 tyś za stan surowy, wiesz szkielet, obicie itd... ja to się jeszcze kiepsko w tym orientuję, dopiero zaczynam. Jutro będę miała kolejne wyceny więc zobaczymy. W ogóle ta decyzja o budowie i wybieranie projektu i jeszcze technologii zajęło nam ze trzy tygodnie ;)

Pozdrawiam

PS. A wybór fakt... trudny.............

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
witam agazgaga cieszymy sie ze moglismy pomoc w pomysle przerobienia podpiwniczenia:) w sumie u nas koncepcja piwnicy zostala troszke zmieniona bo podpiwniczylismy caly dom:) ale wejscie do piwnicy pozostalo w tym samym miejscu co poprzednio:)...musimy sie pochwalic ze dwa tygodnie temu ruszyly u nas pierwsze prace budowlane ...mysle ze za 4 miesiace zostanie ukonczony stan surowy otwarty ...pozdrawiamy

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 months później...

Witam,

W zeszłym roku kupilismy z żoną działke na której od 2 tygodni zaczelismy prace nad Z99. Projekt rewelacyjny i ma wszystko czego trzeba aby wyniesc sie z bloku w niewielkich kosztach (jak na budowe domu :)). Budujemy sie pod Szczecinem wiec jak ktos jest z okolic i jest zainteresowany tym projektem to zapraszam można ogladac na żywo :). Projekt jest troche zmieniony, głównie ze względu na warunki zabudowy. Wejscie musielismy przeniesc w miejsce WC a WC teraz jest w miejscu sieni, gdyz główna kalenica musiała być równoległa do przebiegającej drogi a nam sie tak spodobał ten projekt że postanowilismy dokonac w/w zmian. Oprócz tego scianka kolankowa podniesiona do 1.30 m ( z 80), a ze wzgledu na pompe ciepła jako zródło ogrzewania oraz Rekuperacje pozbylismy sie również kominów. A oto postep budowy:

https://picasaweb.google.com/103018640540419226152/BUDOWA?authkey=Gv1sRgCOitzOvDl5n9Dg#

do mataki1;)

widzę ze miejsce budowy to konin, a czy ten Konin w wlkp? jezeli tak to czy mogłabyś podać jakie osiedle bądź chociaz ulicę. Bardzo bym chciala ten domek zobaczyc chociaz zewnatrz. Pozdrawiam;)

mam nadzieje ze jeszcze wchodzisz na to forum:D

Edytowane przez iwona210517