gaba04 09.08.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 zyje zyje odnosnie zmian niewiem czy te wc po zmniejszeniu niebedzie za male ...na papierze calkiem inaczej wygladaja rzeczy jak w rzeczywistosci juz po wybudowaniu..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenia_22 10.08.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 zapytanie do casis -na jakim etapie jest Wasza budowa? Ciekawa jestem czy wybraliście system szkieletowy? Ja tez mam zamiar budować w tym systemie i chciałabym cokolwiek się dowiedzieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda82 11.08.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 My tez zaczeliśmy budować ten domek, narazie mamy tylko fundamenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groove 13.08.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 w zasadzie wc zrobimy takie zeby mozna bylo wygodnie zrobic co trzeba hihi ale musimy powiekszyc to pomieszczenie ze wzgledu na ogrzewanie na paliwo stale dlatego pytalem czy po takim myku kotlownia bedzie na tyle duza zeby spelniac swoja funkcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soohy5 24.08.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Na dobrą sprawę to pom. gospodarcze powinno ci wystarczyc ale zawsze mozesz przesunąć w prawo wc i zyskasz kilka cm nie tracąc wiele w komunikacji sień-salon. Co do wielkosci WC to u nas po zmianach wyszło 2x2 i jest to komfortowy wymiar jak na toalete typowo dla odwiedzających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona210517 29.08.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 wstawiajcie zdjęcia swoich domków albo podajcie link do strony na której też jest prowadzony dziennik budowy z 99;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda82 12.09.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 A ja czekam na jakieś fotki z99 z wewnątrz. Chwalcie się jak sie urzadziliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mataka1 27.09.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Jasne, że wchodzę...! Ostatnio tylko jakos nie miała czasu Tak -Konin w Wielkopolsce Dokładniej Stary Konin. Zapraszam na maila - [email protected] - umówimy się. Będziecie mogli zobaczyć i z zewnątrz i wewnątrz Do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekk666 01.10.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 do mataka 1;) pisałaś o zmianach ścian chyba na poddaszu więc możesz na czym polegała ta zmiana? i widzę ze macie zrobione przejście do kotłowni przez łazienkę czy to jest dobre rozwiązanie? i miałbym wielką prośbę czy mogłabyś wstawić zdjęcia pokoi na poddaszu, ogólnie poddasza? byłbym bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mataka1 03.10.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Witam Co do zmian, to... hmm... podnieśliśmy poddasze o jedna cegłę. Wystarczająco. Przesunęliśmy też tą ścianę, na której jest komin. Większy pokój z balkonem, kosztem mniejszego z oknem. Ale odrobinkę! Zdjęcia? Heheheh... OK. Ale dajcie mi chwilkę Wyślę na pewni - na maila podeślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekk666 07.10.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 czekam z niecierpliwościa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekk666 12.10.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 hej a może ktoś inny z was budowniczych heh posiada zdjęcia poddasza? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mataka1 13.10.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Hejka Jacek, napisałam w mailu - z500.pl na stronie z99 wstawil film, z wizyty u nas w domu. Obejrzyjcie. Jeśli ktoś ponad to będzie chciał zobaczyć zdjęcia - wtedy podeślę. Miłego oglądania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martyna8 08.11.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Znalazłam! http://www.z500.pl/filmy-z-realizacji.html film świetny! Bardzo fajnie zrobiliście kuchnię, no i oczywiście tata pięknie pomalował pokoik dla córeczki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domyxxx 21.01.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Wita budowniczych z99.Cena za SSO z pokryciem dachu dachówką ceramiczną to 125000 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekmat 28.02.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam.Soohy5 zaglądasz jeszcze na forum? Pisałeś, że budujesz Swój domek gdzieś pod Szczecinem. Bardzo mi się podoba ten projekt, jestem z Zachodniopomorskiego. Z chęcią nawiązałbym jakiś kontakt.Poza tym chętnie usłyszę opinie kogoś kto buduje w technologi szkieletu drewnianego.Z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio_22 01.04.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam wszystkich forumowiczów. Ja również buduję ten domek Z99, bardzo mi się podoba. Dla zainteresowanych podaję linka z fotkami, https://picasaweb.google.com/116254383722912541274/BudowaDomuZ99?authkey=Gv1sRgCOKuxd_Juaj5RAdomek już stoi i czeka na dach. Buduję w okolicach Radomia. W projekcie naniosłem kilka zmian, na dole zmniejszyłem łazienkę i wstawiłem okno, okno wstawiłem również na schodach, kotłownia dzięki temu jest większa i wejście ma od wiatrołapu, przez co zmniejszyłem pokój na dole robiąc wnękę na szafę w przedpokoju, w kuchni okno przesunąłem w stronę jadalni robiąc miejsce na szafki ok. 60cm. Zmieniłem również trochę rozstaw ścianek działowych na górze robiąc garderobę w największym pokoju, okna na górze są nieco większe niż w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio_22 03.04.2012 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Tej scianki na dole też nie robiłem, moim zdaniem jest zbędna i słyży tylko jako miejsce na telewizor, a ja na telewizor przewidziałem miejsce na ścanie spiżarki obok schodów, rzuty zrobię tylko dopiero za parę dni, to wrzucę. miom zdaniem przy tym domu i każdym innym dobrze jest zastanowić się jak go usytuować na działce względem kierunków świata ja wejście mam od wschodu, a salon od zachodu, a na pólnocnej scianie mam tylko okna połaciowe, ma to znaczenie względem energooszcędności. schody wejściowe i taras dobrze jest odizolować styropianem, aby nie wyciągały ciepła z fundamentu, a i każde drzwi dobrze jest wyłożyć styropianem od zewnątrz na dole i górze, okna tylko na górze w nadprożu, aby uniknąć mostków termicznych. Moim zdaniem dziś powinno być standardem dobrego murarza, aby w ten sposób budować i co ważne beton na tarasie dobrze jest wywibrować usuwa to pęcherzyki powietrza, a następnego dnia wypolerować maszyną, u mnie był nawet strop wibrowany i polerowany, daję to dłuższą zywotność betonu bo nie przyjmuje tak szybko wody, przez co zimą jest mniejsze ryzyko jego zniszczenia, oczywiście jest to istotne jeśli ktoś nie zamierza od razu wykładać go płytkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombiel 03.04.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Witaj Pawcio_22. Czy mógłbyś zamieścić plany z wprawadzonymi zmianami w prajekcie ? Też właśnie brakuje mi tam miejsca na szafę na dole. A nie chce żeby ta szafa była w salonie. No i pomieszczenie gospodarcze też dla mnie jest troszkę za małe. Planujesz może wsadzać rekuperacje ??Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombiel 03.04.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Hej ho. Czy ktoś w tym domu instalował wentylacje pod rekuperator ? i oczywiście rekuperator ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts