ryszard233 18.08.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Witajcie...Mam scianke na stelazu metalowym, w niektorych miejscach plyty na polaczeniach nie maja tzw frezów (takich scięć)Jak wyszpachlowac takie polaczenia.Czy trzeba zetrzec w tych miejscach Plyty i wtedy szpachlowac? z gory dzieki za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 18.08.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Mega skrót:sfazuj krawędzie nożykiem zwliż wodą krawędziezakituj kitem do łączeń (zatopić taśmę)i szlifowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Husy 18.08.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) wlasnie jestem na tym etapie. sfazuj krawędzie nożykiem zwliż wodą krawędzie lepiej bedzie zagruntować zakituj kitem do łączeń (zatopić taśmę) jako kitu najlepiej użyć Uniflota lub Vario, a taśma to fizelina lub taśma papierowa (trzeba ja zatopić czyli jedna warstwa pod i jedna na ) następnie gladz (ja uzywam Fast G1) i szlifowanie Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez Husy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.08.2010 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 a ja jestem świeżo po i jako amator-debiutant w tej materii mogę polecić rigips vario do spoinowania i wklejania taśm, taśmy solibud straitflex tuff-tape i midflex, a na wykończenie rigips profin mix cięte i oryginale krótkie krawędzie płyt (czyli te bez oryginalnej fazy) oczywiscie fazujemy nożykiem i gruntujemy przed spoinowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts