Ula S 20.02.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Witaj!!! Ja też zaczynam w tym roku, może już w marcu, jak pogoda dopisze i podobnie jak Ty z mężem ,,tylko" sponsorującym bo na więcej napewno nie będzie miał czasu.Boje się żeby za dużo nie schrzanić ale i ciesze ogromnie,że wreszcie zaczynamy/uzyskanie pozwolenia na budowe zajęło nam prawie rok/Forum przeglądam od października i zbieram wszystkie mądrości i rady ,za które WIELKIE DZIĘKI.Życze Tobie,sobie i wszystkim rozpoczynającym budowe POWODZENIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 20.02.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2004 Hej Ula... Cieszę się, że nie walczę o pozwolenie najdłużej... (zaledwie 5 m-cy - przez media)... Nie łamcie się Dziewczyny, bo jeszcze ktoś zauważy strach i niepweność i to wykorzysta... Robicie to, jak trzeba - sprawdzanie ofert, przeglądanie doświadczeń innych... Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czyzb 21.02.2004 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Cieszę się,że w tym budowaniu nie jestem sama. Miło jest móc porozmawiać z kimś "w temacie".Pewnie już słyszeliście,że jednak od maja Vat będzie 22%. A jeszcze miałam nadzieję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość i&w 21.02.2004 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2004 Miałam nadzieję ze skończymy na swieta w kwietniu,ale wykonawcy nawalili,zwłaszcza okna z dwu miesięcznym opóźnieniem/ponoć była b.dobra firma/.Okna już są- ni e daliśmy sobie wstawić hałtury dlatego to tak trwało.NASZ błąd zapłaciliśmy za okna na początku grudnia gdy miały być już montowane-nie płać zanim nie masz tego w domu założone,wykończone!!. Z firmą budowlaną rozliczaliśmy się za częściowo wykonane prace,wcześniej wszystko na piśmie-z nich jestem zadowolona,solidni,terminowo.Teraz szukam firmy tynkarskiej do tynków maszynowych.Zobaczysz ze szukanie i odkrycie tego czego szukasz da ci dużą satysfakcję.Cieszę sie jak dziecko patrzącna bramę garażową-drewniana,w kolorze okien,srgmentowa boczna-właśnie taka chciałam-a szukania było sporo.Powodzenia i nie daj się wykonawcom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coriolis 24.02.2004 03:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Witam forumowiczow....Ja tez zaczynam i moje pytanie brzmi jaki moze byc rzad wielkosci za stan surowy z dachem domu ok 220 m2 (robocizna)Technika Ytong , okolice Warszawy.Mam polecona ekipe , ale jeszcze nie rozpoczynalem konkretnych negocjacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czyzb 26.02.2004 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Poszukaj na forum o Ytongu, dużo się o tym tu mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 27.02.2004 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 Jedna rada, jeżeli umowa jest z firmą a kierownik budowy z tej samej firmy to koniecznie musisz mieć zaufanego inspektora, lub sam pilnować budowy.Bardzo dużo fiirm to uczciwi fachowcy, ale gamoni też nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 27.02.2004 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 do artura cholysa; gdybyś tak długo nie myślał to miałbyś już dom co najmniej w takim stanie jak ja -stan surowy oywarty -dzięki temu nie myślę teraz o fundamentach tylko kupuję OKNA - CO TY TAK DŁUGO LICZYSZ A MOŻE LICZYSZ NA KOGOŚ LUB JAKIŚ SPADEK HA HA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 27.02.2004 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2004 HA HA CHCIAŁAMZAZNACZYĆ ZE BUDUJĘ OD MAJA 2003!!!!!!!!!.nA POCZĄTKU SZŁO B. SZYBKO -TERAZ JAKBY TROCHĘ ZWOLNIŁO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagi22 28.02.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 Hi, jestem pierwszy raz Mam pytanie. Czy projektant musi załanczać szczegóły do projektu, bo mi się wydaje, że ktoś robi wodę z mózgu moich budujących się rodziców?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agu 28.02.2004 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2004 Cieszę się,że w tym budowaniu nie jestem sama. Miło jest móc porozmawiać z kimś "w temacie". Pewnie już słyszeliście,że jednak od maja Vat będzie 22%. A jeszcze miałam nadzieję... My tez zaczynamy na wiosne, troche jestesm przerazona, trzeba poczekac jak sie ociepli. Chociaz ostatnio przerazilam sie jjuz na dobre, bo ekipa na razie humus zdjela. tak wiec sie zaczyna na dobre. Dotychczas prawie przez dwa lata byla tylko walka o pozwolenia, a ostatnio juz pierwsze ruchy wlasnie ten humus i drzewa wyciete. No stalo sie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts