Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zaczynamy budow?

Recommended Posts

Witaj!!! Ja też zaczynam w tym roku, może już w marcu, jak pogoda dopisze i podobnie jak Ty z mężem ,,tylko" sponsorującym bo na więcej napewno nie będzie miał czasu.Boje się żeby za dużo nie schrzanić ale i ciesze ogromnie,że wreszcie zaczynamy/uzyskanie pozwolenia na budowe zajęło nam prawie rok/Forum przeglądam od października i zbieram wszystkie mądrości i rady ,za które WIELKIE DZIĘKI.Życze Tobie,sobie i wszystkim rozpoczynającym budowe POWODZENIA.

Hej Ula...

Cieszę się, że nie walczę o pozwolenie najdłużej... (zaledwie 5 m-cy - przez media)...

Nie łamcie się Dziewczyny, bo jeszcze ktoś zauważy strach i niepweność i to wykorzysta...

Robicie to, jak trzeba - sprawdzanie ofert, przeglądanie doświadczeń innych...

Będzie dobrze :-)

Gość i&w
Miałam nadzieję ze skończymy na swieta w kwietniu,ale wykonawcy nawalili,zwłaszcza okna z dwu miesięcznym opóźnieniem/ponoć była b.dobra firma/.Okna już są- ni e daliśmy sobie wstawić hałtury dlatego to tak trwało.NASZ błąd zapłaciliśmy za okna na początku grudnia gdy miały być już montowane-nie płać zanim nie masz tego w domu założone,wykończone!!. Z firmą budowlaną rozliczaliśmy się za częściowo wykonane prace,wcześniej wszystko na piśmie-z nich jestem zadowolona,solidni,terminowo.Teraz szukam firmy tynkarskiej do tynków maszynowych.Zobaczysz ze szukanie i odkrycie tego czego szukasz da ci dużą satysfakcję.Cieszę sie jak dziecko patrzącna bramę garażową-drewniana,w kolorze okien,srgmentowa boczna-właśnie taka chciałam-a szukania było sporo.Powodzenia i nie daj się wykonawcom.

Cieszę się,że w tym budowaniu nie jestem sama. Miło jest móc porozmawiać z kimś "w temacie".

Pewnie już słyszeliście,że jednak od maja Vat będzie 22%. A jeszcze miałam nadzieję...

My tez zaczynamy na wiosne, troche jestesm przerazona, trzeba poczekac jak sie ociepli. Chociaz ostatnio przerazilam sie jjuz na dobre, bo ekipa na razie humus zdjela. tak wiec sie zaczyna na dobre. Dotychczas prawie przez dwa lata byla tylko walka o pozwolenia, a ostatnio juz pierwsze ruchy wlasnie ten humus i drzewa wyciete. No stalo sie!!!