india83 17.01.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 juz jest pieknie... czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 20.01.2011 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Chyba nie ma takiej możliwości, żeby remont przebiegał cały czas płynnie i szczęśliwie. Nas już powoli męczy... Płytki miały być położone w całym mieszkaniu do wigilii, a mamy koniec stycznia... Wczoraj poszłam sprawdzić jak wygląda przedpokój i niestety zobaczyłam, że jeden rząd kafelek jest przesuniety o 2 cm w prawo, a drugi rząd w lewo (normalnie jak w sejmie oprócz tego zaraz przy wejściu do kuchni kilka kafelek jest ułożonych nie równo... Niestety kuchnia została zafugowana i moge tylko trzymać kciuki, że poprawki tylko nie pogorszą tego stanu Kafelkarz nie mógł sie powstrzymać, żeby nas nie poinformować po raz kolejny że praktycznie pracuje za darmo i że go wykorzystaliśmy. Naszym zdaniem jeżeli ktoś na pytanie ,,za ile?" podaje swoją cenę, to potem nie powinien smęcić jaką to niską cenę podał. Całe szczęście, że zmierzamy ku końcowi tak się pocieszam... Był też telefon że są już gotowe do montażu drzwi wejsciowe firmy KMT Orzech włoski Czekamy jeszcze na drzwi wewnętrzne Vasco Braga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 20.01.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Białe drzwi są śliczne, zdradzisz cenę? A co do fachowców to musisz stać nad ich głową , bo inaczej puszczą cię z torbami.My mieliśmy na samym początku (ok.roku temu) psełdo dekarzy do poprawienia dachu . Nawet nie chciało mi się pisać o nich w naszym wątku , bo musiałabym tylko pisać pi.....pi...pi.. tragedia jednym słowem. Trzymam kciuki i pokaż jakieś foto tej podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 21.01.2011 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 No właśnie, moja poprzednia wypowiedź jest baaardzo okrojona, bo musiałabym pisać i pisać i pisać. W każdym razie nadal nie poprawił tego bo go po prostu dzisiaj nie przyszedł. Ekstra... Czekam do jutra... Drzwi nie sa drogie. Chyba mniej niż 600 zł za ościerznicą, musiałabym sprawdzić. Są podobno solidniejsze niż bardzo popularne Pol-skone, mają też w standardzie mleczne przeszklenia i wiszą na 3 zawiasach a nie na dwóch! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 22.01.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Remont nigdy nie przebiega płynnie, niestety, ale tak to już jest. Przypomnijcie kafelkarzowi, że podał taką i taką cenę, więc niech nie narzeka.... Już bliżej niż dalej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 31.01.2011 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Dzięki Kamyczku Drzwi zewnetrzne zamontowane niestety bez klamki , bo nie pasują nawierty. Dobra wiadomość jest taka, że kafelkarz przez weekend poprawił krzywe kafelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 23.03.2011 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 (edytowane) Nareszcie moge się czymś pochwalić Wszystkie kafelki zostały poprawione do tego pomalowaliśmy kuchnię na kolor Cafe Latte (beżowy) Beckersa, sypialnię na kolor Blue Diamonds (jasny turkus) Beckersa, mały pokój Camomile (żółty) Beckersa, a salon na Pastelową Orchideę (ecru) Duluxa i położyliśmy panele Klon Virginia Classen-a Beckers świetnie pokrył ściany, do tego wszelkie zabrudzenia schodzą bez trudu Od wczoraj mamy też drzwi podwójne do salonu, przesuwane do łazienki i zwykłe Edytowane 23 Marca 2011 przez seven... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 23.03.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 No, to się nazywa postęp w pracach! Super! Ładne drzwi. Już wiem dlaczego pytałaś o listwy. Wasze też będą białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 07.04.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam serdecznie czy płytki na podłodze w łazience są już położone ?? Jestem bardzo ciekawa jaki jest efekt końcowy... W maju sama zostanę szczęśliwą posiadaczką mieszkania do remontu więc szukam inspiracji...tak trafiłam do Ciebie pozdrawiam gorąco i czekam na kolejne foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 22.04.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 WESOŁYCH ŚWIĄT!http://i55.tinypic.com/13z8squ.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 22.04.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka426.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 26.04.2011 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) Faktycznie nie wkleiłam jeszcze całej łazienki W sobotę mieliśmy montować sedes, lustro, kinkiet i szafkę z umywalką. Niestety okazało się że upatrzone przeze mnie lustro jest do zamontowania poziomego szafkę kupiłam podwieszaną z poziomą listwą a przecież na ścianie są przyłacza do wody i wodomierz (teraz musimy jakoś przerobić tę szafkę na stojacą ) , a mąż ukręcił jedną śrubę mocującą sedes i niestety trzeba jakoś to naprawić kinkiet wiadomo... zamontujemy dopiero jak będzie lustro i szafka Zamówilismy już sprzęt agd i w tym tygodniu chyba skończymy brudne prace i zaczniemy skręcanie kuchni Ikea Edytowane 12 Maja 2011 przez seven... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 24.05.2011 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Miesiac prawie minał od ostatniego wpisu i tak: - z łazienki nareszcie można korzystać, mamy sedes, umywalkę, wannę, leci woda i lustro co by przed wyjściem do ludzi jako tako wygladać - w dwa popołudnia i sobotę zmontowałam z mężem szafki kuchenne (czekają na przymocowanie do ścian, uzupełnienie pieknymi sprzętami agd i zamontowanie frontów) - bałam się czy damy radę, a tu rach ciach i już mam zdolnego ,,bohatera w swoim domu vel meża" - mamy też skręconą komodę, stoliczki nocne i wielką szafę PAX do sypialni - wiszą już kinkiety w sypialni (jest klimacik - poświęcilimy pół nocy na klejenie tapet LUXOR ale to był świetny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 24.05.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 To pokazuj tą kuchnię , bo na tych zdjęciach to nic nie widać a ciekawa jestem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 27.05.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witam:) Jakiś czas temu zaczęłam czytać początek Twojego wątku (pamiętam pomysł o rozwiązaniu "problemu" z pokojem przechodnim) ale coś mi przerwało i potem aż do dzisiaj nie mogłam tu trafić .... a dzisiaj jestem pod wrażeniem zmian:) i czekam na efekt końcowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 01.06.2011 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 (edytowane) Kubel, dzięki za odwiedziny kuchnia ma zostać umeblowana w nadchodzący weekend (niestety mąż wyjeżdża i trochę się martwię czy wszystko pójdzie dobrze kupilismy listwę 2 metrową i specjalne zawieszki do szafek, jakieś wkręty, nakrętki... trzeba trzymać kciukasy Gopax, witaj jestem bardzo zadowolona z tego odgrodzenia pokoi, super się udało, salon jakoś nie wydaje się maleńki, mamy teraz miejsce na duąż szafę w przedpokoju zapraszam częściej w moje skromne kąty Edytowane 1 Czerwca 2011 przez seven... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 12.06.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 halooooo..... ależ jestem ciekawa jak ta kuchnia Wam wyszła Bardzo proszę o fotki i kuchni i drzwi wejściowych KMT bo tego też jeszcze nie widzieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 11.07.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Dawno tu nie zagladałam, a już tyle zmian sie pojawiło... super!! zainteresowała mnie tapeta, w jakim jest kolorze? u mnie wygląda jak brązowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beap 12.07.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 witamłazienka jest prześliczna "pudrowa" i bardzo podoba mi się tapeta. jaki wybraliście blat do kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 12.07.2011 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) No tak, muszę w końcu porobic foteczki bo kuchnia prawie gotowa A teraz opowieść przyprawiająca mnie i męża o nerwicę... Ostatnim etapem montażu mebli w kuchni było wycięcie dziur w blatach na płytę i zlew. Pierwsza dziura wyszła super idealnie i po kłopocie. Drugą przez niedopatrzenie mąż z teściem wycięli na złej stronie (powinno się wycinać blat w pozycji w której go położymy a nie od spodu) przez co nóż poszedł nie trzeba i po obróceniu blatu okazało się, że zlew nie zakrywa dziury, że są jakieś pourywane fragmenty Pozostało albo objechać cały zlew silikonem, który by to zakrył albo kupić większy zlew. Ten był zwykłym blaszakiem i średnio mi się podobał, więc zdecydowałam się go oddać i kupić jakiś czarny granitowy. Znalazłam w necie u osoby prywatnej nowy zlew o idealnych dla nas wymiarach i o połowe tańszy niż w sklepie. Dogadałam się, że czym prędzej mi go wyśle, przelałam kasę i czekałam. Po kilku dniach nareszcie doszedł za pośrednictwem poczty polskiej (nie polecam!) ale niestety mądry sprzedawca zapakował granitowy 20 kg zlew karton i gazety w dodatku nie ubezpieczył, nie oznaczył, że należy ostrożnie postępować z zawartością... Zlew był połamany na chyba 7 kawałków Zarządałam zwrotu kasy a facet zaczął zganiać na mnie, na pocztę, ale po 2 tygodniach wymiany maili, (gdzie już otarło się to o zarząd allegro i federację konsumentów) stwierdził, że zamiast kasy przyśle nam nowy zlew Nie wiem skąd, bo miał tylko jeden na zbyciu No i dzisiaj nareszcie dostałam nówke sztukę, ale tym razem w oryginalnym, porządnym opakowaniu. :lol2: i cały czarny zlew Oprócz tego szczęścia ... nadal nie mamy gazu ach Ci faceci opadają mi ręce. Nasz gazownik nie odbiera telefonu od paru tygodni i nie wiem co dalej... mamy też listwy białe przypodłogowe, na razie leżą grzecznie w przedpokoju i czekają na swoją kolej Kupiliśmy moją wymarzoną lampę do kuchni nad stół czyli Lindo i uchwyty błyszczące srebrne- na zdjeciu wygladają jak stare złoto... wiem W odpowiedzi na pytania: - blat mamy NUMERAR dwustronny z Ikea, kładziemy szarym do góry - drzwi KMT na zdjęciu, zadowoleni jesteśmy na drzwiach wisi lista rzeczy do zrobienia - tapeta jest błyszcząca beżowa, z matowym brązowym wzorem... cudna Edytowane 12 Lipca 2011 przez seven... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts