seven... 18.07.2011 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) nareszcie mogę zaprezentować kuchnię Weekend zaczęliśmy od przycięcia cokołów, potem zamontowaliśmy zmywarkę, a wczoraj blat, zlewozmywak i baterię Wszystko super, jestem zachwycona, ale po przebojach ze zlewem i przez to że pierwszy odebraliśmy połamany to mam wrażenie, że ten zlew jest słaby i byle talerz czy garnek jest go w stanie zbić Druga rzecz że w miejscu gdzie stoi lodówka w scianie biegnie rura odpływowa, częściowo wychodząca ze ściany (genialne podłączenie...) i lodówki nie da się dosunąć do sciany, przez co powstała szpara na 5 cm. Zastanawiam się jak ją zakamuflować od strny zmywarki, bo znając moje szczęście to co0 jakiś czas coś mi się poturla po blacie i wpadnie za lodówkę mamy jeden wolny duży panel maskujacy o wysokości 195 cm, a lodówka ma 192 i myślę, zeby ustawić go pionowo pomiędzy zmywarką a lodówką, tak żeby dochodził do ściany i zakrywał tę szparę A to nowa porcja zdjęć , zmywarka jeszcze nie ma frontu. Edytowane 18 Lipca 2011 przez seven... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 18.07.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Kuchnia wyszła bardzo ładnie, szkoda tylko że ta pralka nie jest zabudowana, a to że lodówka nie dochodzi do sciany to nawet dobrze, bo tam musi być swobodny obieg powietrza, co więcej niektóre firmy (np. Electrolux) dodają specjalne kołki dystansujące, żeby nie przysunąć za bardzo do sciany... Ja mam takie coś przy mojej i jest szpara ale jakoś nic tam nie wpada, na poczatku też kombinowałam co z tym zrobić ale w końcu postawiłam tam czajnik;)http://img849.imageshack.us/img849/5373/dystanslodwki.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 18.07.2011 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 mi się ta szpara bardzo nie podoba, ale faktycznie mogłabym tam cos wysokiego postawić , dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beap 18.07.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 ładnie wygląda, a może tablicę na lodówce od tej strony, nie myślałaś o zabudowaniu pralki drzwiczkami? chyba są takie w ikei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 18.07.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) pięknie zazdroszczę, że już jesteście na takim etapie. Czy to 11 miesiąc remontu? Pierwszy wpis w dzienniku jest z 19 sierpnia 2010 roku seven pokaż jeszcze jak poradziliście sobie z grzejnikiem w łazience. Pozdrawiam Edytowane 18 Lipca 2011 przez alana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
india83 18.07.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) no i kuchnia wyszła bosko.... super sobie poradziliście dla mnie panel ma sens, gdyby miał kontynuacje nad lodówka. bo sama taka "deska" wetkneita miedzy meble a lodówkę mi się nie podoba- albo po prostu nie potrafie sobie tego wyobrazic Edytowane 18 Lipca 2011 przez india83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milker 18.07.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Piękna kuchnia. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 19.07.2011 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 ładnie wygląda, a może tablicę na lodówce od tej strony, nie myślałaś o zabudowaniu pralki drzwiczkami? chyba są takie w ikei tablica na pewno by nie pasowała do tej kuchni, chociaż pomysł u wielu osób mi się bardzo podoba- niestety nie można mieć wszystkiego... pralka docelowo ma być zabudowana ale zwykłym frontem 60 zamontowanym do ściany- zobaczymy czy się uda w ikea są fronty ale do pralek pod zabudowę, a takiej nie chciałam. pięknie zazdroszczę, że już jesteście na takim etapie. Czy to 11 miesiąc remontu? Pierwszy wpis w dzienniku jest z 19 sierpnia 2010 roku seven pokaż jeszcze jak poradziliście sobie z grzejnikiem w łazience. Pozdrawiam dziekuję tak to już tak długo się ciągnie... w lipcu rok temu dostaliśmy klucze i się zaczęło... dzisiaj ma przyjść kolejny gazownik (ten co robił instalację nie odbiera od nas telefonu, na smsy nie odpowiada, kolejny miał przyjść i też nas olał...) i proszę o mocne trzymanie kciuków żeby to się nareszcie zakończyło no i kuchnia wyszła bosko.... super sobie poradziliście dla mnie panel ma sens, gdyby miał kontynuacje nad lodówka. bo sama taka "deska" wetkneita miedzy meble a lodówkę mi się nie podoba- albo po prostu nie potrafie sobie tego wyobrazic dziekuję bałam się, że przejście miedzy meblami bedzie za wąskie bo ma około 90 cm, a wszędzie piszą ze powinno mieć 120! ale dla nas jest o.k , przynajmniej w takim ustawieniu wejdzie nam jeszcze stół na 4 osoby Wczoraj przymierzyliśmy ten panel i wyglada dobrze! rozgradza zmywarkę i lodówkę, no i dzięki temu będzę mogła zamocować dookoła blatu listwę - bo przecież bym jej nie zamocowała do lodówki Piękna kuchnia. Bardzo mi się podoba. miło mi, dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamina 21.07.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 to już tzreci adel'ek, jaki tutaj (na FM) przyuważyłam a będzie jeszcze jeden, tylko nie wiem kiedy i czy zostanie pokazany przez jego właścicielkę... chociaż mam cichą nadzieję, że tak Bardzo ładnie komponuje się ten strebrny dekor z blatem - fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 21.07.2011 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 mamy nareszcie gaz !!!!!!!!!!!! matko jak ja się cieszę, w pracy moja reakcja została przyjęta krzywym spojrzeniem typu cóż jak się na coś czeka i czeka i czeka........... to ciężko zapanować nad EUFORIĄ dzisiaj przychodzi serwisant junkersa bo ten nie chce nam zapalić , tak czy siak świetuję bo to ostatnie dni przed PRZEPROWADZKĄ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 21.07.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) No wiec przyszlam i sie witam Kuchnia piekna, moj styl, ale to wiesz Male potrafi byc piekne, a moja kuchnia niewiele wieksza bedzie od Twojej, tak ze widze ze wyjdzie super. ...Cie bede podczytywac i sledzic..... Co do szparki sa listwy aluminiowe itp ktore mozna wsadzic np rozdzielajac plytki albo cos innego. Mysle ze znalazlabys cos odpowiednio szerokiego, przyciac, i jakos zamocowac - zakladajac ze nie bedziesz panela na sciane od lodowki zakladac. Mozna tez pokombinowac z listwami ktore maja w Ikea do laczenia blatow. Cos takiego, napewno to u nich widzialas. Edytowane 21 Lipca 2011 przez mania1220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 22.07.2011 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 cześć Mania, fajnie, ze Ci się podoba już w LM widziałam takie metalowe listwy róznej szerokości i długosci i moglibyśmy jeszcze z tym popróbować bo koszt około 20-30 zł. Z drugiej strony jakoś po dołożeniu tego białego panela maskujacego wygladało to ładniej lodówka jest moim zdaniem piękna (już kiedyś pisałam, ze jak ją zobaczyłam w sklepie to się zakochałam ) ale jednak te boki mogliby zrobić z tej powłoki co drzwi i wtedy to juz byłby wypas, a dali takie zwykłe szare... junkers już jest sprawny , czyli mamy ciepłą wodę teraz należy nam się kilka dni urlopu a po potem montujemy listwy i zostaje samo wyposażenie mieszkania... cudowne uczucie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 22.07.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Piękna kuchnia Mam tylko jedno pytanie. Dlaczego nie schowaliście pralki za drzwiczkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gopax 22.07.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 (...)Z drugiej strony jakoś po dołożeniu tego białego panela maskujacego wygladało to ładniej lodówka jest moim zdaniem piękna (już kiedyś pisałam, ze jak ją zobaczyłam w sklepie to się zakochałam ) ale jednak te boki mogliby zrobić z tej powłoki co drzwi i wtedy to juz byłby wypas, a dali takie zwykłe szare... ...czy Twoja lodówka to "Electrolux"??? bo trochę przypomina moją... a moja tez ma zwykłe szare boki i na poczatku strasznie mnie to raziło, ale już się do tego przyzwyczaiłam i powiem ci że to nawet bardziej praktyczne w utrzymaniu czystości;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 08.08.2011 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 na razie pralka stoi wolno, bo do szafki 60-tki by się nie zmieściła , a 80-tka byłaby za duża (Ikea 70-tek nie robi) pewnie coś pokombinujemy i zamontujemy za jakiś czas drzwiczki 60-tki ale na razie sa ważniejsze sprawy Lodówka to Samsung. Ogłaszam, wszem i wobec że wczoraj przeprowadziliśmy sie do naszej Szczęśliwej Siódemki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 08.08.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Gratulacje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beap 08.08.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 wszystkiego dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 08.08.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 seven gratuluję!!!!!!!!!!! Po roku upragniony finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 09.08.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 również przyłączam się do gratulacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seven... 09.08.2011 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 o matko, ale mnie zaskoczyłyście tymi gratulacjami dzięki! wczoraj ugotowałam pierwszy obiad, trochę prowizorycznie, bo naczynia są pochowane w kartonach ale kilka rzeczy odnalazłam i jakoś dałam radę No i pierwsza kąpiel... niestety jeszcze nie zamontowaliśmy parawanu i kupiliśmy panelu prysznicowego i używam pożyczonej starej rączki, w efekcie zalałam wczoraj całą łazienkę tak czy siak, boskie uczucie być nareszcie na swoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts