Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasza szczęśliwa siódemka, czyli pamiętnik remontowy...

seven...

Recommended Posts

nareszcie mogę zaprezentować kuchnię :D Weekend zaczęliśmy od przycięcia cokołów, potem zamontowaliśmy zmywarkę, a wczoraj blat, zlewozmywak i baterię :lol2: Wszystko super, jestem zachwycona, ale po przebojach ze zlewem i przez to że pierwszy odebraliśmy połamany to mam wrażenie, że ten zlew jest słaby i byle talerz czy garnek jest go w stanie zbić :rolleyes: Druga rzecz że w miejscu gdzie stoi lodówka w scianie biegnie rura odpływowa, częściowo wychodząca ze ściany (genialne podłączenie...) i lodówki nie da się dosunąć do sciany, przez co powstała szpara na 5 cm. Zastanawiam się jak ją zakamuflować od strny zmywarki, bo znając moje szczęście to co0 jakiś czas coś mi się poturla po blacie i wpadnie za lodówkę :p mamy jeden wolny duży panel maskujacy o wysokości 195 cm, a lodówka ma 192 i myślę, zeby ustawić go pionowo pomiędzy zmywarką a lodówką, tak żeby dochodził do ściany i zakrywał tę szparę

A to nowa porcja zdjęć :D, zmywarka jeszcze nie ma frontu.

IMG_2604.jpg

IMG_2607.JPG

IMG_2609.jpg

IMG_2610.jpg

IMG_2610panel.JPG

Edytowane przez seven...

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kuchnia wyszła bardzo ładnie, szkoda tylko że ta pralka nie jest zabudowana, a to że lodówka nie dochodzi do sciany to nawet dobrze, bo tam musi być swobodny obieg powietrza, co więcej niektóre firmy (np. Electrolux) dodają specjalne kołki dystansujące, żeby nie przysunąć za bardzo do sciany... Ja mam takie coś przy mojej i jest szpara ale jakoś nic tam nie wpada, na poczatku też kombinowałam co z tym zrobić ale w końcu postawiłam tam czajnik;)http://img849.imageshack.us/img849/5373/dystanslodwki.th.jpg

ładnie wygląda, a może tablicę na lodówce od tej strony,

nie myślałaś o zabudowaniu pralki drzwiczkami? chyba są takie w ikei

tablica na pewno by nie pasowała do tej kuchni, chociaż pomysł u wielu osób mi się bardzo podoba- niestety nie można mieć wszystkiego... pralka docelowo ma być zabudowana ale zwykłym frontem 60 zamontowanym do ściany- zobaczymy czy się uda :) w ikea są fronty ale do pralek pod zabudowę, a takiej nie chciałam.

pięknie :) zazdroszczę, że już jesteście na takim etapie. Czy to 11 miesiąc remontu? Pierwszy wpis w dzienniku jest z 19 sierpnia 2010 roku ;) seven pokaż jeszcze jak poradziliście sobie z grzejnikiem w łazience. Pozdrawiam

dziekuję :) tak to już tak długo się ciągnie... w lipcu rok temu dostaliśmy klucze i się zaczęło... dzisiaj ma przyjść kolejny gazownik (ten co robił instalację nie odbiera od nas telefonu, na smsy nie odpowiada, kolejny miał przyjść i też nas olał...) i proszę o mocne trzymanie kciuków żeby to się nareszcie zakończyło :)

no i kuchnia wyszła bosko.... ;) super sobie poradziliście :hug: dla mnie panel ma sens, gdyby miał kontynuacje nad lodówka. bo sama taka "deska" wetkneita miedzy meble a lodówkę mi się nie podoba- albo po prostu nie potrafie sobie tego wyobrazic

dziekuję :) bałam się, że przejście miedzy meblami bedzie za wąskie bo ma około 90 cm, a wszędzie piszą ze powinno mieć 120! ale dla nas jest o.k , przynajmniej w takim ustawieniu wejdzie nam jeszcze stół na 4 osoby :D

Wczoraj przymierzyliśmy ten panel i wyglada dobrze! rozgradza zmywarkę i lodówkę, no i dzięki temu będzę mogła zamocować dookoła blatu listwę - bo przecież bym jej nie zamocowała do lodówki ;)

Piękna kuchnia. Bardzo mi się podoba.

miło mi, dziekuję :)

mamy nareszcie gaz !!!!!!!!!!!! :wave: matko jak ja się cieszę, w pracy moja reakcja została przyjęta krzywym spojrzeniem typu :wtf:

cóż jak się na coś czeka i czeka i czeka...........

to ciężko zapanować nad EUFORIĄ :rotfl:

dzisiaj przychodzi serwisant junkersa bo ten nie chce nam zapalić , tak czy siak świetuję bo to ostatnie dni przed PRZEPROWADZKĄ :rotfl:

No wiec przyszlam i sie witam :)

Kuchnia piekna, moj styl, ale to wiesz :)

Male potrafi byc piekne, a moja kuchnia niewiele wieksza bedzie od Twojej, tak ze widze ze wyjdzie super.

...Cie bede podczytywac i sledzic.....:yes:

Co do szparki sa listwy aluminiowe itp ktore mozna wsadzic np rozdzielajac plytki albo cos innego. Mysle ze znalazlabys cos odpowiednio szerokiego, przyciac, i jakos zamocowac - zakladajac ze nie bedziesz panela na sciane od lodowki zakladac. Mozna tez pokombinowac z listwami ktore maja w Ikea do laczenia blatow. Cos takiego, napewno to u nich widzialas.

Edytowane przez mania1220

cześć Mania, fajnie, ze Ci się podoba :D już w LM widziałam takie metalowe listwy róznej szerokości i długosci i moglibyśmy jeszcze z tym popróbować bo koszt około 20-30 zł.

Z drugiej strony jakoś po dołożeniu tego białego panela maskujacego wygladało to ładniej :D lodówka jest moim zdaniem piękna ;) (już kiedyś pisałam, ze jak ją zobaczyłam w sklepie to się zakochałam :p) ale jednak te boki mogliby zrobić z tej powłoki co drzwi i wtedy to juz byłby wypas, a dali takie zwykłe szare...

junkers już jest sprawny :lol2: , czyli mamy ciepłą wodę :p teraz należy nam się kilka dni urlopu a po potem montujemy listwy i zostaje samo wyposażenie mieszkania... :D cudowne uczucie....

(...)Z drugiej strony jakoś po dołożeniu tego białego panela maskujacego wygladało to ładniej :D lodówka jest moim zdaniem piękna ;) (już kiedyś pisałam, ze jak ją zobaczyłam w sklepie to się zakochałam :p) ale jednak te boki mogliby zrobić z tej powłoki co drzwi i wtedy to juz byłby wypas, a dali takie zwykłe szare...

...czy Twoja lodówka to "Electrolux"??? bo trochę przypomina moją:)... a moja tez ma zwykłe szare boki i na poczatku strasznie mnie to raziło, ale już się do tego przyzwyczaiłam i powiem ci że to nawet bardziej praktyczne w utrzymaniu czystości;)

• 3 weeks później...

na razie pralka stoi wolno, bo do szafki 60-tki by się nie zmieściła , a 80-tka byłaby za duża (Ikea 70-tek nie robi) pewnie coś pokombinujemy i zamontujemy za jakiś czas drzwiczki 60-tki :p ale na razie sa ważniejsze sprawy :) Lodówka to Samsung.

Ogłaszam, wszem i wobec że wczoraj przeprowadziliśmy sie do naszej Szczęśliwej Siódemki :D

o matko, ale mnie zaskoczyłyście tymi gratulacjami :welcome: dzięki!

wczoraj ugotowałam pierwszy obiad, trochę prowizorycznie, bo naczynia są pochowane w kartonach ale kilka rzeczy odnalazłam i jakoś dałam radę :) No i pierwsza kąpiel... niestety jeszcze nie zamontowaliśmy parawanu i kupiliśmy panelu prysznicowego i używam pożyczonej starej rączki, w efekcie zalałam wczoraj całą łazienkę :p

tak czy siak, boskie uczucie być nareszcie na swoim.