masztal 19.08.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam mam pytanie dotyczace budowy na dzialce na ktorej jeszcze w zeszlym roku byla w sporej czesci uprawa rolna. Dzialka ma rozmiary 24 metry szerokosci, na prawie 300 metrow dlugosci. Do dlugosci 75 metrow jest budowlana, a pozostala czesc jest rolna. Zalaczam 3 fotki ktore ja przybliza. Jestem na samym poczatku drogi - nie mam jeszcze projektu, nie mam badan geologicznych. chcialem zapytac: 1. Czy ktos ma doswiadczenie w budowaniu sie na dzialce bedacej dotychczas dzialka rolna - czy sa jakies niestandardowe prace przygotowujace ta dzialke pod domek z rowno przystrzyzonym trawnikiem? (jakies kolosalne utwardzajace roboty ziemne?) 2. Pomsyl jest na dwa domki: czy wg forumowiczow bogatych w praktyke da sie te 75 metrow nagiac np do 85..? z gory dziekuje za pomoc pzdrw Tomasz Edytowane 19 Sierpnia 2010 przez masztal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masztal 19.08.2010 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 jeszcze pytanie: czy warto robic badanie geotechniczne tego gruntu? jesli tak to mozna prosic o polecenie kogos z polnocnych okolic Krakowa? jakie to sa kwoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts