kraliusz 19.08.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2010 Witam jako nowy Forumowicz. Mam okazję zakupić 16a ładnej działki w dobrej cenie. Niestety w planie zagospodarowania przestrzennego gminy ustaliłem, iż jest to teren oznaczony jako UK - usługi kulturalne (wyłącznie UK, bez podstawowego oznaczenia M). W latach 90-tych planowano tam budowę kościoła z cmentarzem. Aktualnie jednak nie jest to możliwe z uwagi na rozparcelowanie działek, brak miejsca oraz brak zgody właścicieli, a i kuria nie wyraża zainteresowania. Właściciele występowali już z wnioskami o przekwalifikowanie, jednak póki co gmina nie ma pieniędzy na zmianę w planach. Moje pytanie, a właściwie kilka brzmi: 1. Czy kupować? 2. Czy jest szansa i jakie są możliwości prawno-administracyjne, żeby na tym terenie wybudować budynek mieszkalny - w ostateczności zakładam przeznaczenie część na tzw. usługi (np. korepetycje)? 3. Czy jest szansa na kredyt hipoteczny, skoro zabezpieczeniem będzie działka z przeznaczeniem UK. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts