Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy są tu ojcowie otrzymujący alimenty od byłych żon ?

er-es

Recommended Posts

Malka, jestem feministką i uważam,

że ojciec powinien opiekować się dzieckiem na równi z matką - nawet po rozwodzie. Być na każde zawołanie - choroba, zebranie, dentystka a nie co drugi weekend. Bo matka jest 24 godziny na dobę.

że ojciec powinen znać przyjaciół swoich dzieci,

że dobry mąż nie powinien pytać: "W czym Ci kochanie dziś pomóc?", tylko sam powinien WIDZIEĆ, że trzeba przynieść, wynieść, pozamiatać

że ojciec opiekując się dzieckiem tak samo jak matka pownien w tym czasie wstawić pranie, obrać kartofle itd.

I jeszcze wiele innych marzeń mam.......

Widzisz, nie jestem feministką, a o tym wszystkim o czym piszesz ani ja , ani moje dziecko nie musimy marzyć :)

wiem życie jest przewrotne i wszystko może się zmienić, więc wiem,ze nie jest mi to dane raz na zawsze, ale teraz tak właśnie jest :)

Malka, ale Ty nie jesteś ojcem, a napastliwie dyskutujesz. Nie wiesz jaka jest głębsza treść tego tematu i o co chciałem zapytać np. na PW (tak żebyś tam swojego noska nie wsadzała). A za przeproszeniem to już przeginasz pałe. I tego nie mam zamiaru usuwać - żebyś zawsze tu mogła zajrzeć i ostudzić swój temperament. Odebrałaś moje pytanie, tak jak Tobie było wygodnie, żeby nieco pokręcić kuperkiem i pokazać jakie to mamy równouprawnienie. A powiem Ci że g...o wiesz na ten temat. Reszty Ci nie napiszę, bo nie warto, tak jak to już wielokrotnie Ci wypominałem. Myślisz takimi prostymi kategoriami, że aż Ci zazdroszczę.

Misiaczku, czy mnie się wydaje, czy Ty usiłujesz mnie obrazić ? jeśli takie masz zapędy, to z góry jesteś na straconej pozycji. Mnie obrazić może albo człowiek mądry, albo ktoś dla mnie ważny, nie kwalifikujesz się ot tyle.

A i temperamentu mojego żadne Twoje słowa nie ostudzą - powody - jak wyżej :)

A jeśli nie umiesz zadać prostego rzeczowego pytania, to nie miej pretensji,ze nie jesteś zrozumiany.

Ps. Mam tyłeczek w rozmiarze L a nie kuper ;)

malka ale ja się z Twoim zdaniem dotyczącym wychowania i opieki nad dziećmi zgadzam. Nikt tu bohaterem nie jest. Czy to kobieta czy mężczyzna. To popsrostu odpowiedzialnośc i każdy powinien być jej świadom decydując się na dziecko czy związek. Mogłabym podpisac się pod Twoimi postami (oczywiscie tymi dotyczącymi tematu a nie dupy ;) ).