Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokój rozrywki/Pomieszczenie na imprezy?-Prośba o rady.

rendzia

Recommended Posts

Witam szanowne grono forumowiczów. Zwracam się do was z ogromną prośbą o pomoc i pomysły w aranżacji piwnicy na "pokój imprezowy" fotki mile widziane, ale po kolei! Mam dość sporą piwnice, rzeczy które chciałbym mieć obowiązkowo to bilard, barek, karaoke. Wnętrze chciałbym otrzymać w stylu starego Pubu/Baru? Kilka pytań: jakie macie wizje na wykończenie podłóg,ścian? Czy oświetlenie halogenowe sprawdzi się w tego typu pomieszczeniu? Czekam na wszystkie propozycje doposażenia takiego typu pomieszczenia!Proszę również o zdjęcia i różne ciekawe sugestie.

PS. Ma być klimatycznie ;-)

Pozdrawiam!

hehe ja tez zagluje, chociaz ostatnio to wcale nie mam czasu przez budowe :)

jest swietna knajpa w ... uwaga, bo to wcale nie zaglarskie miasto w zakopanem (przynajmniej zawsze byla) ale nie pamietam nazwy bo chodzilo sie tam nie dla nazwy a dla goracej czekolady z rumem po trasie :)

sama chce takie cos kiedys zrobic ale u siebie nie mamy piwnicy myslalam o domku letniskowym w kadym razie byla tam np lada - barek w ksztalcie lodzi tzn kawalka i bulaje miala a za bulajami staly butelki i przed nia nie bylo stolkow tylko "hustawki" jesli wiesz co mam na mysli.. wyleciala mi nazwa.. jak na statku poza tym kilka takich rzeczy roznych jak jestes zeglarzem to nie bedziesz mial problemu z wystrojem... tylko miec miejsce.. :)

pozdrawiam i czekam na zdjecia

przeslij koniecznie chocby prywatną wiadomościa :)

no i ja bym poszla jednak w nature, biale zagle, liny, drewno najlepeiej postarzane, sama kombinuje na klatce schodowej - robimy dol jak piasek kolorystycznie, gore na schodami niebiesko jak morze na srodku schodow chce obraz z prawdziwego zdarzenia :) zaglowiec na morzu a na gorze w przepokoju chce zdjecia w antyramach i ozdobic to wezłami :) marzy mi sie tez dzwon (zapraszajacy na obiad) i roza wiatrow na tarasie (a wiem ze jak sobie wymyslimy tak bedziemy mieli tylko ze kiedy to nie wiadomo) dlatego czekam na Twoje wyniki :)

Jeśli chodzi o ciekawsze smaczki to mam możliwość powieszenia żagli od OMEGI oraz....Jak wymyśle co z tego zrobić to cały kadłub, myślę że dzwonek o którym mówisz też się znajdzie. W zamyśle było żeby część ścian była z tych pseudo kamieni, cegieł co się na metry kupuje nie wiem jak to się nazywa. Teraz wpadł mi do głowy pomysł zeby odmierzyć jakąś odległość na ścianie i powiesić te okrągłe okienka od kajut. Tylko z czego podłoga?W mojej okolicy niestety nie ma żeglarskich knajpek. Głupio się przyznać ale kiedy jeździłem po regatach i bywało się po knajpach to.... nie zwracałem uwagi na ich wystrój....]:->

podłoga najlepiej drewniana - stare deski jak na pokładzie jakiegoś żaglowca... W pomieszczeniu koniecznie jakiś słup - maszt... mnóstwo lin, latarenek, jakieś beczki, muszle, kamienie, ryby na ścianie, miniaturki żaglowców :)

Dla inspiracji obrazek:

http://szanty.art.pl/aktualnosci/tmp/591/zejman_bar.jpg

Pozdrawiam

M

http://image28.webshots.com/28/4/24/30/279242430mpFyDA_ph.jpg Fajny ten barek/stolik za tą panią. Co do pierwszego zdjęcia jak dla mnie trochę mocno przeładowane, ale jest kilka fajnych detali. Co do klubu przechyły kompletnie nie podchodzi mi kolorystyka.

Jeżeli da się to jakoś wykonać technicznie to postaram się aby w moim pomieszczeniu stanął kominek.

PS.

Po meble oraz wszelkie wyposażenie chciałbym się wybrać do miejscowości CZACZ. Podobno jest to miejsce, w którym kupi się wszystko co niezbędne do urządzania stylowych wnętrz.

Edytowane przez rendzia

Piękna podłoga! ja poszłabym w klimaty winnicy. Kiedyś widziałam w jakieś knajpie parawan wyklejony korkami od wina. Niestety nie mam gdzie, ale na Twoim miejscu chętnie wykleiłabym takimi korkami jakąś ścianę. Każdy korek to inna historia:) no i zyskuje na wartości taka ściana, bo coraz więcej win ma korki plastikowe.

• 4 weeks później...