cinsiok 21.08.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Witajcie. http://a.imageshack.us/img705/2433/p1010040bd.jpg tak wygląda po huraganie,drzewo ma ok.4m wysokości.co można zrobić?(korzeni nie widać,ziemia jest "wybulona".Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 23.08.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Mam nadzieję, że się uda, bo u mnie podobnie ;/ Ustawiłam do pionu, uwiązałam z trzech stron i będę czekać. Ktoś ma jakieś sugestie jak im pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek- LM 23.08.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Sosna ma palowy system korzeniowy, więc raczej nie został mocno uszkodzony. Najlepiej ustawić drzewo do pionu i wzmocnić, jak uczyniła Oxa i powinno wystarczyć.Można jeszcze przydeptać podstawę lub lekko ją przysypać ale przepuszczalną ziemią i niezbyt wysoko gdyż drzewa nie lubią takiego podnoszenia terenu w okolicach korzeni.Oby nie było kolejnych huraganów. PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts