Irma 27.10.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 10 energooszczędna daje światło jak około 50W zwykła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.10.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 No wiadomo, ze kundelka, a jakiego ma wziac? Wszystkim kundelkom - sto lat!!!!!!!!!!!!!!! Powiedz tylko słowo, a Ci przywieze. Czarny ma być, czy łaciaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.10.2010 01:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 10 energooszczędna daje światło jak około 50W zwykła Nooooo i o to chodzilo, wreszcie ktos mi rozjasnil te kwestie. Dzieki. A lampe znalazlam na allegro w fajnej cenie i moze sie skusze. Powiedz tylko słowo, a Ci przywieze. Czarny ma być, czy łaciaty? Proces namawiania trwa. Bardzo bym chciala, ale wiesz, ze zwierzakow nie wolno dawac w prezencie (chyba ze mnie... ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.10.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Wiem, wiem. Tak tylko sobie napisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.10.2010 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 A dlaczego nie wolno dawać zwierzaków w prezencie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 29.10.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 no nie zawsze wlasciciel moze byc zadowolony z prezentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 29.10.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Małgoś, to u Was podobnie jak u nas Milion pomysłów, koncepcji, własna praca. Plus kilka prowziorek, które pewnie zostaną z nami na dłużej... Te lampy widzę w pokoju nastolatka, ale przyznaję, że nieobiektywna jestem z tym moim "babcinym" gustem... Za to o żarówkach mogę pokrótce napisać. Żarówka pobiera określoną ilość prądu, którą zamienia na energię świetlną oraz cieplną. W tradycyjnych stosunek jest chyba 20 do 80, w każdym razie z tego pobranego prądu mamy dużo więcej ciepła niż światła. Bo samo światło mierzy się w innych jednostkach - luksferach. W tych energooszczędnych żarówkach większa część energii elektrycznej zamienia jest na światło, mniej na ciepło. Dlatego "ciągnie" na przykład 10W, a światła daje tyle co tradycyjna 50W. Ale miejsce na marketing też jest - po pierwsze takie żarówki biorą sporo energii przy włączaniu - zatem w pomieszczeniach, gdzie się często zapala i gasi światło efekt oszczędzania jest mizerny. No i ciężko je zutylizować, tak więc określenie "ekologiczne" też nie jest takie do końca pasujące do nich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.10.2010 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Czesc czesc. Arnika, schroniska sa pelne takich prezentow. Oczywiscie moja mama nigdy by zwierzaka tam nie oddala, ale ja jestem za swiadoma decyzja. Mysle, ze jak sie wyprowadzi ode mnie bedzie jej brakowalo Jonaszka i wtedy moze cos drgnie... Wadera - dzieki za uswiadomienie zarowkowe. Teraz juz wszystko wiem. A lampa mi przypadla do gustu (ach, ta niezawodna Irma ), bo calosc bedzie bardzo spokojna, zeby nie powiedziec konserwatywna, wiec taki dinks sie przyda. Jeszcze myslalam nad taka lampa a'la zarowka do przedpokoju - to z powodow praktycznych, bo przez to, ze wydzielilismy garderobe, swiatlo przedpokojowe stalo sie swiatlem garderobianym i w przedpokoju nie ma w ogole. To male pomieszczenie, wiec nie ma tragedii, ale przydaloby sie cos zaraz przy wyjsciu, a taka zarowkowa lampa moze miec kabel przez cala sciane i nie wyglada to glupio. A z innych tematow - co sadzicie o roletach - dzien / noc? Ma ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.10.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Są fajne... mnie się podobają, ale nie mam i się nie wypowiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.10.2010 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Są fajne... mnie się podobają, ale nie mam i się nie wypowiem.... A wiesz cos na temat cen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.10.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Ostatnio w Casto je oglądałam... Ale zabij mnie nie pamiętam ile... i jakieś takie wąskie były..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.10.2010 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 No rozmiar to moze byc jaki chcesz, ale jeszcze nie wiem czy nas stac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.10.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Wiesz to jest masówka... więc jakieś do 100zł sztuka.... A jak nie będzie taki rozmiar to można zamówić.... Tylko nie wiem czemu kołacze mi się, że to tylko na 160cm wysokości.....Musiałabyś podjechać do Casto i sprawdzić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.10.2010 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Ozesz, no to bylby problem, bo tam jest 185 chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.10.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Ozesz, no to bylby problem, bo tam jest 185 chyba... Co 185?.... Czego 185......? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.10.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Wissss co Małgoś.... Aleś se wymyśliła dwa wewontki.... I było na siłę mamie na stare lata mieszkanie zamieniać.....?A my teraz musimy latać to tu to tam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.10.2010 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Co 185?.... Czego 185......? No dlugosci okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.10.2010 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Wissss co Małgoś.... Aleś se wymyśliła dwa wewontki.... I było na siłę mamie na stare lata mieszkanie zamieniać.....? A my teraz musimy latać to tu to tam..... Nie takie znowu stare, nie przesadzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.10.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Ale napisałam, że trzeba by było do Casto się udać i oblukać.... Nie pamiętam co za ile i jakie, ale jest dzień i noc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.10.2010 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Ale napisałam, że trzeba by było do Casto się udać i oblukać.... Nie pamiętam co za ile i jakie, ale jest dzień i noc.... No dobra, dzieki za info. Nie przypuszczalam, ze maja je w casto. Moge sprawdzic jak juz wiem gdzie, nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts