girs 21.08.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Witam. Wiem że były posty na ten temat, prawie wszystkie przeczytałem, ale mój jest trochę inny.Mam mały domek letniskowy na terenie gdzie gmina buduje kanalizację. W/g projektu w odległości ok. 5 metrów od mojego domku będzie studzienka kanalizacyjna, która będzie zbiorcza dla 3 domków leżących w pobliżu (mniej niż 15 metrów każdy). W moim domku, w rogu najbliższym od studzienki chcę zrobić łazienkę z muszlą klozetową i umywalką, oraz z podłączeniem zlewu z kuchni będącego za scianką działową na której wisi umywalka w WC. Tak więc cała instalacja mieści się na 1 m2 powierzchni i na jednym poziomie. Czy i w takim wypadku muszę robić pion wentylacyjny rurą 110, bo w zasadzie żadnego pionu u mnie nie ma. Planowałem żeby na tej rurze 110 co będzie biegła z muszli bespośrednio do studzienki założyć trójnik 110/50 w dla umywalki i zlewu. Podłoga w domku jest na poziomie ziemi więc i instalacji będzie tyle co kot napłakał. To co radzicie. Czy i w takiej mikroinstalacji też trzeba rurą 110 ponad dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts