Forest-Natura 26.06.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Witam. Piszącym wyssane z palca negatywne "mądrości" pod adresem kominów produkcji Gruppo effe2 (a są to jak widzę osoby, które produktu na oczy nie widziały w większości) gratuluję dobrego samopoczucia, bowiem w najbliższym czasie zostaną podjęte kroki prawne będące właściwą odpowiedzią na zamieszczane tu oszczerstwa. Gdybyś był mądrzejszy to tak poprowadził byś dyskusję w tym wątku że po pierwsze - dowiedział byś się ciekawych i mądrych rzeczy a po drugie, przekonał byś zarówno tych co się nie znają jak i tych co "zęby zjedli" do tego co sprzedajesz ... Trafiłeś w tym wątku zarówno na nieznających się na rzeczy inwestorów, którzy zaufali marketingowej "nowomowie", ale i również na "starych repów", którzy mogli by Ci wiele rzeczy pokazać gdybyś tylko chciał. Nie strasz nas konsekwencjami za nasze subiektywne wypowiedzi i własne - niezależne oraz potwierdzone często wieloletnią praktyką, zdanie, bo nie robi to na nikim żadnego wrażenia. Jak już wyrośniesz dzieciaku z wieku gdy oddaje się życie za firmę w której się pracuje, pomimo tego że może ona Cię kopnąć w dupę w każdej chwili - bo tego wymaga jej "progres", to zrozumiesz o co chodzi ... Pozdrawiam. PS. Jakby co to "klepię" celę koło Betona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.06.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Ja tam bym takiego wywalił z roboty na zbity pysk. Klientów odstrasza, liczyć nie umie. Kolego forumowiczu effe, czy jakoś tak. Jak już zaliczysz wylotkę z roboty, zawsze możesz spróbować mnie pobić. Pamiętaj tylko, że to nie 3000, ale 4000 postów na rok wychodzi od grudnia 2011 (30 grudnia ! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 27.06.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 27.06.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Witam.Dobre i rzeczowe pytania. Ja będę miał jeszcze kilka innych tyczących się konkretnego przypadku Heine84.Ale poczekamy czy i w jaki sposób Przedstawiciel effe2 odpowie na ostatni post.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 27.06.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Ja bym na waszym miejscu, bez adwokata nie ryzykował występóww tym wątku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinflash 30.06.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 heine 84 ja to zrobilem u siebie tak jak na załączon ych zdjęciach część 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinflash 30.06.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 część 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 03.07.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ja bym na waszym miejscu, bez adwokata nie ryzykował występów w tym wątku.... Chyba przyjdzie mi kupić pieluchę Nie wiedziałem ,że tu taki cyrk , jak z Monty Python'a Biedny effe2 nawet nie wie jakie kuźnie mu podłączają do komina a jego dzielni adwersarze z założeniem a priori ,że wkład kominkowy pakujący spaliny o temp. 500-1000C do komina jest szczytem techniki , dowodzą ,że ów komin tego nie wytrzyma. Effiku NIE WYTRZYMA! Schiedel , Bolesławiec , Leier itp. też. Nie strasz też prawnikami, coby eniek nie szukał adwokatów , lepiej znajdź jakiegoś porządnego inżyniera - ciepłownika , który łatwo i sprawnie udowodni niesprawność wkładów pakujących takie temperatury do komina. pzdr. ps. Panowie , nie różnicie się zbytnio od dzielnego obrońcy swojej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 03.07.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Witam. O Bader ... miło że wpadłeś . Chciałeś powiedzieć "nie różnimy się" ... ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 03.07.2012 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Witam. O Bader ... miło że wpadłeś . Chciałeś powiedzieć "nie różnimy się" ... ? Pozdrawiam. Witaj Leśny Dziadku Oj różnimy się , różnimy. Ja lansuje pewną filozofię, Wy konkretne produkty.Możecie zasłaniać się pro publico bono, ale i tak wszystko wyłazi Zabawnym jest fakt, że również jestem przeciwnikiem kominów ceramicznych ( jak i stalowych ) choć z innych względów, wiernym będąc zwykłej cegle , przez Mistrza murarskiego położonej ( wiem, ginący to gatunek ), ale za cholerę nie będę winił ceramicznych systemówek za to, że nie wytrzymują pracy z technicznie spartolonymi wkładami kominkowymi. Tu wkłady trzeba poprawiać a nie kominy ! pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 04.07.2012 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Witam. Wiesz co Bader ... takie rozmowy z Tobą zaczynają być na FM po pierwsze nie na temat, a po drugie bezsensowne. ... a określenie jakie użyłeś na początku ma dosyć pejoratywne znaczenie ostatnio, także staraj się nim nie szafować zanadto bo co prawda ja lubię "montypythonowską" stylistykę, ale inni nie koniecznie mogą zajarzyć ... Paru ludzi czeka tu na konkretne odpowiedzi a Pan Przedstawiciel już się pewnie nie odezwie w tym wątku bo mu przełożony zakazał widząc że smród firmie czyni jeno. Weź no Bader podziel się z czytelnikami swoimi spostrzeżeniami czym różni się "normalny" komin murowany z pełnej cegły od "pustaka wentylacyjnego" ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 04.07.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 (edytowane) . Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 04.07.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Bader, bardzo effektowne wejście., tylko czemu wszystkich wrzucasz do jednego wora. Osobiście uważam, że do kuźni jest dobry komin murowany z cegły może być z 20 lub nawet 25 – ki. Wszystkie inne kotło – wędzarnie spokojnie mogą pracować sobie z systemówkami. Zastanawiam się tylko dlaczego to kominki mają być poprawiane, a nie kominy. Jak to jest wóz do konia, czy koń do wozu. I co tu jest koniem, a co wozem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 04.07.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 W wątku pojawił się nowy wątek pt "problem Badera".W związku z powyższym, od tej pory, dyskusja będzie rozwijaćsię w dwóch kierunkach. Jeden to urażona ambicja Badera, któryspotkawszy się kiedyś z krytyką branżystów w wątkach kominkowych,uprawia socjotechnikę, bo pamiętliwy...Nie przyzna racji bo tak sobiezałożył, a że inteligentny, żonglować słowem potrafi, niedostatkiwiedzy słowotokiem i pozornym krasomówstwem przykrywać próbuje... No, teraz masz Bader powód, by się mścić już konkretnie...Ale i tak - rybka... Drugi kierunek to fakt, że wkład kominkowy choćby najlepszy, i tak wielkimgównem będzie, jeśli wiedzy zabraknie jak się z tym gównem obchodzić.Jakakolwiek skrzynka z blachy, żeliwa czy szamotu, choćby miała pięć deflektorów, siedem przepustnic i pozłacane ruszty, zawsze będzie przykłademna niebanalną karierę idiotycznego pomysłu. Pomysłu by spalać drewno w warunkach najmniej dlań korzystnych.To co Bader podaje jako zalety produktów znad Sekwany, którym dozgonnąmiłość ślubował, jest niczym innym jak wiedzą, co należy zrobić, by to g.nie stwarzało problemów. Taka wiedza pozwala równie umiejętnie posługiwaćsię wkładem za 782 złote i 50 groszy z supermarketu, co wkładem za 5000, 10.000 czy 15.000. Najlepszy wkład bez tej wiedzy, po jakimś czasie, dłuższymlub krótszym (zależnym od zdolności i temperamentu palacza), będzie sporymproblemem dla posiadacza kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 05.07.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Witam wszystkich pięknie I znowu udało mi się kijaszek wsadzić w mrowisko Ale po kolei: Drogi Foreście, jakże nie na temat? Autor wątku zapytał o ocenę komina, Wy , szanowni koledzy takiej oceny dokonaliście , ja uznałem ,że taka ocena jest wybitnie tendencyjna i niesprawiedliwa, do tego oparta na fałszywych założeniach.... i po krzyku:D Żadnemu ze swoich klientów nie doradzam instalowania komina systemowego, choćby z powodu niestabilnej pracy, tj. po rozgrzaniu wzrasta znacząco podciśnienie w przewodzie kominowym, co znacząco utrudnia regulacje procesem spalania, a od czego wolnym jest komin murowany z cegły. I to nie ja przerzucam wady jednego elementu na drugi . A czułe określenie wybacz, jeśli Cię uraziło. Cenię Twoją osobę , żałując ,że tak nietrafnie ( wg. mnie) ulokowałeś Swoje zainteresowania. Heine84. Jeden z moich przyjaciół powiedział kiedyś ,że na odległość to można doradzać kolor papieru toaletowego ,ale poważnie , staram się nie lansować tutaj jakiegoś konkretnego producenta ( niechaj czynią to sami ) , tym bardziej ,że nie ma wkładów doskonałych, a wybór powinien być dokonany pod konkretny charakter klienta.Jesteś z południa, więc może pomoże Ci Kominki Stella lub Faro, firmy stare, doświadczone lecz bez obciążenia zduńskiego;) Równie dobrze może okazać się ,że Twoje potrzeby zaspokoi średniej klasy marketowiec, który wbrew pozorom może być idealnym rozwiązaniem. Kominiarzu, sam sobie odpowiedziałeś Zdziwiło mnie ,że i Ciebie można podciągnąć pod to uogólnienie. Myślałem ,że skoro zajmujesz się kominami to i z automatu posiadasz wiedzę na temat urządzeń , które podpina się do nich. Zatem pokaż mi, z łaski Swojej jakikolwiek inny piec grzewczy , który generuje spaliny o tak wysokiej temperaturze? Chyba ,że wkład kominkowy zaczniemy klasyfikować nie jako urządzenie grzewcze ( mimo,że czyni tak nawet Święta Skarbówka ) a np. jako ustrojstwo oświetleniowe Na pytanie co było pierwsze i co do czego powinno być dopasowane odpowiedz sobie Sam. Eniek, rozbawiasz mnie do łez:D "Problem Badera" polega na moim braku związku z producentami, dystrybutorami i wątpliwej jakości stowarzyszeniami. Nie poluje również tu na klientów. Piszę raczej jako dość doświadczony użytkownik, starając się zmusić do myślenia potencjalnych właścicieli kominków do wybrania optymalnego dla nich rozwiązania. Moja miłość do produktów znad Sekwany też jest dosyć problematyczna. Są tam pojedyńcze perełki, które i tak należy poprawiać . A faktem jest ,że u żaboli ostało się kilka firm, których korzenie w produkcji pieców na paliwa stałe sięgają XIX wieku. Pokaż mi to u prusaków ( a też byli w XIX i na początku XX wieku potęgą ) a podyskutujemy. Pamięć mam b. dobrą ale mściwy czy pamiętliwy? Wyluzuj chłopie Jestem wolny jak taczanka w stepie..... ps. usłyszałem ostatnio od jednego z producentów( wiesz chyba od kogo ?) podobne do Twojego zdanie ..." klienci nie potrafią palić " Chyba zaczynają się probblemy Pozdrawiam wszystkich pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.07.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Wobec potęgi argumentów i Twoich wiadomości z historii, muszę ustąpić, chyląc czoła. Wszak zapomniałem ,że jak Francuzi "w XIX i na początku XX wieku" wynajdowali maszynę parową i silnik diesla, Anglicy i Niemcy zaczęli dopiero złazić z drzew.... pozdrawiam pięknie i życzę miłego dnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 10.07.2012 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Wobec potęgi argumentów i Twoich wiadomości z historii, muszę ustąpić, chyląc czoła. Wszak zapomniałem ,że jak Francuzi "w XIX i na początku XX wieku" wynajdowali maszynę parową i silnik diesla, Anglicy i Niemcy zaczęli dopiero złazić z drzew.... pozdrawiam pięknie i życzę miłego dnia... Coś Eniek niskiego lotu ten Twój sarkazm- przecież upały u Was skończyły się :)Czyżbym przeoczył,że hamerykanie są potęgą kominkową bo posadzili człowieka na księżycu ? Może gdyby Twoi ulubieńcy byli trochę bardziej osadzeni w tradycji kominkowej , wiedzieliby, że usuwając jeden problem ( brudną szybę ) zrodzą drugi ( pękające kominy ) .A mogliby to osiągnąć poprawiając dość prymitywną ( aczkolwiek estetyczną ) konstrukcje. Normy wytrzymałości termicznej kominów określono po to, aby ich przestrzegać! Ciekawe czy piec na słomę, węgiel , pelet, czy inne paliwo stałe byłby dopuszczony do obrotu, gdyby produkował spaliny o takiej temperaturze? Mały cytacik........" Krytyka dotyczy bardziej kominków niż Twojej produkcji. Piszemy o tym, że wkład kominkowy to urządzenie które wymknęło się spod kontroli - zarówno jego producentów jak i zasadom logiki. Z tego powodu, kominy ceramiczne, nie przystosowane do takiego dictum, nie nadają się by z nimi współpracować, z powodu "produkowania" zbyt wysokiej temperatury gazów spalinowych....." - a jaki wielki eufemizm Od razu ciśnie się pytanie komu się wymknęły? Laik mógłby ten cytat osądzić jako skierowany do wszystkich producentów ( wkładów) a tak nie jest. Pozdrawiam cieplutko. ps. się zacytuję ....." spawać każdy może, czasem lepiej , a czasem gorzej, ale nie o to chodzi, jak co komu wychodzi....." - ładnie ma być! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 11.07.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 Przy piwku Twoje monologi byłyby może interesujące, ale cóż, na forumniestety, to tylko niezrozumiałe ględzenie...Szkoda, że mieszkasz na drugimkońcu Polski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajrin 29.07.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 może komuś się przyda - wyprzedaż effe2 http://www.kom-system.pl/promocje.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 30.07.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 może komuś się przyda - wyprzedaż effe2 http://www.kom-system.pl/promocje.html Za darmo nawet do komina się nie nadają! Chyba, że wentylacyjnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts