Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

U siebie mam położony tradycyjny tynk c-w w niektórych miejscach nie jest jednolity, ale nie jest źle . W początkowych zamierzeniach miałem go tylko zagruntować i pomalować. W trakcie przewijania się różnych fachowców przez mój dom każdy radzi położyć kładź od razu. Czy u siebie kładliście kładź czy pomalowaliście tynk? Sam już nie wiem co robić.
https://forum.murator.pl/topic/147057-tynk-tradycyjny-c-w-czy-k%C5%82adli%C5%9Bcie-g%C5%82ad%C5%BA/

Przez krótki czas łudziłem sie że zafilcują tynki CW tak, że nie trzeba będzie gładzi. Niestety w niektórych miejscach jest tak jak ma być czyli ładnie a w innych przetarli do grubego piasku i doopa. Całość do szpachlowania. Ponadto sufity są w zabudowie karton gips i różnica w powierzchni ścian i sufitów jest nie do przyjęcia. Całe szczęście, ze ściany są dopilnowane i idealnie równe.
Przez krótki czas łudziłem sie że zafilcują tynki CW tak, że nie trzeba będzie gładzi. Niestety w niektórych miejscach jest tak jak ma być czyli ładnie a w innych przetarli do grubego piasku i doopa. Całość do szpachlowania. Ponadto sufity są w zabudowie karton gips i różnica w powierzchni ścian i sufitów jest nie do przyjęcia. Całe szczęście, ze ściany są dopilnowane i idealnie równe.

U mnie też na poddaszu będą sufity z k-g i też zastanawiam się czy nie będzie to zbyt kontrastujące za ścianami.

• 4 weeks później...