Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki cristacer - co to za firma?

emjot27

Recommended Posts

Witam.

Ostatnio napotkałem w jednym z salonów z płytkami kolekcję Olivio Wengue firmy Cristacer. Nie miałem za dużo czasu żeby się im bliżej przyjrzeć. Płytki są bardzo ładne i swym wyglądem zbliżone do paneli drewnianych. Poszperałem trochę w internecie i znalazłem jedynie informację, że są to płytki hiszpańskie i w sumie nie są drogie w porównaniu do swych odpowiedników np Paradyża czy Tubądzina. Mamy w domu podłogówkę i myślałem właśnie o takich drewnopodobnych płytkach. Tu przykładowa oferta: http://www.e-podlogi.pl/cristacer-olivo-wengue-p-912.html?osCsid=46304d5057e98994b92837f442856a66

Nie znalazłem jednak żadnych opinii na temat tej firmy... Czy to jest jakaś nowość? Czy po prostu w Polsce są mało znane. Cena wydaje się atrakcyjna, ciekawe czy tak samo jest z jakością?

Co sądzicie o tej marce? Może ktoś z was ma takie płytki lub jakiekolwiek inne tej samej firmy.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odzew.

• 2 years później...
  • 4 weeks później...

Nikt nic nie napisał, więc zaryzykowałam i kupiłam.

Konkretnie zakupiłam Alsacia Haya - płytka drewnopodobna o wymiarach 30x60.

Jestem pozytywnie zaskoczona. Płytki są równe i w długości i w szerokości.

I co najważniejsze - nie mają łódkowatych wybrzuszeń jak inne drewnopodobne, które oglądałam w sklepie i o których się naczytałam (że normy je dopuszczają). Dobrze się tną.

Ten konkretny model w realu wygląda lepiej - bardziej naturalnie niż na zdjęciach.