Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz wymarzony dom.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam u mnie Carolinko:)

Teraz powinnaś widzieć już wszystkie zdjęcia.

A na jakim etapie Ty jesteś? budowa? remont?

Hej :)

cudem udało mi się z moim M zakupić tanio działkę we Wrocku - niestety teren nie objęty planem zagospodarowania przestrzennego, więc już od 4 miechów czekamy na warunki zabudowy.... a mi już się marzy nie za duży domek o prostej bryle i z płaskim dachem :)

Cześć Carolinka :)

Fajnie,że już macie działkę.

Zobaczysz ,zleci załatwianie i zaczniecie budowę domu,szybciej niż Ci się to wydaje.

A macie projekt już wybrany?

No i super, że we Wrocławiu kupiliście tanio działkę,bo ceny są tam raczej wysokie.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w dalszych działaniach:)

Cześć Carolinka :)

Fajnie,że już macie działkę.

Zobaczysz ,zleci załatwianie i zaczniecie budowę domu,szybciej niż Ci się to wydaje.

A macie projekt już wybrany?

No i super, że we Wrocławiu kupiliście tanio działkę,bo ceny są tam raczej wysokie.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w dalszych działaniach:)

Hej :) Wrocław jest strasznieee drogi - jeżeli chodzi o zakup lokum - niezależnie czy mówimy o mieszakniu, gotowym domu od dewelopera czy zakupie dzialki i budowie własnego domku Dlatego tez uważam się za szczęściarę ;P

niestemy nasza dzialeczka jest dość nietypowa - 15,5mX50m czyli wąska od wjazdu i masakrycznie długa...co mocno ogranicza wykorzystanie projektu gotowego- szczerze mówiąc trudno znaleźć coś pasującego i mi i dostosowanego do działki. Także chyba zdecydujemy się na projekt indywidualny. Trochę przeraża mnie prespektywa wydania 10tysiaków na sam projekt, ale jak to mówią jak się nie , co się lubi, to się lubi, co się ma :)

Pozdrawiam!

Tolu dzięki,muszę kupić to w LR,ale teraz juz za pózno,bo się złamało i musiałam wyrzucić,a tak mi szkoda było:(

Pozwólcie, że się wtrącę :) Do storczyków (które uwielbiam) wystarczą bambusowe patyczki i żabki (spineczki) do włosów. U mnie sprawdzają się świetnie na każdym z 5 storczyków:)

Hej;)

Faktycznie działka jest wąska,ale dobry projekt i będzie dobrze.

A co do projektów indywidualnych,to zawsze były droższe,niż gotowce.Ale warto zadać sobie pytanie,czy to co kupimy do końca się nam podoba.

Dzięki za podpowiedz z bambusem,ale właśnie wczoraj byłam na zakupach i kupiłam plastikowe podpórki,no i wiele innych rzeczy;)

Oczywiście spodobał mi się świecznik,duża bukszpanowa kula (tylko gdzie ja ją postawie?)

Hej;)

Faktycznie działka jest wąska,ale dobry projekt i będzie dobrze.

A co do projektów indywidualnych,to zawsze były droższe,niż gotowce.Ale warto zadać sobie pytanie,czy to co kupimy do końca się nam podoba.

Dzięki za podpowiedz z bambusem,ale właśnie wczoraj byłam na zakupach i kupiłam plastikowe podpórki,no i wiele innych rzeczy;)

Oczywiście spodobał mi się świecznik,duża bukszpanowa kula (tylko gdzie ja ją postawie?)

hej :) to wszystko zależy jak bardzo ci się podoba :) jak bardzo,bardzo to znajdziesz miejsce ;)

Słuchajcie dziewczyny,od wczoraj nie mogę sobie znalezć miejsca...

Ale od początku,w sierpniu od mojej koleżanki córkę bolała noga,a konkretnie skarżyła się na ból kolana,więc poszła z nią do przychodni,a tam skierowali na rehabilitację (bo ona do sportowej klasy chodzi,więc myślęli ,że może naciągnięte ścięgna,lub coś w tym stylu)

Ale było jeszcze gorzej,jak 12-sto letnia dziewczynka płacze po nocach z bólu,to coś musi być nie tak...

Więc pewnej nocy, pojechała z nią na pogotowie,a tam ją od razu zostawili i skierowali na onkologię.

Szereg badań,no i co się okazało,że ma nowotwór...:(

Ma już wyciętą część kolana,tylko czekali na wyniki,które okazały się fatalne....nowotwór złośliwy....:(

... chemioterapia,naświetlania,wypadły jej włosy....

A wczoraj się okazało ,że przyplątała się białaczka...mówię Wam,szok...:(

Musiałam to napisać,bo jest mi tak strasznie,przykro i smutno..:(

Hej!

Życzę duuużo zdrowia dla małej :) i trzymam kciuki!!!!!!Czasami się takie paskudztwo przypałęta i jedynie to można mieć nadzieje,że będzie dobrze....Znam z autopsji to czekanie - czekam teraz na wyniki mojego ojca - też mu coś tam znaleźli i czekamy na histopatologię. Ale mam silne przeczucie, że będzie dobrze i to mnie trzyma:)

A w temacie budowy - mamy normalnie gorące łączę z panem z urzędu Normalnie przestaję wierzyć w te horrory o "urzędowym betonie" z Wrocka. Koleś jest miły, odzywa się, doradza po prostu mi się wierzyć nie chce XD Wszystko tłumaczy i podpowiada, co i jak :) Po prostu jestem coraz bardziej zauroczona wrocławskim wydziałem architektury.

Pozdrawiam!

Latarnie boskie :)

Dzięki za życzenia :)

A co do papierów - to mamy złożony wniosek o wydanie warunków zabudowy i to negocjujemy z naszymi urzędnikami - dziś Pan nam powiedział, że z ich strony wszystko jest gotowe - czekamy tylko na wstępne uzgodnienia z energetyki (we Wrocku trwa to podobno niemiłosiernie długo). na razie mamy potwierdzenie wodno-kanalizacyjne i z ochrony zabytków (Wrocek to jedna wielka strefa archeologiczna i tu nawet, żeby troszkę ziemię rozgrzebać to trza mieć zgodę konserwatora zabytków i bandy archeologów ;) ) Czekamy właśnie na uzgodnienie z wywozu nieczystości i właśnie tej nieszczęśliwej energetyki. Zastanawiam się coraz bardziej, jak to się stało - to forum chyba magiczne jest - papiery złożyliśmy 30. czerwca , ustalenia z wod-kanal. przyszły po tygodniu, a potem zapadła długa cisza. A od czasu jak zaczęłam się częściej Tu logować i być bardziej aktywna na forum - nasze papiery ruszyły jak z kopyta XD

Pozdrawiam!

A jeszcze się dopytam bardziej doświadczonej Koleżanki - jest jakiś sposób na tym forum, by wiedzieć,że ktoś na posta odpisał :)? Bo to ciągłe biegania po poszczególnych wątkach i sprawdzanie, czy ktoś coś skrobnął w odpowiedzi jest strasznie czaochłonne... Jakieś rady? bo w FAQu nic nie znalazłam :)