Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz wymarzony dom.

Recommended Posts

ja sama eksperymentuję i po 2 latach dużo pozmieniałam a już widzę ci przesadzę a co trzeba dosadzić na jesień;)

ogród jak dom! w sypialni np. już dobre 5,6 razy meble przestawiałam:wave:

a teraz jak roślinki się rozrosły, niektóre zdecydowałam się przycinać a niektórych szkoda i już jest zamysł poprzesadzać w lepsze miejsca.....

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nadulko, czy róg twojej działki znajduje się tam gdzie jest ten wielki krzak ( na końcu rabaty)?

moja propozycja jest taka: jeżeli tuje zostawiamy, (no właśnie to szmaragdy? ) to wysadz te szczepione, a w ich miejsce kilka fajnych kolorowych krzaków np pęcherznice (żótte i bordowe), może perukowca bordowego, krzewuszkę, kilka iglaków jak np kosodrzewina , świerk conica, na niższe piętro daj coś płożącego np jałowce - różne odmiany, berberys green carpet, irge dammera, różę okrywową. Wśród płożacych posadz szczepione które juz masz plus może kuliste tuje danica, strzeliste berberysy erecta...

to na tyle...liczę ,że jeszcze inni wypowiedzą się

dobrej nocy:goodnight:

Nadulko, czy róg twojej działki znajduje się tam gdzie jest ten wielki krzak ( na końcu rabaty)?

moja propozycja jest taka: jeżeli tuje zostawiamy, (no właśnie to szmaragdy? ) to wysadz te szczepione, a w ich miejsce kilka fajnych kolorowych krzaków np pęcherznice (żótte i bordowe), może perukowca bordowego, krzewuszkę, kilka iglaków jak np kosodrzewina , świerk conica, na niższe piętro daj coś płożącego np jałowce - różne odmiany, berberys green carpet, irge dammera, różę okrywową. Wśród płożacych posadz szczepione które juz masz plus może kuliste tuje danica, strzeliste berberysy erecta...

to na tyle...liczę ,że jeszcze inni wypowiedzą się

dobrej nocy:goodnight:

Cześć Alu:)

Róg działki jest dużo dalej,tam jeszcze nie ma tuj,bo teraz niedawno został zasypany ziemią,teraz musi się osiąść i ubić.

Myślę że na jesień lub wiosnę dosadze tam tuje i inne roślinki.

Dzięki Alu za odpowiedz,bo sama nie wiem co z tym robić,coś tam niby wsadziłam ale czy to ma być to ,to tego nie wiem:)

A i nie wiem czy mam poszerzyć tą rabatę,co myślisz?

Tuje to smaragdy:)

Witam się u Ciebie Nadulko:)

Jak już wspomniałam u siebie...piękne wnętrza u Ciebie a i ogród zapowiada się ciekawie:) Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to faktycznie zlikwiduj te za duże fale z kostki....źle się potem kosi:)

A żabusia i kaczusia...śliczne:)

Pozdrawiam

Beata

Witaj Beatko ,super że zajrzałaś do mnie ;)

Na nowej rabacie nic się nie dzieje,bo czasu brak....

We wtorek rano jak wstałam to zauważyłam brak dwóch drzewek przy płocie, wierzba hakuro i trzmielina na pniu wytargane z ziemi,widać komuś były potrzebne.

Sąsiadom też kilka roślinek zginęło....

Mieszkamy już prawie 2,5 roku i nigdy na noc nie zamykaliśmy furtki na klucz,teraz już zamykamy....

Miłego dnia wszystkim życzę:)

Dziękuję Bogusiu za życzenia:)

Słuchajcie ,mam problem może coś podpowiecie,byliśmy wczoraj na zakupach,chcieliśmy kupić laptopa i apatat lustrzankę no i tu polegliśmy,bo wybór jest ogromny.Chcemy taki do 2 tys. Może któraś się zna i mi powie na co zwracać uwagę?

Jak narazie wybór padł na Nikona 3000 ,do naszych potrzeb aż za nadto....

Czekam na wasze propozycje i opinie!!!!!

....:)

....nie pomogę w temacie aparatów,ale zajrzyj do Ani-DarioAS, ona ma chyba Olympusa E 520 lub E 621 2 obiektywy (mam na niego ochotę, można się zmieścić w cenie do 2 tyś.) Nawet kiedyś ją pytałam czy jest z niego zadowolona-zresztą pytanie było chyba niepotrzebne bo widać to po zdjęciach:).