Nadulka 07.07.2011 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Dzięki dziewczyny,szukam nadal.Zadałam pytanie u Elfir w komentarzach,u niej mnóstwo osób się przewija,więc mam nadzieję że coś podpowiedzą.Uff ...nie myślałam że kupno aparatu to takie trudne,wybór ogromny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.07.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Kiedyś - ze dwa lata temu miałam canona.. teraz chcę Nikona... i też nie wiem co miałabym wybrać... taki wybór... chcę robić ładne zdjęcia , nie interesuje mnie filmowanie... I mąż chce mi kupić ekspres do kawy.... I też nie mam pojęcia jaki mam wybrać... i za ile... Wiadomo im droższy to może być lepszy, choć to czasami w parze nie idzie... Więc Ty masz dylemat aparatowy, ja ekspresowy - aparat byłby zamiast ekspresu... a ja chciałabym i to i to... Nic to trzeba zacząć intensywnie myśleć..... Jak się myśli to się wymyśli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.07.2011 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Aaaa i sony to można sobie odpuścić... spójrz jak oni reklamują te aparaty... Jak coś reklamują to to wcale dobre nie musi być.... Kiedyś rozmawiałam z facetem co naprawia aparaty foto... i odradzał mi sonaka. Ja mam sonaka H5 czy 7 i nie jestem z niego zadowolona. Kupiliśmy kiedyś podobną konikę minoltę i była o stokroć lepsza, ale nam ukradli w Słonecznym Brzegu ( kelnerka w restauracji, a najbardziej było mi żal karty pamięci z Kaliakrii, Neseberu, SB, Burgas i Bałcziku... ) dlatego później kupiłam sonaka... porażka... jakie brzydkie robi zdjęcia w nocy... bleeee Canon nawet fajny był, ale ponoć lepsze są Nikony... tak pan naprawiający mówił, i polecał pomimo, że stary już model to super zdjęcia robi D60 chyba dobrze zapamiętałam... Każdy model następny to więcej wynalazków... A tak na marginesie stare Zorki, albo Zenity to robiły super zdjęcia... ale szkoda, że na kliszę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 07.07.2011 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Arnika co do ekspresów to mogę dużo powiedzieć, jestem straszna kawiora, miałam już kilka;)Pisałam już zresztą u Ciebie. Na aparatach się nie znam wcale,chyba zdam się na męża....Teraz zmykam bo jedziemy na grilla do znajomych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 08.07.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Nadulko , profesionaliści zachwalają nikony i canony. Dopóki tego trzymałam się to miałam ładne zdjęcia..teraz mam Panasonic DMC-FZ28 i mam zamiar wkrótce go zmienić, bo zdjęcia w pomieszczeniach i po zmroku robi fatalnie:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 09.07.2011 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Przyszłam przywołać Cię do porządku;) Co to za buszowanie po nocy, hę? Śpij dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 09.07.2011 01:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Przyszłam przywołać Cię do porządku;) Co to za buszowanie po nocy, hę? Śpij dobrze I kto to mówi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 09.07.2011 01:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.07.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Witaj Nadulko....na aparatach się nie znam....ale czytałam że Kala kupiła sobie nowy aparat.. Przed wyjazdem do Chorwacji kupiliśmy Nicon D5000. Mąż jest zadowolony......już planuje cos do niego dokupić....obiektyw chyba. A Ty kupiłas juz aparat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 24.07.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Onaniści sprzętowi potrafią prowadzić długie dysputy nad wyższością marki A nad B... Liczą to, czego nikt kto nie skończył polibudy nie ma szans zrozumieć, doszukują się maleńkich barwnych kropek na powiększeniu 1000 (choć pewnie nikt nigdy w takim powiększeniu żadnego zdjęcia analizował nie będzie). Można się nieźle wkręcić w temat. Albo dojść od wniosku, że nic się nie wie. Moim zdaniem lepiej kupić aparat leżący lepiej w dłoni (te różnice techniczne naprawdę nie mają znaczenie dl amatorskich zastosowań) i pójść robić zdjęcia. A w czasie zaoszczędzonym na czytaniu wspomnianych przeze mnie wątków przeczytać minimum jedną książkę na temat fotografii jako takiej (kompozycja, ekspozycja, barwa, etc) i minimum jedną o obróbce graficznej (Scott Kelby u mnie rządzi w tej dziedzinie). Chciejstwo nowego obiektywu/lampy/gripa/statywu/tła i tak się pojawi. Efekt uboczny lustrzanki I potem targa człowiek 10kg sprzętu i jeszcze jest z tego zadowolony (napisała Wadera po wczorajszych 11h pracy z aparatem - i lampą, i chwilami drugim aparatem - w ręku. Dodajmy, że szczęście Wadery wypływa z tego, że zrobiła wczoraj JEDNO naprawdę dobre zdjęcie, takie na które polowała od lat 3. A pstryknęła z 1500, z czego wstępna selekcja ocaliła 1200. Dodajmy, że to zdjęcie best of the best of yesterday jest na tym drugim aparacie, stanowiącym własność wspólnika Wadery. Ale poczucie spełnienia - bezcenne). Czekam na zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 25.07.2011 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Witam poniedziałkowo:) A więc aparatu nie kupiliśmy,za duży wybór i za dużo opinii,na chwilkę daliśmy sobie spokój może z dystansem do tych"za i przeciw"coś uda nam się kupić.Ale na dzień dzisiejszy chyba nie bedzie to jednak lustrzanka...na którą chwilowo się bardzo napaliliśmy,na zdjęcia które my robimy to nie potrzebny nam taki sprzęt.... Za to kupiliśmy dwa laptopy,basen itp... No i w sobotę kupiliśmy klona czerwonego szczepionego , wierzbę hakuro i jakieś tam małe roślinki... Waderko, a ty się zajmujesz fotografią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 26.07.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 no kochana.....to pokazuj zdjęcia kupionych roslinek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 26.07.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Nadulko, kocham fotografię. Taką bardziej reportażową, niż studyjną. I pamiętam jak te cztery lata temu zapadła u nas decyzja, że kupujemy lustrzankę i ile ja się wtedy naczytałam... Te dylematy... To było okropne Pokazuj rośliny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 26.07.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Hej Nadulko, przyszłam, bo długo mnie nie było u Ciebie. Jak roślinki? I jak w ogóle? I kiedy mnie odwiedzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 27.07.2011 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Hej Nadulko, przyszłam, bo długo mnie nie było u Ciebie. Jak roślinki? I jak w ogóle? I kiedy mnie odwiedzisz? Nelka,ja czekam na Ciebie:) Będę za jakiś czas na kilka dni u znajomych w Bielsku,moze uda nam sie wtedy spotkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 28.07.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 wpadłam przywitać się pourlopowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 28.07.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Nelka,ja czekam na Ciebie:) Będę za jakiś czas na kilka dni u znajomych w Bielsku,moze uda nam sie wtedy spotkać? Wiem, wiem, kiedyś dotrę To może jak będziesz wracać od znajomych, bo to chyba będzie po drodze, prawda? Tylko nie wiem, czy to nie wypadnie jak będziemy nad morzem Ale zdzwonimy się. My jeszcze dokładnie nie wiemy, kiedy pojedziemy, bo czekamy na pogodę Masz mój telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 11.08.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Cześć dziewczyny,jestem:)Oj tyle sie na forum dzieje,że nie wiem kiedy nadrobie zaległości. Nelli jadę w sobotę do Bielska,ale czytałam u Ciebie że jesteście na urlopie,ale co się odwlecze to.....Aparatu nadal brak:)Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 11.08.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Nadulko nadrabiaj zaległości i pokazuj co nowego u Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 11.08.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Bogusiu,nic nowego ,chwasty do kolan hehe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts