Alunek 27.08.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) będziesz robiła opaskę pod domem? ad. wrzosowiska - co to za drzewka na środku? Według mnie powinnaś dosadzić tam więcej roślin, które bedą współgrały z wrzosami, bo w tej postaci rabata będzie atrakcyjna tylko w porze kwitnienia wrzosów.rabata z jałowcami - jaka to odmiana jałowców?rabata centralna - co rośnie przy ogrodzeniu? Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez Alunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 27.08.2012 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) tak Alu,bedzie opaska na srodku są wierzby hakuroz wrzosami sa posadzone trawki ale jeszcze malutkie jałowiec jakiś płożący nie znam nazwy pod ogrodzeniem lawenda Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez Nadulka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.08.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) Ja bym ktoras z rabat zmiekczyla, bo troche teraz mam skojarzenia grobowcowe (nie gniewaj sie Nadka) , nie wiem moze to kwestia zdjecia (chodzi mi o rabate zwirowa przedzielona kostka z rabata z danicami. moze na tej zwirowej jakies trawki albo zmienic te z tujkami? a nie daloby rady ich obu scalic w jedna? Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 27.08.2012 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 chciałam żeby te jałowce się rozrosły,nie chce tam trawy,bo źle sie będzie kosiło i jak zataszcze tam kosiarkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 27.08.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 jeśli mowa o trawkach, to o ozdobnych Nadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 27.08.2012 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 jeśli mowa o trawkach, to o ozdobnych Nadka wiem Alu;) ale jakoś bym wolała aby danici były na pierwszym planie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 27.08.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 ja obawiam się,że te jałowce rozrosną się nie tylko w szerz,ale również w górę. Dlatego tak ważne jest aby kupować sadzonki oznaczone odmianą.... tuje Danica mozna "zmiękczyć" podsadzając je lawendą (np tą, co rośnie pod ogrodzeniem). Tu będzie lepiej prezentowała się. Co tam jeszcze rośnie na centralnej- modrzew szczepiony, hortensja bukietowa...i co jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 27.08.2012 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 jestem otwarta na wasze propozycje;) chciałam dodać że kostka jest ciemna ( grafit) więc białe kamyczki mają rozjaśnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 27.08.2012 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 na środku klon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 27.08.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 wiem Alu;) ale jakoś bym wolała aby danici były na pierwszym planie.... trawy posadziłabym w miejsce posadzonych jałowców. Nie muszą to być wysokie trawy, jak np miskanty. To moga być rozplenice. Wtedy tuje będą widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 27.08.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 na środku klon a nie modrzew? co jeszcze? ..niestety nie widać dokładnie na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 27.08.2012 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 widziałam te jałowce w szkółce,nie urosną chyba na wysokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 27.08.2012 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 a nie modrzew? co jeszcze? ..niestety nie widać dokładnie na zdjęciu na środku klon ( czerwony) pod nim cyprysik,kosodrzewina i berberys bagatella hortensja grandiflora bardziej na lewo po prawej modrzew,pod nim juka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 27.08.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 tak w skrócie, bo nam robotę- lawenda przed tuje- modrzew - bardziej mi pasuje na wrzosowisku zamiast wierzb- juka - na rabatę po prawej stronie od wejscia do domu- hortensja bardziej centralnie na rabacie, wiesz,że to duży krzew? - bagatelle - jedna zginie wizualnie.To bardzo mały berberys, wręcz karłowaty. Żeby był efekt trzeba posadzić ich więcej , min 3-5 szt. możesz je połączyc z rozplenicami.- klon mniej centralnie, bardziej po prawej stronie- kosodrzewina i cyprysik na wrzosowisko. Co to za cyprys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 27.08.2012 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Alu,nie załamuj mnie,tyle się narobiłam z tą rabatą,nie mam już siły przesadzać teraz chcę się skupić na tych przed domem,a szczególnie pod oknem kuchennym,żeby uniknąć znuwu przesadzania itd. mam dużo zielonych host,może je gdzieś wykorzystać co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 27.08.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 nie chcę załamywac cię...niech jeszcze inny wypowiedzą się co do drugiej rabaty pod domem. ... widzę,że podoba ci się geometria w nasadzeniach;) Funkie to fajny pomysł, o ile nie przygrzewa tam zanadto słońce .Możesz posadzić je na tej drugiej rabacie w grupie 3-5szt, od strony schodów, minimalne odległości 30-40 cm,. kolejna grupa na lewo od hortensji to bergenie a w nich posadzone dwie kule szczepione na pniu do wysokości okna np cisy formowane. A jeszcze bardziej na lewo - 2 lub nawet 3 krzewy hortensji Anabelle. U "stóp" hortensji daj 5 szt. żurawki o liściach purpurowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 27.08.2012 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 dzięki Alu:) właśnie tam mogę dać fonkie,tylko te odległości...hmm musze zmierzyć ile tam jest miejsca i tylko funkie tam dać? myślałam o czymś szczepionym ( jakaś kulka ?) rabata pod oknem jest większa,tez ją zmierze i napisze ale chciałam tam bardziej jakieś iglaki,aby zimą było ładnie( bo to przed wejściem do domu) jak sama widzisz,zmieniłam półokrągłą rabatę na kwadratową ( bardziej mi sie podoba) wejście też miało być okrągłe ale się rozmyśliłam i jest kwadratowe mnie się podoba:) sorki że marudze,niby coś chcę ale do końca nie wiem co ech.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 27.08.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 rabata z funkiami to ta po lewej stronie od wejścia do domu i są tam kulki Na tej po prawej posadziłabym centralnie tylko 1 jukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 27.08.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Witaj Nadulko.....dawno Cię nie było...witaj.... z tego co czytam to dużo się dzieje u Ciebie.....ale mi te linki się nie otwierają, czy wiecie co mam zrobic żeby zobaczyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 27.08.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 ja klikam i otwierają się w osobnych oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts