Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Rokoko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hmm czyli to taaaki romantyk był:D No i dałaś mojemu mężowi powód na nie dawanie mi kwiatków.. zeby nie miał z czego skakać na ten drugi kwiatek. Heh każdy powód jest dobry.. Dobrej noocy życzę:) Trzymajcie kciuki za mój jutrzejszy dyżur:)

Zacznę w takim razie trzymać jak tylko wyskoczę z łóżka jutro rano :)

Dobranoc! Karaluchy pod poduchy, itd, itp

Rokoko - Twoj dom to mistrzowski polaczenie ciepla, nowoczesnosci i tradycji - ech, moglabym u Ciebie zamieszkac!!

dopracowane w szczegolach - bomba - widac serce

ale to co sugerujesz dziewczynom (zwlaszcza ta klatka schodowa sprzed paru stron - to mistrzostwo swiata) - masz swietne oko i bombowy zmysl!

bede tu czesciej zagladac!

Rokoko, lasche, przyznaje bez bicia, ze wciagnal mnie tkmaxx. Mam pare sklepow w rejonie 40,50,70 km ode mnie, nawet mapke sobie zrobilam jak tutaj niby po drodze objechac pare w ciagu dnia.. Ciuchy tez sobie odpuszczam.. jakas masakra zawsze, masa ludzi, oblegane wieszaki, przymierzalnie itp. Rzeczywiscie okazje znikaja w sekunde, i zawsze jest cos , co mi sie bardzo podoba. Mase przecudnych poduszek, lampy , wyposazenie kuchni.. U nas jest malo mebli, czesto wcale...Np. ostatnio moglam wyjsc z 6 kompletrami puszek, sloikow do cukru, maki, kawy...itd. Ale ja juz mam caly komplet w domu ..!!!! I za kazdym razem jest cos innego... - to prawda..! A ostatnio na dzien dobry wpadlam przy wejsiu na tabun mikolajow, ktore lasche prezentowala w watku swiatecznym... :). Pozdrawiam

Dzięki dziewwczyny :)

Nad blogiem pracuje codziennie - z wyjątkiem piątków wieczorem, kedy padam i nie mam siły na nic innego niż lampka wina i gorąca kąpiel. Wolno to idzie, ponieważ nigdy nie miałam z tym styczności i dużo się muszę sama nauczyć. Miałam nadzieję, że uda mi się wszystko zrobić do połowy listopada, widzę jednak, jak naiwna byłam :(

Oficjalna data otwarcia bloga dla to 1.12.2010 w środę. Podobno zaczynanie nowych rzeczy w środku tygodnia przynosi szczęście...zobaczymy ;)

No patrzcie, a ja ciuchy z TK maxx lubię wygrzebywać.. Za to nic innego jakoś nie wpada mi w oko.

Co do dodatków, to ja już sama nie wiem, bo nie do końca wiem co mam wybrać. Podobają mi się dwa odrębne style.Kanciaty minimalizm i zakręcone stylizowane hehe rokokowo mebelki drobiazgi. Nie bardzo mam jeszcze wizję jak to wszystko połączyć w moim krasnoludkowym domku:D. Kurcze powinnam chyba założyć własny wątek, żeby zbierać porady. problem w tym, że my z robotą ruszamy dopiero na wiosnę. Z drugiej strony część domu już jest, więc na wiosnę powinno iść szybciutko..echh

A mój dyżur był masakryczny od 9 rano do 1 w nocy, potem na szczęście spokój. Ale chyba wszystkie ciężarne z Co. Donegal przyszły rodzić przez cesarkę na moim dyżurze..grrr..

Rokoko u Ciebie też pogoda taka ochydna?? U mnie lodowaty wiatr..bleee.. nawet domek się nagrzać nie chce , mimo kominka.

Grafiki żadnej super nie będzie. Jak już mówiłam dużo się jeszcze muszę nauczyć :( Ale chciłabym mieć ;)

Anagat - podziwiam cie - tyle godzin w pracy i jeszcze żyjesz! Ja bym padła na bank! U nas wichury okropne zaczęły się około dwóch godzin temu - w nocy ma zacząć wiać z prędkością 100km/h.

Buuu...a jutro już do pracy :(

Rokoko te godziny , które robię teraz, to nic w porównaniu z tym ile pracowałam w Cork. Teraz to luz blues w kaloszach.

Czy wspomniałam, że w dodatku do parszywej pogody , ogrzewanie odmówiło nam posłuszeństwa?? Ponadto ja sama czuję się parszywie.

No i na domiar złego, a raczej przede wszystkim, coś się stało mojemu psiurkowi.. grrr coś z biodrem, ledwo kuśtyka od wczoraj ;(;( Jutro czeka nas vet. Taki biedny jest , że masakra. Nasze 20 kg nieszczęścia.

No i oczywiście ja też czekam na blog!

No wreszcie gospodyni się pojawiła;p Ja tu bezwątkowa i czekam i czekam..

Chyba jednak niedługo będę własny wąteczek wątły zakładała, bo zaczęłam zakupy robić. Śwadczy to niewątpliwie o braku którejś tam klepki w mojej głowinie, bo jako że mieszkam w Irlandii, do Polski wracam najwcześniej początek 2012, a jeszcze czeka mnie co najmniej jedna przeprowadzka w Irlandii, to ja zupełnie nie wiem, jak ja te graty przewiozę..

Zakupiłam konsolkę(surowe drewno) 50 e , wczoraj wielkie lustro drewniane(identyko jak konsolka) za 10 funciaków.. no i jeszcze jakieś duperele na ebayu .

Jeszcze raz Rokoko powiem, że zazdroszczę Ci, że nigdzie się nie musisz przeprowadzać.

P.S. mój małż najkochańszy zaczął robić prawko kat. C i zaczął przebąkiwać coś o kupnie ciężarówki???.. hehe

Jest późny niedzielny wieczór, ja pijana (niestety dużo mi nie potrzeba - pojechałam tylko pocieszyć koleżankę po zerwaniu z chłopakiem.........) a tu zonk...właśnie dotarło do mnie, że za kilka godzin mam iść do...PRACY!!!! Choinka. Cztery lampki wina to za dużo jak na moją rokokową głowę...zwłaszcza w niedzielę... czort z sobotą - po sobocie można spać do południa i się leczyć...albo lenić - kto co lubi ;)

Anagat - jakoś nie miałam ostatnio weny do własnego wątku, na FM byłam jednak obecna każdego dnia. Ciężarówka byłaby super na przeprowadzki i powrót do PL. Mogłabyś tez poszaleć z zakupami - jest tu dużo rzeczy, których na pewno w PL nie znajdziesz. Załóż własny wątek - jestem ciekawa chociażby tej konsolki i lustra!

Pozdrawiam sennie i gorąco - idę spać z kocem elektrycznym ;)

W razie co - piszcie - zawsze odpowiem.

podchmielona Rokoko