Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Rokoko

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

Jeszcze jesteśmy w trakcie (tych ostatnich już) przygotowań. Moja suknia zaginęła w akcji (od dwóch tygodni nie mogę się dodzwonić do krawcowej) i powoli zaczynam panikować... Sukienki dla druhen nadal nie zrobione...ech... podejrzewam, że pod warstwą farbowanych włosów jestem w zasadzie siwiuteńka jak ta babka. Każdy, kto planuje wziąć ślub za granicą powinien dostać ostrzeżenie, że to kawał ciężkiej roboty, planowania i organizowania :)

Trzymajcie więc kciuki, żeby w dzień ślubu zarówno ja, jak i moje druhny miały w czym się pokazać :D Do wylotu na wyspy jeszcze 3,5 tygodnia. Do ślubu niecałe 4.

Wiolka daleko masz do tej krawcowej? Jeżeli nie to jedź do niej czym prędzej. Znasz mnie i wiesz, że ja bym chyba oszalała z niepewności:)

Wiola Ty pisałaś coś o sztuczym żywopłocie (bukszpanie) na swoim blogu? Dałabys mi linka? Planuje kupić coś takiego jako osłonkę na balkon i zastanawiam się czy warto

• 2 weeks później...
Mam nadzieję, że sukienka się już odnalazła, bo panna młoda nie może przecież osiwieć :) Od początku podziwiałam Cię za pomysł ślubu na wyspach i szczerze zazdroszczę wszystkim gościom. Kochana my wiemy , że zaplanowałaś wszystko z najmniejszymi detalami. Nawet jeśli coś nie zagra do końca to nie martw się tym i tak to będzie piękne wydarzenie. Trzymam kciuki, by wszystko się udało !

Aggi i Magdalenkaa: z okropnym opóźnieniem, ale dziękuję za miłe słowa :) Ściskam!

Mojanio: sukienka odnalazła się po ponad 5 tygodniach, czyli w zeszły czwartek. Okazało się, że krawcowa nic z nią jeszcze nie zrobiła...wrrrr....Podobno ma być już na 100% gotowa w ten czwartek. Sukienki druhen też już nabierają kształtów i już prawie zrobione. Moje plany, żeby wszystko mieć załatwione na dłuuuugo przed dniem ślubu legły w gruzach już dawno temu... do wylotu na wyspy zostało tylko 10 dni, a paczka (w której była poduszka na obrączki oraz upominki dla gości) wysłana pocztą kilka tygodni temu nadal jeszcze nie dotarła na Lanzarote, nie wspominając o tym, że jedna druhna nadal nie ma butów (cholernie ciężko znaleźć srebrne buty damskie w rozmiarze 43). Ufff....Ale przynajmniej nasz wieczór panieńsko-kawalerski udał się znakomicie :) Wybawiliśmy się za wszystkie czasy :)