Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Rokoko

Recommended Posts

Ojojoj, dziękuję Wam za wszystkie świąteczne i noworoczne życzenia. Zupełnie zapomniałam o Forum Muratora! I tak sobie żyłam w 'nieświadomości' przez prawie rok!

W naszym domku dużo się nie zmieniło, ale stopniowo i powolutku coś się ciągle dzieje (właśnie robię sobie plany w głowie, jak urządzić kolejne 3 pomieszczenia, których tu jeszcze nie pokazywałam). Dzisiaj chcę Wam pokazać kilka najnowszych zmian (które wcale już takie nowe nie są :))

Przede wszystkim salon. Na chwilę obecną wygląda tak:

4.jpg

5.jpg

maly6.jpg

Nasza przysypialniana łazienka została pomalowana szablonem w psy :) Taka moja wariacja dekoratorska. Mnie się podoba, a Wam?

11.jpg

ikea3.jpg

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Wiolu:) Wszysko jak zwykle:) Czyli piknie:)

Ciekawam bardzo tych wszystkich bieli jak się pojwią małe tupczące nóżki:D Na szczęście w Ikea można wymieniać pokrowce:D

Ja znowu w Irlandii, więc jeśli będziesz przy jakiejś okazji w Dublinie, zapraszam bardzo serdecznie:)

Buziaki!

Rokoko, w końcu sobie o nas przypomniałaś ;)

Fajne zmiany wprowadziłaś do wnętrz. Psiaki wymiatają :D

Napisz jak tam udał się ślub i czy wszystko na czas dotarło.

Ślub udał się i było wspaniale. Wszystko dotarło na czas, mimo moich obaw, i nawet mojego D zagubiony frak doleciał do nas na kilkanaście godzin przed ślubem :) Obyło się bez większych wpadek, a te, które były - były zabawne. Tak sobie ostatnio wspominaliśmy z D ten dzień i stwierdziliśmy, że gdybyśmy mogli, powtórzylibyśmy ten dzień jeszcze raz :)

Hej Wiolu:) Wszysko jak zwykle:) Czyli piknie:)

Ciekawam bardzo tych wszystkich bieli jak się pojwią małe tupczące nóżki:D Na szczęście w Ikea można wymieniać pokrowce:D

Ja znowu w Irlandii, więc jeśli będziesz przy jakiejś okazji w Dublinie, zapraszam bardzo serdecznie:)

Buziaki!

Witaj kochana! Mam nadzieję wybrać się do Ikea po Wielkanocy, więc jeśli zaproszenie będzie nadal aktualne, z przyjemnością z niego skorzystam. Jak idą prace nad domkiem w PL?

Witaj kochana! Mam nadzieję wybrać się do Ikea po Wielkanocy, więc jeśli zaproszenie będzie nadal aktualne, z przyjemnością z niego skorzystam. Jak idą prace nad domkiem w PL?

Jak zaraz po Wielkanocy, to zapraszam na urodziny Ignasia:)

Prace nad domem w PL zawieszone. My tam już raczej nie wrócimy. Daj Boże!

Ojojoj, dziękuję Wam za wszystkie świąteczne i noworoczne życzenia. Zupełnie zapomniałam o Forum Muratora! I tak sobie żyłam w 'nieświadomości' przez prawie rok!

W naszym domku dużo się nie zmieniło, ale stopniowo i powolutku coś się ciągle dzieje (właśnie robię sobie plany w głowie, jak urządzić kolejne 3 pomieszczenia, których tu jeszcze nie pokazywałam). Dzisiaj chcę Wam pokazać kilka najnowszych zmian (które wcale już takie nowe nie są :))

Przede wszystkim salon. Na chwilę obecną wygląda tak:

[ATTACH=CONFIG]173018[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]173020[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]173021[/ATTACH]

Nasza przysypialniana łazienka została pomalowana szablonem w psy :) Taka moja wariacja dekoratorska. Mnie się podoba, a Wam?

[ATTACH=CONFIG]173022[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]173023[/ATTACH]

Jak idealnie! Szablon w psy kompletnie podbił moje serce... Wygląda cudownie!

Witam sie u koleżanki po raz pierwszy i od razu z kwiatkami i komplementami - ZA - JE - BI - SCIE !!!

Na początku przeczytałam o ścianie w PASY. Oglądam fotki i cholera, gdzie te pasy ?! :lol2:

Irlandii zazdroszczę...tych krów też.

Szczęść Boże, młodej parze :bye:

• 5 weeks później...

Słońca, szczęścia, pomyślności,

w pierwsze święto dużo gości,

w drugie święto dużo wody-

to dla zdrowia i urody!

Mnóstwo jajek kolorowych,

świąt wesołych oraz zdrowych!

Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkiej Nocy

życzy nemi

http://img163.imageshack.us/img163/7921/kartkat.jpg

Anagat, jak to nie wracacie ? Przecież taaaakie plany były ? Co sie tam porobiło ?

Marimag, zapraszam na mój wątek.. tam wszelkie szczegóły:)

Wioluś, i co będziecie w Dublinie? Jakby co to Ignaś ma urodzinową imprezę 6 kw. Zapraszamy, choćby na chwilkę, fajnie by było się poznać:) Buziaki..!

• 2 months później...

Kilka dni temu wróciłam z urlopu i mam głowę napakowaną pomysłami! W najbliższych tygodniach mam zamiar przemalować dom i 'przedekorować' nasz przedpokój. Znudził mi się już niesamowicie. Takie duże pomieszczenie, a takie nijakie! Chcę czegoś z jajem lub pazurem (jak kto woli) :) Zrobiłam sobie małą wizualizację, aby zobaczyć, czy moja wizja będzie miała ręce i nogi. Jest idealnie :) Właśnie o to mi chodziło. Zamówiłam tapetę, jestem na etapie szukania stolika, wczoraj zamontowałam sześć półek na obrazki... powolutku zaczyna się dziać.... Tak jest teraz:

hollprzed.jpg

A tak to wygląda w mojej głowie:

holl.jpg

PS. Jesteście pierwszymi, którym mówię o tych planach. Nawet mojemu mężowi jeszcze nic nie wspominałam :) Wychodzę z założenia, że im mniej wie, tym lepiej hi hi ;)