Rokoko 05.06.2013 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Rokoko chyba CIę dziś myślami ściągnęłyśmy Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.06.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Bo tu niektórzy, czekaja namiętnie na instrukcje obsługi boazerii Witam się u koleżanki Dlaczego tak Cie mało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 05.06.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Wiolu, salon cudny.. ale korytarz jak dla mnie na nie. Ja po prostu nie trawię ciemności w głównym pomieszczeniu- bo przez korytarz tysiąc razy dziennie się łazi. Sypialnia tak, korytarz nie:) Ale to tylko ja:D Gdzie byliście na urlopie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rokoko 05.06.2013 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 A jakoś ciągle mi z głowy ucieka forum Muratora Podaję w takim razie przepis na boazerię Najpierw trzeba dokładnie wszystko wymierzyć. Moja rada - niech boazeria kończy się na tej samej wysokości, co dolna krawędź górnych szafek kuchennych. W ten sposób zachowasz harmonię we wnętrzu. Moja druga rada - kup dobry klej (mój się nazywał No More Nails - gorąco polecam!), ponieważ listwy są cieńkie i gwoździe je połamią. Gdy już zaznaczyłaś sobie na ścianie, gdzie co ma być, przytnij wszystkie listwy do rozmiaru. Ja nie miałam jeszcze wtedy mojej piłki elektrycznej i używałam ręcznej. Dałam radę, Ty więc też podołasz! Gdy już masz wszystko przygotowane, zacznij przyklejać poszczególne listwy do ściany. Klej jest tak mocny i dobry, że trzyma od razu. Aby mieć jednak pewność, że wszystko będzie jak należy i nic się nie obsunie lub przesunie, listwy zabezpieczałam dodatkowo taśmą malarską (przedostatnie zdjęcie od dołu). Użyłam trzech różnych rodzajów listw - płaskie i szerokie (to te pionowe i jedna linia poziomych), płaską i wąską (robi za półeczkę na szczycie sztukaterii) i jedną w kształcie ozdobnej litery L (działa jako ozdoba, ale również podtrzymuje listwę robiącą za półeczkę). Całość być może brzmi jakoś skomplikowanie, ale w rzeczywistości jest banalnie prosta do wykonania. Jeśli ja podołałam, Ty też dasz sobie radę! A tak prezentuje się już gotowa sztukateria pomalowana w całości białą farbą, aby wyglądała na bardziej elegancką i droższą niż była w rzeczywistości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rokoko 05.06.2013 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 A ja uważam, że w przedpokoju jesteśmy tylko przelotem i to jest jedyne pomieszczenie w całym domu, gdzie sobie można pozwolić na szaleństwa. Łazienki i przedpokoje to najnudniejsze wnętrza w naszych domach czy mieszkaniach, a ja chcę wypowiedzieć temu wojnę Dość już z grzecznymi i nudnymi do szaleństwa beżami Ha ha Byliśmy w Londynie na osiem dni. Pogoda dopisała (no, z wyjątkiem jednego dnia), wypoczęliśmy, świetnie się bawiliśmy i spędziliśmy czas... czy można chcieć czegoś więcej? Dupka mi się powiększyła o cały kilogram od tych wszystkich pysznych restauracji Jak tam maleństwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 05.06.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dziekuję za wskazówki ale nadal nie rozumiem Chodzi mi o wypełnienie przestrzeni pomiedzy tymi pionowymi, cienkimi listewkami.. Na zdjęciach przedstawiających etapy tworzenia, widzę je jako pierwsze naklejone na ścianę. Co potem ? Co i jak wklejałaś ? Co do koloru przedpokoju. Fajny. Nie mam uprzedzeń Byle by nie kolor. Jestem miłośniczką czerni szarości, bieli oraz palety, antracytu. Generalnie kolory ziemi. Nie przepadam za tapetami...sorki. Zbyt szybko mi się nudzi we wnetrzu a tapeta skutecznie uniemozliwia szybka transformację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 05.06.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 dziękuję bardzo za instrukcję wykonania boazerii. nie rozumiem tylko - czym wypełniłaś powierzchnię między listewkami? masz niesamowity zmysł do dekorowania, ja się z tym strasznie męczę, chociaż wiem, o co mi chodzi, nie potrafię tego uzyskać. nie potrafię kupować drobiazgów. bardzo zwracam uwagę na proporcje, u ciebie są idealne. przedpokój z pazurem bardzo mi się podoba; jedyne, co mi po otwarciu wizualizacji pomysłu przyszło samo do głowy, to lustro - jakaś inna rama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newtrendy 10.07.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Witam wszystkich. Jak cudownie, że w tym miejscu moja głowa się otworzyła. Podczas całego bałaganu związanego z remontem marzyłam tylko o końcu (pomalowaniu ścian, postawieniu paru podstawowych mebli) i wprowdzeniu się...teraz wiem, że moja droga z urządzeniem dopiero się rozpoczyna. Ten etap zdecydowanie bardziej mi odpowiada..Nie mogę się doczekać, chyba już polecę do Ikei... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 31.12.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 cd. [/img]</p><p> </p><p> W międzyczasie znalazłam bardzo ładne, czarne klamki. Miałam już dosyć poprzednich, Klamka z bliska: http://farm5.static.flickr.com/4123/4932296531_45a36b9d8b.jpg' alt='4932296531_45a36b9d8b.jpg'>[/img] Właśnie jestem na etapie szukania klamek i .... zakochalam się ) Pytanie do Rokoko lub innych dziewczyn. Czy takie klamki ktoś widział u nas w kraju? Nazwy tej klamki już pewnie nie pamiętasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 24.12.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts