Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Rokoko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Roko, czasem oglądam "Show house" - co prawda z nie z IRL, a z GB - ale to blisko. W zasadzie każda z projektujących tam osób miała wcześniej jakiś inny zawód. Może jakiś kurs starczy, studium roczne czy dwuletnie? BO raczej mgr nie wymagają, skoro tyle osób się przebranżowia.

Nie wiem co teraz robisz ( a w zasadzie czy lubisz to co teraz robisz zarobkowo) , ale widzę, że wnętrza to Twoja pasja. Zgłęb temat, cudnie byłoby patrzeć jak Twój talent rozkwita.

Do otworzenia biznesu trzeba mieć pewnie jakiś dyplom z interior designu - kto by przyszedł do mnie po poradę, skoro ja bez takowego??? :razz:

Rokoko, nie opowiadaj bzdur! Jest tu na forum dziewczyna, która zrobiła jakiś kurs, ale wolę nie komentować Jej dokonań :eek: Nawet nie pamiętam nicka...

Nie potrzebowałabym oglądać Twojego dyplomu, wystarczyłoby mi obejrzeć Twój dom, wątki z wizualizacjami, przeczytać rady, jakich udzielasz itd. Analogicznie, ale z mojego podwórka: nikt mnie nie pytał o dyplom, kiedy ubiegałam się o zlecenie na redakcję książki - dostałam próbkę do zrobienia i to ona podlegała ocenie.

Do dzieła!!!

No więc, dziewczyny, przyznam się, że sprawiłyście, że moje szare komórki zaczęły się poruszać w zwojach mózgowych. Muszę sobie to wszystko przemyśleć i przeanalizować. Za kursami rozglądałam się kilka miesięcy temu, ale ponieważ zobaczyłam ceny, a my jesteśmy na etapie odkładania każdego centa na ślub - nawet nie wspominałam o nich mojej drugiej połówce. Może po ślubie...chyba, że znowu wygram w totka jakąś większą sumę.

Idę sprzątać chałupę i piec chleb - goście mają dziś wpaść z wizytą, a tu bałagan, że hej :(

Rokkoko od dwóch dni zachwycam się Twoim domkiem. Podoba mi się to, że udało Ci się stworzyć tak piękne, eleganckie wnętrza a jednocześnie jest tak przytulnie, ciepło, domowo. Ta dbałość o szczegóły...

Ubolewam bardzo, że nie trafiłam na Twoje zdjęcia wcześniej i że nie mam tak dobrego gustu. Wtedy na pewno mój domek wyglądałby inaczej :)

Życzę Ci dużo szczęścia w małżeństwie, w dalszym upiększaniu domku. Widać, że kochasz to co robisz i może w tym tkwi sekret tej niesamowitej aury bijącej z Twoich zdjęć.

Dzięki, wadera :)

Rozleniwiłam się ostatnio i dawno nic nie wrzuciłam do mojej galerii. Tym razem coś na długie jesienne wieczory:

<a href=http://farm5.static.flickr.com/4126/5094032603_a3899f80cb.jpg' alt='5094032603_a3899f80cb.jpg'>

8 SPOSOBÓW NA PRZYGOTOWANIE TWOJEGO DOMU NA JESIEŃ:

Przygotuj swój dom na długie jesienne wieczory. Spróbuj wykorzystać kilka z tych prostych pomysłów, które pomogą twoim wnętrzom odzwierciedlić zmianę sezonu:

1. Powyciągaj wszystkie przytulne kołdry, koce i narzuty;

2. Ustaw kilka więcej lamp w każdym pokoju pokoju i włączaj je;

3. Poduszki! Im więcej tekstur posiadają - tym lepiej;

4. Na podłogi połóż ciężkie dywany;

5. Kup kilka świeczek w jesiennych zapachach i zapal je dla stworzenia przytulnej atmosfery;

6. Wymień zasłony na cięższe;

7. Zrób miejsce na stojak na parasole i półkę na buty przy głównych drzwiach;

8. Do układania bukietów użyj orzechy, liście, szyszki, kasztany, gałązki oraz sezonowe warzywa i porozkładaj je po całym domu.

Rokoko ja musze wstecz przed jesienną szatę ... a konkretnie o twoim niekwestionowanym smaku do urządzania ... dyplom może mieć każdy i wiesz o tym bo ja to się przekonałam organoleptycznie dwa razy ... za drugim razem nie starczyło mi cierpliwości ... za co opatrznosci dziękuję ... ty masz coś wazniejszego niż dyplom ... planujesz wnętrze czując je ... owszem zasady ... ergonomia ale jeszcze trzeba posłuchac co ktoś mówi nie koniecznie po to aby zrobic jak chce ale po to by wyłowić w tym co mówi to co lubi i sprawić aby charakter własciciela przybrał jakąś estetyke w jego domu ... ludzie są jak sroczki ... łapią wszystko i wychodzi koszmarek ... potem to widzą ale jest za późno .. mało kto wyrzuci wydane pieniązki nawet jeżeli to najgorzej wydana kasa ... dla mnie ty jesteś gwarancją :) ... może naznamienitszego dyplomu ale za talentu ... odwagi :)