Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Rokoko

Recommended Posts

Mam do Ciebie pytanie Rokoko, czy zostałoby tej weny jeszcze troszkę dla mnie? Trochę się chyba już pogubiłam.

Na swoje usprawiedliwienie podaje fakt, że to było przed tym zanim poznałam Twoje piękne wnętrza, wnętrza monah, blog darcy, domek anety s, mieszkanie joliski (i pewnie wiele jeszcze przede mną odkrywania). Nie zdawałam sobie chyba sprawy, że można tak pięknie mieszkać, , bo się tym nie interesowałam za bardzo, do czasu aż jest już prawie po wszystkim, ale może jeszcze nie całkiem za późno :)??

Więc gdybyś zanalazła trochę czasu to zapraszam do wątku w sygnaturze. Pozdrawiam cieplutko :)

Edytowane przez Casuall

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Weszłam, zobaczyłam i ... nie poznałam :D

To moje??? Lecę do siebie podziwiać i myśleć :D

Wielkie, ogromniaste DZIĘKI !!!

Naprawdę masz dar nie tylko do urządzania, ale i do doradzania, a to czasem nie idzie w parze.

Podpisuję się obiema rękami pod tym co napisały moje poprzedniczki :) Powinnaś zrobić z tego użytek z korzyścią dla siebie (bo jeśli się nie mylę w swoich odczuciach to Ciebie to cieszy) i z korzyścią dla urządzających swoje gniazdka (którzy nie zostali obdarowani takim gustem i smakiem).

ps. a niech stracę, już się poświęcę, żebyś mogła sobie odbyć praktykę :D:D:D (żarcik)

I jeszcze tutaj się wproszę ze swoimi podziękowniami :)

Dziękuję, dziękuję, dziękuję.

Jestem naprawdę pełna podziwu dla Twojego talentu.

Zrobiłam rekonesans na budowie i już zaczyna mi się miska cieszyć na to co będzie (mam nadzieję, że się uda):)

Gdyby tak jeszcze spełniło się moje marzenie "mieć podobne cudo w domku" byłabym bardzo szczęśliwa. Lub takie cudo jak zaproponowałaś ane3ka1 w sypialni. Piękne :)

http://farm5.static.flickr.com/4104/4979377860_e74ca52fdd.jpg

Myślę, że to marzenie się spełni, może jeszcze nie teraz, ale ja cierpliwa jestem :)

ps. jakże się cieszę, że trafiłam do raju, a nie do horroru o pile mechanicznej :D

Jest sobota, leżę sobie w łóżku z kubkiem ciepłej herbatki i z laptopem na kolonach. Za oknem szaro, ponuro i mokro. W głowie zaczynają rodzić się wyrzuty sumienia - powinnam już wstać, ubrać się...jest tyle rzeczy do zrobienia :( Od dziecka byłam uczona, że sobota to dzień sprzątania, ciężko teraz o tym zapomnieć. Mam pranie, prasowanie, szorowanie, opróżnienie zmywarki, gotowanie...po głowie jeszcze chodzi myśl o przemalowaniu konsolki w paski (!).

Nawet Rubee - mój najbardziej szalony z szalonych psów śpi od rana i nie wykazuje zainteresowania dźwiękiem otwieranej lodówki :(

Żeby zabić wyrzuty sumienia i polenić się jeszcze, znalazłam sobie świetną wymówkę - pokażę wam trochę kuchni ;) Co wy na to?

Edytowane przez Rokoko

Na początku były zielono-żółte ściany i wielki bałagan...

http://farm4.static.flickr.com/3062/4560889643_fa610074be.jpg'[/img]

[/img]

Później bałagan ustąpił miejsca porządkowi, zaczęły się pojawiać pierwsze dodatki, kafelki, itp.:

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

Zielony kolor ścian szybko się znudził i został zastąpiony kolorem o wdzięcznej nazwie Creme Brulee z Duluxa Moda:

[/img]

Zmiana koloru na ścianach przyczyniła się do zmian w dodatkach. Pojawiło się kilka nowych przemiotów, nowy mebel, zasłony i roleta 'zaprojektowane' przeze mnie... Zielony i żółty zostały wyparte przez niebieski i beżowy:

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

Oraz zdjęcia o innej porze (innego) dnia, w innym świetle:

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

[/img]

A tu jedno z moich zdjęć, pt. zabawy fotograficzne Rokoko:

http://farm4.static.flickr.com/3062/4560889643_fa610074be.jpg' alt='4560889643_fa610074be.jpg'>

w kuchni jeszcze siedzę a też powinnam się ruszyć ... na taras walczyć z drzwiami :) ... jednak tak świetnie dopracowałaś ten azyl w szczegółach że trudno go zostawić ... lenistwo zatem usprawiedliwione :) ... a w chwili nudów ewentualnej zobacz słoneczko czy z wrzuconych zdjęć salonu da sie wizualnie na scianie z omierzłymi kwadratami te drzwi umiescić ... stół tam widoczny ... trafił pod spray ...antracyt z bielą ... kupiłam monahowe poduchy i ratanowe fotele też czeka zmiana barw ... :) Edytowane przez konstancja30

Rococo uwielbiam twoje zdjęcia, potrafisz czarować kadrem. kilka drobiazgów a jak zmieniają wnętrze A klimaty absolutnie moje. zainspirowałaś mnie literkami. juz dawno chodzily mi po glowie.

U nas w domku literek pełno - na ramkach, poduszkach, stojące, wiszące... ;) Super sprawa! Jestem ciekawa, jakie u ciebie zagoszczą.